Zmenšení prstýnku nebo existuje jiné řešení?

Profilova fotka
Ahoj, tento týden nám došly prstýnky, které jsme si objednali na svatebním veletrhu. Vybrali jsme si přesnou velikost, u přítele jsme měli dokonce strach, aby mu nebyl po čase malý. Jenže......doma si ho nasadil a z prstu mu sjíždí. Já jsem si vybrala celkem těsný a taky ho mám volnější. Chápu, že člověk může mít oteklé prsty, ale asi ne takto. Musím zajít do zlatnictví, ale prosím o radu. Nechal si někdo zmenšovat prstýnek a za jakou cenu? Nebo jsem slyšela, že existují nějaké kroužky, které zmenší obvod prstenu. Ale to zase musí jít vidět ne?
Odpovědět
Mně když napuchne prst, tak je to opravdu třeba o 2 velikosti. Taky mi dorazil velký snubní prsten, ale z chirurgické oceli, takže nelze zmenšit. Byla jsem z toho tak nervozní, že jsem ho raději vyměnila za menší i za cenu toho, že mi v létě nebo po námaze může být trochu těsnější. Jinak zmenšení zásnubního mě u zlatníka stálo cca 200,-, už nevím přesně. Přeji, ať to hezky vyřešíte :)
Odpovědět
Mě zmenšovali zásnubní prstýnek zadarmo v obchodě, kde ho přítel pořizoval - asi záleží na konkrétním zlatnictví...
Odpovědět
Já si pamatuju, že když jsme si kupovali snubní prstýnky, tak nám zlatník říkal, že jednodušší je prstýnek zvětšit než zmenšit. Při zvětšování se jen roztáhne, při zmenšování se musí rozseknout a znovu spojit. Možná tomu odpovídá i cena, ale zkušenost nemám žádnou.
Odpovědět
není možné je vyměnit? to je přece jako to samé když mi ušijí šaty a jsou mi velké, také tam jdu znovu a musí je předělat
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý večer a) hodně záleží na prodejci a typu prstenů, ale většina slušných obchodníků a výrobců by měla umět prsten zmenšit či vyměnit. b) i prsten z oceli je možné změnšit, ale záleží na tvaru c) měření je velmi ošemetná otázka a záleží na mnoha faktorech. Velký vliv má třeba i šířka měrek... např zkoušíte na širších měrkách a objednáte tenké prsteny a pak je možné, že je údaj zkreslený. Další parametr je třeba vnitřní zaoblení prstenu. d) u drahých a komplikovaných prstenů doporučuj vyrobit zkušební měrku pro ověření velikosti
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem si zmenšovat zásnubní prsten. Úprava byla u prodejce zdarma. Po úpravě nejde nic poznat a sedí dobře. V reálu je to tak , že u širších prstenů je třeba větší velikost než u těch užších. Proto může mít stejná osoby různou velikost prstenu. Záleží také určitě na kloubu prstu apod.
Odpovědět
Většinou, pokud si uděláš v nějakém zlatnictví prsten a pak Ti nesedí, tak jej bezplatně zmenší někdy jde i o číslo zvětšit (záleží na kamíncích apod). Teda aspoň u toho našeho pana zlatníka to tak jde. Takže nejspíš tam zavolat a zjistit jaké mají služby. Ale myslím, že by byli schopní ti to udělat i jinde než jsou vyrobené a za zmenšení se moc platit nebude, když se tam nic nepřidává.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?