Ze starych prstynku novy.

Ahoj dostali jsme po babicce snubni prstynky a libi se nam .Nevite zda se daji obnovit?jsou dost poskrabane.A na damskem uz skoro neni videt vzorek.
Odpovědět
Vyleštit se určitě dají a myslím, že pokud byl vzor ručně rytý, tak asi půjde obnovit, pokud je prstýnek dost tlustý.
Odpovědět
Taky jsem to řešila, ale nakonec jsme si nechali udělat nové. Dvě dobrá zlatnictví mi řekla, že je prstýnek nošením moc ztenčený a nevydržel by - časem by se začal prohýbat. Povrch prstýnku by se asi musel vyhladit a znovu vyrýt, čímž byste mohli dojít k podobnému problému...Já teď nosím babiččin prstýnek na levé ruce (ovšem po svatbě vznikne problém, protože budu mít spolu se zásnubním a snubním prstenem 3 prsteny na dva prsty :-) ). Ale třeba seženeš zlatníka, který vymyslí nějaké řešení...
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff - nechala sis ze starých udělat nové? Myslím tím roztavit a pak udělat nové. Nám moje babička jako svatební dar dá právě dva zlaté prsteny, ale mám dost strach, aby nás někde ve zlatnictví nepodvedli. Nevíte jak je tohle ošetřené?
Odpovědět
@dominika1989 Myslim si, ze nechat si vyrobit prstynky ze stareho zlata neni mozne, taky jsem o tom uvazovala (ale mozna se pletu?). Vlastni zlato je mozne dat pri koupi jako protihodnotu, ale zlatnictvi na vyrobu pouzije vzdy vlastni material. Pro me je prstynek pamatka na babicku, ktera uz nezije, nikdy bych ho z ruky nedala. Jako protihodnotu jsme davali zlato bez citove hodnoty - ruzne zuby, moje detske sperky, ktere uz nebudu nosit a zaroven nejsou tak hezke, aby se nechavaly jako starozitnost, a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Aha, to jsem netušila. Abych řekla pravdu ještě jsem to aktivně neřešila. Třeba až je uvidím, budu je chtít restaurovat/obnovit (nevím přesně jaký výraz použít), ale zatím jsem nad tím uvažovala takhle. Tak nějak jsem si naivně myslela, že materiál bude tohle a zaplatíme pouze práci zlatníka + nějaký poplatek za použití vlastního materiálu. Takhle se asi taky člověk dost prohne ne? Vyplatí se vůbec donést svoje zlato?
Odpovědět
@dominika1989 Určitě se to vyplatí, protože cena zlata jako protihodnoty při nákupu šperku je vyšší, než kdybys ho přinesla do zlatnictví jen tak na výkup. Když máš zlata dost, může ti vyvážit celou cenu materiálu a zaplatíš jen za práci, přesně jak píšeš. Jen není možné si nechat prstýnky vyrobit přesně z toho zlata, které přineseš, pokud bys to chtěla například proto, že pro tebe má citovou hodnotu - tvoje zlato si vezmou a ty dostaneš do prstýnků nové.
Odpovědět
Také jsme dávali zlato na výkup, aby jsme si tak zlevnili snubáky. Díky tomu jsme dopláceli už jen nějakých cca 40% z původní ceny prstýnků. Určitě se to vyplatilo. ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme si nechali udělat prstýnky z našeho zlata, platíme jen práci a kamínky. Takže tohle určitě lze. Samozřejmě nikde nemáte jistotu, že Vás nenatáhnou, tak nezbývá, než věřit. Paní před námi akorát naše zlato zvážila a sepsala nám potvrzení o předání.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky, já jsem netušila, že to takhle funguje. Ono to asi řeším předčasně, ale babička to nabídla teď a když jsem tu to téma viděla, tak jsem se rovnou zeptala. Mě tyhle svatební věci moc neberou, ale zrovna prstýnky chceme oba pořádné. ;) to je asi jediné na čem nám záleží.
Odpovědět
@blackkitten takže jsou prstýnky určitě vyrobené z vašeho starého zlata?
Odpovědět
@dominika1989 není zač, za zeptání nikdy nic nedáš :-)
Odpovědět
Tak my to samozřejmě nemáme jak poznat:) ale paní ve zlatnictví nám řekla, že ano, dokonce nám popisovala, jak to naše zlato roztaví a určí ryzost té směsi, abychom věděli, kolik karátů prsteny mají, takže bych jí věřila :) My jsme to navíc neměli jako požadavek, aby to bylo z toho našeho, takže není důvod, proč by nám to měla tvrdit a pak to zaměňovat...
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, prstýnky po babičce je možné renovovat, pro naši firmu jsou takové zakázky velice zajímavé, máme šikovné zlatníky :). Pokud byste nám dodali vaše již nošené zlaté šperky na výkup, je to určitě výhodné, jelikož se sníží cena prstenů o materiál, a dokonce si zlatem můžete zaplatit i cenu práce zlatníka a koupit si tak prstýnky vaším zlatem. Bohužel vaše snubní prsteny nebudou z přesně stejného zlata jako ty původní, ale můžou obsahovat jejich část, to je kvůli puncovnímu úřadu. Pokud vám je ještě něco nejasné, ráda vám dovysvětlím. Přeji hezký den.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?