Cena rozlévaného vína/špuntovné

Ahoj holky. Dostal se nám do rukou rozpočet hostiny, kde pořádající penzion účtuje 160 CZK za 1l rozlévaného vína (podávání formou džbánku na rautovém stole) a špuntovné 100 CZK na lahev. Myslíte si, že cena je přiměřená? Jakou cenu jste dostaly Vy, když jste oslovovali jednotlivé restaurace/penziony? Děkuji!
Odpovědět
My nakonec neměli korkovné vůbec žádné. Při hledání restaurace jsem se setkala buď s paušální částkou (např. 5000 Kč), nebo s povinným odběrem tvrdého alkoholu (na množství si nevzpomínám).
Odpovědět
Myslím si, že cena je normální. My dostali špuntovné 150 Kč/lahev...no a šli jsme jinam :-)
Odpovědět
platila jsem 100Kč/litr vína a myslim 250Kč litr tvrdýho:)
Odpovědět
My jsme dostali celkem šílenou nabídku (teda alespoň pro nás) - za vlastní víno špuntovné 100 Kč na osobu (při našich 60 hostech celkem pálka za nic) a vlastní slivovice pouze na přípitek (u nás se pije z tvrdého v podstatě jenom slivovice), takže jsme hotelu poděkovali a hledali místo hostiny dál.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
V každé trochu lepší restauraci vám nabídnou svoje vína, a nebo pokud je nechcete, tak můžete mít i vlastní. K tomu vám naúčtují korkovné. Je to naprosto běžná věc a cena za láhev se pohybuje cca 80-150 kč. Je to defacto ušlý zisk zato, že si přivezete vlastní víno. Pokud korkovné neúčtují, je to blbost tý restaurace, protože se tím připravuje o nemalou část zisku. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by někdo řešil korkovné ve snaze ušetřit. To se opravdu nevyplatí. Když už někdo korkovné platí, je to většinou proto, že třeba děda je vinař a má vlastní archivní vína, která léta skladoval na vnuččinu svatbu. To je pak pochopitelné.
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme od znameho z Moravy rozlevane vino a v hotelu jsme platili 70kc za litr...
Odpovědět
Profilova fotka
My platili korkovne 500, - měli jsme asi 20 litrů vlastního vína
Odpovědět
Cenu za špuntovné jsme platili 150 Kč za litr vína. Prvně se mi to zdálo moc, ale to je prakticky cena za dvě sedmičky vína - takže pro 75 Kč za láhev a takto jsme měli jistotu, že víno co si sami přivezeme bude kvalitní. Bylo teplo a vypilo se 60 litrů vína.
Odpovědět
korkovné je uplně jednoduchý počet cena lahve x 1,21 (100% marže + 21% DPH).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?