Zirkon nebo brilianty, stříbro nebo palladium?

Ahoj nevěsty, chci znát váš názor. Nemáme tak velký rozpočet, abychom si mohli dovolit zlato a brilianty. Takže buď mám možnost nechat si udělat stříbrný snubák s brilianty - které údajně víc drží a neopotřebí se tak jako zirkon. A nebo varinata ženského snubáku z palladia ale už jen zirkon. Máte zkušenost,jak moc je ten zirkon hrozný nebo jak moc se stříbrné křiví nebo nevím, jaké jiné špatné vlastnosti může mít stříbrný snubák???? Moc děkuji za jakýkoliv názor. Ještě přikládám prstýnky, jaké máme vybrané. Je tam cca 7 kamenů, proto je cena opravdu odlišná (zirkon vs brilianty)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, obecně lze říci, že stříbro je měkký materiál. Něco vydrží, ale lze ho snadno zdeformovat. Stačí vzít těžkou bednu do ruky a je možné, že se ti zkřiví. Já nosím stříbro "odjakživa" a prstýnky při používání dostaly zabrat, jeden mi třeba praskl v zúženém místě naspod prstu. My jsme si zvolily prstýnky - zlato + zirkony od Bisaku (viz. foto). Kdyby jsme měli peněz nazbyt, jdeme třeba do briliatů :), přecejen jsou velmi tvrdé a nejsou náchylné k mechanickému poškození. A dají se "rozleštit" a jsou jako nové. Zirkony se údajně nijak "obnovit" nedají, takže když se poškrábají, holt smůla. Ale při 10 ks kamínků, v tvém případě 7 ks, z čehož ty střední jsou velké, tak by ta cena byla opravdu někde mimo normální lidi :). Dle mého názoru pořídit si prstýnek ze stříbra za např. 800,- a dát si do něj brilianty za xxx tisíc, mě přijde jako nesmysl. Pokud můžu doporučit, kupte si ze zlata, se zirkony a pokud např. vyhrajete v sazce, nebo se jinak obohatíte, nech si tam vsadit brilianty. Možná někdo poradí jinak, ale pokud se rozhoduješ stříbro/zlato, zirkon/briliant, jsem jasně pro Au+zirkony. Možná ještě můžete zvolit chirurgickou ocel - velmi pevná a levná, ale prstýnky jsou takové tmavší a nezáří tolik.
Odpovědět
Profilova fotka
A samozřejmě paladium je taky docela fajn. Ale já jsem zastnánce zlaté dobré klasiky - resp. zlata.
Odpovědět
Nevim jaky mas rozpocet, ale mame palladium a ja brilianty a cena 14000,-
Odpovědět
Prsteny ze stříbra moc nedoporučuji - manžel si nechal udělat "jen" stříbrný, protože by mu v zaměstnání překážel a počítal s tím, že ho běžně nosit nebude. Vzal si ho jen jeden den, nic extra náročného nedělal a prstýnek je totálně poškrábaný.. Jak už bylo psáno výše, stříbro je hodně měkký kov a snadno se poškrábe nebo zdeformuje. Můj prsten je z palladia, nosím ho denně a má jen mikroskopické škrábanečky. Volila jsem brilianty, protože oproti zirkonům byl rozdíl v ceně cca 3,5tis, ale zase je pravda, že je mám oproti tobě menší počet kamínků a taky nejsou tak velké. Podle zlatníka zirkony časem nejsou tak zářivé a taky nejsou tak odolné jako brilianty, proto jsem se nakonec rozhodla pro brilianty.
Odpovědět
ideální kombinace je samozřejmě zlato a brilianty, ale v tomto případě bych volila zlato a zirkony, je škoda dávat drahé kameny do stříbra, které samo o sobě nevydrží skoro nic, radši ať má větší výdrž to, co ty kameny drží
Odpovědět
teď vidím, že jsi zmiňovala vlastně palladium, tak palladium a zirkony :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě stříbro a brilianty bych nevolila, jedině zlato v kombinaci s brilianty nebo se zirkony. Myslím, že rozdíl mezi briliantem a zirkonem není úplně na první pohled vidět (záleží na velikosti kamínků) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ne stříbro a brilianty!! :) To je nesmysl. Osobně budeme mít stříbrné prstýnky se zirkony. Myslím si, že v téhle tloušťce, co máš ty by se ti neměl ani zkřivit, ani nic jiného. Když se podíváš totiž na složení "zlata", tak toho zlata tam moc není a tenký zlatý prstýnek se ti může zdeformovat stejně, jako tenký stříbrný. Já osobně již několik let (cca 6 let) mám z bílého zlata a je zdeformovaný a žlutý (nehodlám ho každou chvilku rhodiovat, což bílé zlato prostě musíš, jinak je žluté.. ) pak mám jiné prstýnky (cca 10 let) ze stříbra a není zdeformovaný, nepraskl, nezčernal, jediné co, tak zirkony jsou trochu poškrábané. Všechny prstýnky jsem nosila denně, na jakoukoli práci, na mytí a pod... Pokud nemáte velký rozpočet, tak jdi do stříbra se zirkony. Nebo do toho palladia se zirkony. ;)
Odpovědět
Já taky jsem za zlato a zirkony, pokud řešíš rozpočet. My máme od Rýdla ze zlata se zirkonem...jako taky jsem chtěla diamanty, ale u mého prstenu by byla pak cena okolo 30 tisíc...možná jednou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporucuju titan s diamanty. Titan je tvrdší než zlato a nestojí nic moc. U našich prstynku byly dražší 3 diamanty než oba prstýnky :)
Odpovědět
Stříbro urćitě ne, protože je hodně měkké a tak by se ty kameny mohly z něho po čase uvolnit.
Odpovědět
Profilova fotka
striebro je dosť mäkké, mne z mnohých strieborných prstienkov, zirkóny zacali vypadávať po pár mesiacoch, zo zlatých sa mi to stalo iba u jedného, v ktorom je asi 20 zirkónov a po 5 rokoch vypadol prvý (a doteraz jediný), takže by som šla do zlata a zirkónov, ak by som riešila financie
Odpovědět
Článek se načítá
@trilien @craki @matala87 @maggiea a víte někdo jak vypadá to palladium? Píšou, že je tvrdší než zlato a zářívější než zlato. A pořád je to o nějakých 1500 levnější. Otázka je, jestli je opravdu tak zářivé jak píšou :)
Odpovědět
Možná zkus ještě oslovit zlatnictví Rýdl. Máme oba prsteny z bílého zlata, já s 8 brilianty a vyšly náš u Rýdla o 6.000,- levněji než v Bisaku - ten samý model!!
Odpovědět
Profilova fotka
Po 10 letech nošení se ze zirkonu stane jen hodně omlácené sklíčko, které vypadá hrozně, diamanty jsou věčné:) nevyplatilo by se Vám spíš rozpočet někde seškrtat a mít zlaté prstýnky? Stříbro na každodenní nošení není vhodné.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@tobihosue Pak to bílé zlato máš asi nekvalitní, já mám taky prstýnky i náušnice z bílého zlata a nosím je také denně, prstýnky nesundávám nikdy, absolvovaly se mnou několik dovolených u moře, pracuji třeba i hodně s barvami (tempery, olejovky) a dělám i na zahraddě a nic jsem leštit ani rhodiovat nemusím. Ono je zlato a zlato, na to je třeba si dát pozor...
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 koukni ke mně do alba příprav. Máme palladium, já s brilianty-od Rýdla za 12.230,-. Neměnila bych, od bílého zlata k nerozeznání :-). Zlato jsme nechtěli, tak palladium bylo jasná volba :-).
Odpovědět
@packaf my to máme vybrané přes rýdl. A chcem do toho dát fakt do 10 tis. Víc ani ránu. Původně jsme chtěli 5tis a pak jsem se rozhodla na to zlato nebo palladium.
Odpovědět
@osmicka8 asi bych nedelala kompromis, ja osobne bych si zvolila urcite zlato, a bez kaminku, pokud bych nechtela davat hodne penez. Nebo treba jen 1 briliantik. Zirkony po delsim noseni stejne nevypadaji moc pekne, tak bych za to ty penize ani nedavala :( vybrala bych jiny model a kvalitnejsi material asi...ale to jen jak bych to vyresila ja, chapu, ze tady jde asi prave o ten model..
Odpovědět
Zlato mi určitě příjde zbytečné vzhledem k vlastnostem Zlato/palladium. Tak se mi třeba podaří ještě miláčka přesvědčit i na ty brilianty. Ale nevím, no :) Ale všem díky za názory, od stířbra jsem teda upustila.
Odpovědět
@osmicka8 taky máme palladium od Rýdla (u mě v albu najdeš fotku porovnání bílé zlato vs. palladium). Jinak palladium je tvrdší než zlato v případě, že je čisté. Rýdl má složení 58 % palladium, okolo 30 % stříbro, zbytek ruthenium, takže tam si myslím, že vlastnosti jsou srovnatelné se zlatem, jinak by to palladium samozřejmě bylo dražší (čisté se pohybuje cena mezi platinou a zlatem). My palladium volili kvůli ekzému nastávajícího, do bílého zlata se totiž většinou přidává nikl, takže si na to musíme dát pozor... každopádně souhlasím s většinou, že dávat brilianty do stříbra je škoda a nesmysl
Odpovědět
@mish_ka @sonast @curdibilka a jak dlouho dopředu jste objednávaly prstýnky. Ptám se, protože to sice nechci nechat na poslední chvíli ale zároveň pořád vyčkáváme, jestli náhodou nenahodí Rýdl nějakou akcičku, slevičku na stránkách ;-) pak by byly jasné i ty brilianty
Odpovědět
@osmicka8 my jsme právě objednavali hodně brzo. V lednu na svatebnim veletrhu,protože to má Rydl vždycky veletržní slevu 10 %...sestra u něj zase dostala slevu 5 % za platbu v hotovosti...nemyslím,že by měl nějaké jiné akce...
Odpovědět
@osmicka8 Podle mě akci nebo slevu nehodí, protože ty si nechává na svatební veletrhy, my je měli s 10% slevou na veletrhu v Ostravě loni v únoru a vím že přišly koncem dubna s tím, že jsme to tak chtěli, protože v březnu máme daně. :D Jinak je budeš mít určitě do měsíce. :)
Odpovědět
@mish_ka nám to přišlo v lednu ještě brzo.Nebyli jsme si jistí. A těch 10% zas není takový zázrak. Těch 10% bychom dali za vstupné a benzín na další veletrh :)
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 my je objednávali v únoru a za měsíc byly doma. Rýdl má slevu 5% za platbu v hotovosti.
Odpovědět
@osmicka8 tak to jo, jestli jste to měli z ruky na nějaký veletrh, tak to chápu. My za dopravu neplatili nic a i se vstupným jsme pořád ušetřili nějakých šest stovek :-)..jinak nabízí, že za prstýnky můžeš zaplatit vlastním zlatem, jako protihodnotu..nám to ušetřilo asi 6 tisíc, což bylo i po ocenění jiným zlatníkem nad moje očekávání, tak ještě zkusit ušetřit takhle
Odpovědět
Profilova fotka
Rýdl x Bisaku Musím říct, že Rýdla si taky spousta lidí chválí, bohužel my jsme s ním spokojeni nebyli :-| . Snad v každém zlatnictví dnes není problém zvolit si kombinace zlata jakou chcete (růžové, bílé, žluté), mat/lesk, různé šířky prstenů. Ve zlatnictví Rýdl se nám líbil model jako ten, co máme z Bisaku (jinak vytvořená drážka s kamínky z bílého zlata), ale 5 mm prstýnek, který tam měli pro mě byl už dost silný a říkala jsem si, že bych chtěla užší. Ve zlatnictví Rýdl měli problém, že jsme chtěli udělat: - změnu šířky prstenu z 5 mm na 4 mm (prostě to nechtěli udělat) - změnu bílo/bílé zlato na bílo/žluté zlato - změnu kombinace lesk/mat na lesk/lesk Ještě nám "vynadali", že máme moc požadavků..., což mě trošku zaskočilo, protože kdekoliv jinde s tím problém neměli a při koupi prstýnků za cenu třeba 15 000,- bych očekávala, že se nějak vymýšlet budu moct, když je výrobce. Cena u Rýdla je lepší jak u Bisaku, to je pravda. Nicméně, u Bisaku je doživotní servis prstenů v ceně - jedenkrát za 2 roky zdarma obnova prstenů, což se mi líbí (doufám, že Bisaku v ČR neskončí :)). Zirkony x brilianty Pokud ti z prstýnku nevykukují kamínky, jakože v tvém případě jsou usazeny v drážce, nebudou se ti tolik opotřebovávat, takže bych se zirkonů nebála. Možná budu po ěnjaké době zklamaná, že je mám, ale doufám, že ne.
Odpovědět
@ehv89 Rýdl má také doživotní servis ;-)..tvoje zkušenost mě mrzí, protože zrovna my řešili podobné požadavky a s ničím nebyl problém. Vybrali jsme si celobílý model, ale drážku jsme chtěli z červeného zlata - nebyl problém. Já mám normální šířku, přítel o mm víc, taky nebyl problém, dokonce mi sami nabídli, že mi udělají půlvelikost, když jsem se nemohla rozhodnout. A co se týče lesk/mat jsem se ptala, co kdybychom později tu červenou drážku nechtěli, tak se prý dá znovu vyfrézovat a přehazovat lesk/mat se dá do aleluja, ale opatrně, protože se obrušuje materiál...škoda no, asi si zrovna narazila na někoho v hodně neochotné náladě....tos byla na veletrhu nebo u nich na prodejně?..u těch šířek nám říkali, že záleží i na modelu, jestli je nějaký složitější, tak se to pak hůř dělá nebo to špatně vypadá, u nás konkrétně to šlo...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?