Zklamání ze snubních prstenů. Máme si je nechat?

Profilova fotka
holky objednali jsme si přes net snubáky ze 14-ti karátového zlata, ale došli tenoučké., na chlapovi to vypadá jako kroužeček.Tak nevím co ted, reklamaci nám neuznali. Tak bud si je nechat nebo koupit z chirurgické oceli...Co radíte?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lenttilka No to je těžký, vhledem tomu, že snubáky se dělají na míru, tak se nedají jen tak vrátit, leda by vyloženě neodpovídaly popisu nebo obrázkyú:( To je riziko koupě přes internet, bohužel:( A co je nechat roztavit a nachat si udělat nové s použitím tohohle zlata s tím, že byste doplatili zbytek, aby byly větší?
Odpovědět
Profilova fotka
Jedině, ale byli drahé a je škoda je roztavit. A vykoupit tak 600kč za gram. To se nevyplatí. :-| Tak šaty jsem také koupila přes net a jsme moc spokojená, ale prsteny už nikdy...Obrázek klamal.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka zjistila bych si vše o reklamaci, do nějaké doby může člověk reklamovat bez udání důvodu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Mě řekli že prsteny byli dělány na míru-tvz. ritina jmén...Tak nemůžu je vrátit. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@eiram2010 Může odstoupit do 14 dnů, ale s výjimkou případů, kdy bylo zboží upraveno podle přání zákazníka. tady je otázka, jestli tam mají nějaké rytiny a úpravy, což asi ano a jestli už těch 14 dní neprošvihli...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka Tak to mě mrzí.My jsme prvně zašli do zlatnictví ,vyzkoušeli mnoho druhu a podle toho vybrali na netu.Já bych je také nechala roztavit a na zakázku vyrobit nové,něco ale doplatíš.
Odpovědět
@lenttilka Vy jste objednávali jen podle obrázku nebo jste měli domluvené i míry? Pokud jste objednávali jen podle obrázku, tak to asi bohužel žádná šance na vrácení ani reklamaci není... :/ My jsme taky objednávali přes net, ale zadali jsme i šířku prstýnků v mm a jsme spokojení. Být Tebou je dám jako materiál na nové prstýnky a zaplatíte jen práci, případně pokud by dodávali další zlato. Nebo jestli Tobě se Tvůj líbí, tak nechat předělat jen ten partnerův prstýnek. Ale i podle té fotky mi přijdou docela dost tenké, kolik mají šířku v mm?
Odpovědět
Profilova fotka
Nás taky, tak dlouho jsme čekali a těšili se a nakonec takové kroužečky :(
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka Já nakupuju přes net skoro všechno. Od podprsenky až po koberece... a VŽDYCKY si napřed najdu hodnocení daného obchodu (třeba na Heuréce) abych věděla jak byli spokojení jiní zákazníci. Bohužel jak píše @minina zboží bylo upraveno podle vašeho přání a tudíž asi nepůjde vrátit bez udání důdu. Zkus se ale obrátit na SOS sdružení na ochranu spotřebitelů, kontakt tu nemám, ale najdeš na netu. Třeba ti nějaký fígl poradí
Odpovědět
Profilova fotka
@kaarina Ahoj mají šířku 2,5mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 děkuji ale to je asi naše chyba, dávali jsme stránku i tchyni pracuje ve starožitnictví se šperky a také si nevšimla šířky.. :( Tak si koupíme z ocely,snad něco vydrží-stříbrno-ocelový prsten x-)
Odpovědět
@lenttilka ahoj, no to su fakt tenucke... my sme boli na veletrhu aby sme si skusali a zistili sme ze potrebujeme tak 6,5mm sirku. tak nas budu stat dost vela. skuste tu chirurgicku ocel ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lenttilka No to je problém, že přes net se dá reklamovat do asi dvou týdnů bez udání důvodu, ale přesně jak říkáš, u věcí na míru to nejde :-( tady vybíráte velikost a ta rytina k tomu, tak to máte s reklamací asi smůlu, pokud odpovídají popisu....a kolik mm měli dle popisu mít?
Odpovědět
@lenttilka Už to čtu, promiň :-) no tak to bohužel jak bylo řečeno, máte asi smůlu :-( tak držím palce, ať se vydaří druhý pokus a líbí se víc :)
Odpovědět
Profilova fotka
To nic, jo hodně mě to mrzí. Ale jsme poučení. Nebude to zlato ale budou se nám líbit a slušet :) to je hlavní :)
Odpovědět
@lenttilka 2,5 mm je docela málo, já teda mám 3 mm a drahý má 4 mm ale máme půlkulaté, takže to vypadá trochu jinak než placatý kroužek. Každopádně není škoda je nechat doma ležet a nevyužít je? Já bych je dala jako materiál a nechala přidat ještě nějaké zlato a udělat nové, ať to nejsou úplně vyhozené peníze. Ještě něco by to stálo, ale podle mě je to určitě lepší varianta než kupovat ocelové.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka Zkus tam u vás oběhat zlatnictví, jestli ti je někde vezmou gram za gram a něco byste si připlatili, ale pořád lepší než z oceli, aspoň podle mě. Asi to budou dělat spíš menší zlatnictví :). Držím palce :)
Odpovědět
Myslím, že zboží koupené přes internet lze do 14 dnů bez udání důvodů vrátit.
Odpovědět
@champagne Je to přesně tak ;-)
Odpovědět
@champagne To jo, ale když mají rytinu, tak to asi bude problém...
Odpovědět
Profilova fotka
@kaarina no právě mají rytinu :( myslíte, že ocel nevydrží?
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijdou ale uplně stejné jako na tom obrázku už tam bylo vidět, že budou uplně tenounké.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka mám hodně šperků z ocele (alergie na zlato) a jsou stále jako nové, zato zlatý zásnubní mám již poškrábaný a to ho skoro vůbec nenosím (z důvodu té alergie) takže já bych se toho z chir.ocele nebála. Jen nevybírej prsteny kolem 100kč kus ale tak kolem 1000-1500kč za pár ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak děkuju :) Jo už jsme koukali za 1500kč pár :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ty zlaté nás vyšli na 5tisíc ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka no ono už cena 5tis za zlaté je prostě určená k tomu že to budou kroužečky pidi :-| bohužel pokud je tam Vaše rytina tak je nevrátíte :-/ ani s prodejem to moc nevypadá pač by si dotyční museli nechat rytinu vybrousit a to taky stojí peníze tudiž je za moc neprodáte...jedině fakt roztavit a udělat znovu jiné....
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka A to je nemůžete vrátit? Není tam ta 14ti denní lhůta odstoupení od smlouvy? U internetového obchodu to takhle chodí..
Odpovědět
Profilova fotka
@snehurinka1 Bohužel to nejde, máme tam vyryté jména...
Odpovědět
Ahoj já bych si je dala někam do krabičky a nechala je tam na horší časy :-D a nechala bych si udělat ocelové. jsou levné a dají se udělat dle vlastních návrhů. My máme ocelové a jsme spokojeni. A taky jsme si řekli, že třeba po deseti letech obnovíme slib a necháme si udělat nové prsteny. Není potřeba si kvůli tomu kazit další přípravy na svatbu, tak hlavu vzhůru a hurá do vybírání nových prstenů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenttilka A myslíš, že by se nedaly ty rytiny u zlatníka "vymazat" a prstýnky prodat? 5 tis není nic hrozného, my máme za 15, to by mě trefilo. Měli jste si zkusit proužek papíru na prst, jak ta šířka bude vypadat. Ale to už je jedno. A co nechat si z toho zlata udělat širší pro partnera a doplatit? Nevím, jestli ti to už někdo přede mnou neradil..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?