Z jakýho kovu je nejlepší mít snubní prsteny?

Profilova fotka
S budoucím manželem si vybíráme prstinky. A setkáváme se s různými názory. Jak jste tohle vyřešili vy ostatní??
Odpovědět
vybírejte raději prstýnky
Odpovědět
@akcccina Stříbro je, myslím, o něco měkčí, ale ocel zase taková "nepraktická" - prsten nezvětšíš, nezmenšíš atd. My máme stříbrné (zatím jsme manželé "teprve" měsíc) a jsou fajn - i když půlka lidí si myslela, že je to ocel a půlka, že bílé zlato :) Myslím, že ve zlatnictví by vám měli také poradit.
Odpovědět
Profilova fotka
stříbro je měkčí než zlato a rozhodně měkčí než ocel (ta je s titanem tvrdší než zlato). Takže stříbro se ti poškrábe rychleji než zlato (navíc může černat, můj manžel třeba stříbro mít nemůže, okamžitě na něm jde do černa) a zlato se zase poškrábe rychleji než ocel nebo titan. Ale ani ta ocel s titanem nezůstanou bez škrábanců, poškrábe se v podstatě vše krom diamantů:o)
Odpovědět
Profilova fotka
@akcccina Mi jsme si koupili prstýnky z oceli, protože jí máme vyzkoušenou, nosíme oba ocelové šperky, před 2. roky jsem nám k vánocům koupila stejné prstýnky z oceli a jsou pořád jako nové :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vybrané prstýnky z damaškové oceli, původně jsem chtěla bílé zlato, ale hned jak jsme uviděli damaškovou ocel bylo rozhodnuto, je to úžasný materiál :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prstýnky z bíleho zlata s proužken červeného zlata. Do 14dní je mame mít doma strašně se na ně těším :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ocel je tvrdší zaručeně. my budem mít asi ocel poněvač mám alergii na žlute zlato
Odpovědět
ahoj, my původně chtěli taky damaškovou, ale naživo se nám nelíbila. Z nejtvrdších a přitom pro mnohé zajímavých kovů je palladium - takový šedivý kov, přece jen ušlechtilejší než ocel a mnohem odolnější než většina šperkařských kovů.
Odpovědět
Profilova fotka
Stříbro je mnohem měkčí než ocel a taky díky tomu mnohem méně vydrží. Ocelový prstýnek už bych si ale na internetu nevybírala, na fotkách jsou všechny krásné a levné a ve skutečnosti jsou na můj vkus dost hamatné. Takže kdyžtak preferuj osobní výběr. Ocel ale pak vydrží všechno i mnohem více než zlato, které se dost poškrábe - viz jiné diskuse... Nezanedbatelnou výhodou oceli je také to jak píše vbrisudova - alergikům neškodí.. teď babo raď .-)) :-) My máme stříbrné a mám je i v albíku - je to takový kompletek i se zásnubním...
Odpovědět
my budeme mít prstýnky z ručně kovaného nerezu. Jsou tvrdé, bezúdržbové a nepoškrábou se. Nevýhodou je ale změna velikosti v průběhu let. Zvětšovat se dají, zmenšovat jedině tak, že se část prstýnku ufikne a konce se spojí, což jde pak vidět. No ale řekněme si narovinu, s přibývajícím věkem budeme potřebovat spíše to roztáhnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budeme mít stříbrné s povrchovou úpravou rhodium, které nám doporučili ve zlatnictví. Tak se dělá ze žlutého zlata bílé (bílé je totiž mimořádně tvrdý kov a blbé na zpracování). Takže se nakonec nepoškrábe tak brzo jako stříbro bez té povrchové úpravy, nečerná a to rhodiování se dá obnovit. A ani zlatník je na první pohled nerozezná od "bílého" zlata.
Odpovědět
My také budeme mít stříbrné a porhodiované. Zlatník nám ocel docela vymlouval a navrhnul tohle. Zítra si pro ně jdeme :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja bych chtela jen rict, ta rhodiova vrstva se casem 'osoupe'. Ja mam zasnubak z bileho zlata (porhodiovany) a asi tak po roku(vubec ho nesundavam) bylo videt, ze uz to neni tak bile. Ted pred svatbou si ho nechavam znova potahnout rhodiem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
z takeho aby to nieco vydrzalo resp na cely zivot mne sa napr pacia http://www.ok-snubniprsteny.cz/http/w... (samozrejma ze aj ine :-( ) su z chirurgyckej ocele takze vydzia vsetko ale každa sme na nieco ine
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Damasteel snubní prsteny vyrábíme u nás přímo na míru. Používáme také klasickou chirurgickou ocel, zlato stříbro, surové i broušené kameny...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Za mě a mé zkušenosti s kovy - stříbro ne, ocel určitě ne, bílé zlato ano, palladium rozhodně ano. Rozdíly jsou ve vzhledu, odolnosti a životnosti. Ocel se mi zdá nedůstojná svatby. Stříbro mívá časem drobné vrypy, bílé zlato je "zlatá" střední cesta. a palladium, ke kterému jsme se s partnerem dostali my, je asi nejideálnější. Nakonec jsme vybrali u Rýdla a jsem si jistá, že s nimi nebudeme muset spoustu let nic dělat aby vypadal dobře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?