Z jakého kovu budete mít snubní prstýnky?

Jaké prstýnky budete mít? Paní ve zlatnictví nás upozorňovala na to, že bílé zlato a stříbro je krásné, ale tím, že dnes jsou téměř všechny stříbrné a bílozlaté prsteny rodiované (potažené, aby vypadaly leskle a aby neměnily barvu) je třeba po několika letech obnovit povrch, který se časem ošoupe. Ocel a titan jsou pevné, nezničitelné, ovšem tím, že jsou to pevné kovy se do nich zasazují špatně kameny a prý často pak vypadávají, nedá se to prý opravit... Takže zbývá snad akorát zlato nebo ocel a titan bez kamínků... Co byste doporučily? :-)
Odpovědět
my máme žluté zlato v kombinaci s bílým. Každý kov ma svoje pro a proti. Ale i tak doporučuji zlato, je to léta osvědčená kvalita
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít ocel s keramickým proužkem a v mém 3diamantíky ;) o žádné komplikovanosti vsazování nkdo nic neříkal, takže věřím tomu, že to bude dobré ;) jediný čeho se obávám, že by časem byla potřeba změna velikosti, ale to by se hold nechal udělat nový, však to není tak drahé ... :)
Odpovědět
zlato je fajn, ale platina je ještě lepší, ovšem cenově už je zase trochu jinde.
Odpovědět
My máme titan a oba bez kamínků.. mám s kamínky špatné zkušenosti, tak jsem nechtěla řešit v budoucnu nějaký problém se snubákem..
Odpovědět
my máme ocel s kamínkem. já už jeden ocelový prsten mám, Vůbec ho nesundávám a je stále pěkný. akorát má nevýhodu, že se nedá v případě potřeby zvětšit či zmmenšit.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme titan, pro mě s briliantem "v mezírce". Tenhle způsob uchycení kamínku je parádní a řekla bych že docela originální, ale právě to vyžaduje tvrdý kov, se zlatem to takhle nejde. Zkušenosti ale nemám, teprv včera jsme je byli objednat, tak snad to nebude dělat nějakou neplechu. Vyrábí je český výrobce Altar, kdyby jste se chtěla mrknout ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@opavacka my máme titan, já mám na něm pět zirkonů...jestli vypadnou, to nedokážu určit, mě přijde, že každý zlatník tvrdí něco jinýho....jinak prstýnky jsou krásné a byli levné, to už je na tobě co od nich očekáváš, pro mě je to jen symbol, nedělá mi problém ho za pár let vyměnit za jiný, ale kdo ví, třeba opravdu vydrží celý život ;-)
Odpovědět
@opavacka my máme bílé zlato v kombinaci s červeným. V mém mám zasazené ještě 3 kamínky. Bílé zlato máme navíc ještě v matném a takovém gravírovaném provedení. Paní nás taky varovala, že se to časem ošoupe a bude to bílé zlato lesklé, ale že se to nechá snadno obnovit za cca 200 Kč.. při tom, že přítel nemůže prstýnek kvůli práci nosit a já ho rozhodně budu na doma sundavat, tak snad nám vydrží dlouho, takže za nějakých x let nechat to obnovit za tu částku mi nepřijde až tak moc..
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prstýnky z platiny a ja i s brilianty :-D tesim se až nám je vyrobí.. nejrači bych ho nosila hned :-p
Odpovědět
Profilova fotka
My je máme z wolframu, klasiku jsme nechtěli :-)
Odpovědět
Holky a co si myslíte o stříbře?
Odpovědět
@alishka ja mam zlaty v "mezirce" s briliantem, ne teda snubni ani zasnubni, jen dar, a kaminek drzi jako ozivot.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@aknahoj Dobrý den, stříbro je mnohem měkčí materiál než klasické 14 ti karátové zlato. Více půjde vidět běžné opotřebení prstenů ze stříbra než ze zlata, palladia či platiny. Mějte se hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
Já chtěla bílé zlato, on chtěl zlato...tak to máme přesně na půl a tam kde se ty kovy lomí mám zirkonek. Na prstu ho mám už přes dva roky vkuse. Už byl celý poškrábaný tak jsem ho teď po dvou letech vyleštila takovým hadříkem, který jsme k prstýnkům dostali a jsou jako nové. Jsem na to úplně hleděla...žádný šrám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Tak to je samozřejmě ještě lepší zpráva ;) Ale opravdu? Není kolem dokola kamínku ještě nějaké zlato? To jsem viděla, ale že by ten kamínek držely jen strany toho prstýnku, to jsem našla jen ocel, titan. I když o se ptám jen ze zvědavosti, podstatný je, že drží ;)
Odpovědět
já chtěla bílé zlato, ale kvůli ceně jsme se nakonec se snoubencem shodli na oceli :-) už jsou objednány, tak jsem zvědavá, jak to dopadne!
Odpovědět
nevím, jak snášíš prstýnky na prstech, já musím mít tenký a to je jedině zlato nebo stříbro, ocel nebo titan jsou na mě moc monstrózní :-)
Odpovědět
Do jakého kovu lze udělat rytinu? Chtěla jsem prstýnky z bílého zlata, ale ta cena je šílená teda :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolav Dobrý den, my ryjeme do zlata, palladia, stříbra a do oceli. Rytí do obou snubních prstenů, pokud si od nás zákazníci objednají mají zdarma. Mějte se hezky
Odpovědět
Profilova fotka
my mame ocel dost vydrží :-) žluté zlato se mi nelibi a partner tim ze je automechanik ho nebude moc nosit :-) takze proc mít v supliku prsten za 10000 ze zlata. nosim stribro a vidim jak se nici ohybají atd :-( takze jsem ani dlouho neuvazovala z ceho budou:-) mam ho sice bez kamenu ale videla jsem i s kamínkem je jich hodne na vyber :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My uvažujeme nad platinou, je prý odolnější, něž jakékoliv zlato. Ale ještě uvidíme, co cena:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shebka Ahoj :-D my už máme z platiny prstýnky objednané. Ja s 12 brilianty a přítel bez. Cena je vyšší, záleží v jaké ceně si předatavujete prstýnky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) Tak to vám závidím,my si pořád ne a ne vybrat ty pravé :-) S 12-ti brilianty musí být krásný každý prstýnek :-D Zaleží co je pro vás vyšší cena. Mně se líbíl prstýnek,kde byl jen jeden briliantík a stál 35 ,což je poměrně dost:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My je máme z Bisaku, nikde jsme nenašly, že by někdo vyráběl z platiny. Stály 89000 a 3 brilianty jsme dostaly zdarma. :-D takže, super
Odpovědět
Profilova fotka
Do Bisaku se chystáme taky :-) Ovšem 89 je moc :-D už tak nám svatební rozpočet nafoukl jako balon. Tak pak sem hod fotečku,at se můžu pokochat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo dám se fotku :-) jsou tam milý a hlavně ochotní, takový přístup jsem nikde nazažila ... Umí si cenit zákazníka ... Přeju at dobře vyberete!!
Odpovědět
My máme z bílého zlata za 10 tis. a oba dva ho plánujeme nosit, tak doufám, že plány vydrží :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@emmik31 Děkuji za tip :-)
Odpovědět
My původně chtěli prstýnky z titanu. Zlato, stříbro ani platina nám nejsou moc blízké a přítel navíc potřebuje do práce hodně odolný kov, chce nosit pořád a má docela náročnou práci "na ruce", takže musí něco vydržet. Mám zásnubní prstýnek z bílého zlata a je hrůza, jak se kroutí a už vůbec nevypadá tak, jako když jsem ho dostávala. Ale moje svědkyně mě nahlodala a nakonec budeme mít prstýnky z damasteel + já jeden kamínek. Jsou jedinečné, nikdo už nikdy nebude mít nachlup stejné a navíc toho hodně vydrží. Takže u nás jasná volba. A pan Kalista, který nám bude prstýnky tvořit, je strašně příjemný a nedělá mu problém odpovídat i na sebevětší hlouposti.. :-)
Odpovědět
@alishka ne ne, nic tam neni.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?