Vymyslela jsem, v čem přinést k oltáři snubní prstýnky

Původně jsem chtěla pod prstýnky polštářek, protože jsem je nechtěla mít na obyčejné nerezové misce, jak pes, kterou mají v obřadní síni. Tak jsem sháněla nějaký pěkný polštářek. Ne, že by se nedalo něco sehnat, ale žádný polštářek mě nenadchl a když už ano, tak pak mě ale už méně nadchla jeho cena :-S Tak mě napadlo, že by se dalo vymyslet něco originálnějšího :-D Nakonec jsem zkusila na talířek dát písek a prstýnky do něj napůl "zabořit" vlastně postavit... a zalíbilo se mi to :-). Jinou ozdobu jak umělé růžičky, co budu mít na autě jsem nenašla, tak jsem použila je a dala je k prstýnkům. No a výsledek vidíte sami. Není to tak zlé, ne? ;-) S trochou fantazie se dá toho vymyslet spousta. Může se použít různé dekorace jako jsou mušličky, mašličky, stuhy, perličky, kamínky, peříčka, třpytky, živé květiny, nebo i maličkosti, jako jsou různá malinká srdíčka apd... myslím, že se dá na tom vyřádit :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc krasny ssisley a dobrej napad!! fakt super, asi do toho taky pujdu. polstarku mam tu moznost koupit plno ale to tvoje provedeni se mi fakt libi. Jeste by bylo hezky treba misto pisku to mit v soli (jako sul nad zlato...) anebo taky treba v ryzi (pak by to na vas mohli rovnou nasypat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty vis, ze uz jsem ten napad hned vcera pridala do alba a doma prosadila, vid ;-) Do misticky k prtynkum bych asi zvolila jeden zivy kvet ruze v cajove barve, budu ji mit v kytici a v textilni podobe na satech a ve vlasech. Jsi sikula, samotnou by me to nikdy nenapadlo. A rozhodne nemam ten pocit, ze by takova dekorace nemohla prijit i na zamek.
Odpovědět
ladida Dneska koupíš spoustu barev písku, takže pak můžeš vymýšlet různé kombinace. Sůl je taky dobrý nápad :-) ;-) :-o i ta rýže, ale nevím jestli by ty prstýnky tak hezky stály, ale můžem to vyzkoušet ;-) Vlastně, abych se přiznala na těch fotkách to taky není písek, ale hrubá mouka :-D , protože jsem jej nesehnala v přírodní barvě. Zkusila jsem fialový, ale ten mi přišel příliš smutný :-|
Odpovědět
ene Jsem ráda, že se Ti to zalíbilo a i to, že jsi to i doma prosadila :-) Mám z toho radost ;-) Pak taky udělej fotečku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite, zatim jsem si do alba privlastnila tu tvoji :-D Prstynky nam teprve prijdou a do IKEA se take teprve chystame, nemam jeste ucelenou predstavu o dekoraci na svatebni hostinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Holčiny a to si už na radnici donesete prstýnky v tý mističce s pískem? A pak, až si budete prstýnky nandávat, nebudou od toho písku? Ale jinak za ten nápad dávám ssisley jedničku potrrženou :-D , vypadá to nááádhrně. Taky jsem je nechtěla dát jen na misku a ty polštářky, co jsem viděla byly takový ...no nehezký. Ale tohle je super!!! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za prvy to mame venku pod rozhlednou, za druhy dekorace pripravuji ty z restaurace, takze nevidim nejmensi problem, protoze den predem tam povezeme kytky, tak muzeme rovnou privest prstynky s mistickou. Ty lidi zname, verime jim, tak neni co resit. A ze se pisek prilepi? Pokud nebude mlhky.. Zkus si doma prilepit suchy pisek ke kousku kovu, aby kdyz ho natocis pisek nespadl - seznam me potom s vysledkem ;-) Prstynky by mohly byt maximalne zaprasene, cehoz si nikdo nevsimne a pred focenim je muzeme nepozorovane oprasit ;-)
Odpovědět
Ahoj děvčata,polštářky pod prstýnky se kupují kde?Naservírování prstýnků ještě musím vyřešit.Ale nápad s pískem nezní špatně. :-)
Odpovědět
Další nápad na "naservírování prstýnků" najdete u mě v albu. Váza z IKEY nahoře rozšířená jako by do misky naplněná pout pourri spolu s peříčky (ty máme ve výzdobě, voničkách, kytičkách..) a prstýnky na dvou lístcích se skleněnými kapičkami. Mám ráda přírodno a vytvořené je to razdva. Vše se dá pak doma zužitkovat...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj kenimalp, prosím tě, kde se dají sehnat ty peříčka a ty velký listy? Tvůj nápad je taky úžasnej :-)
Odpovědět
ehm, zdá se mi to, nebo mi někdo smazal včerejší příspěvek?
Odpovědět
Možná bych místo hlubších misek dala přednost talířku, protože přece jenom pokud se vám díky třesu ruky u oltáře podaří prstýnek vyvrátit do písku, tak se vám zákonitě ponoří hluboko :-D a pak se budete přehrabovat v písku pěknou dobu, než se vám podaří prstýnek vylovit :-| :-S Proto je lepší něco s méně hlubokým dnem, kdy vlastně se prstýnek převrátí, ale nebude se propadat. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
V mém albu je taky nápad na vyrobení polštářku pod prstýnky...koupila jsem si polystyrenové srdce asi za 8,- Kč a polepila ho sušenými květy (pout pourri - IKEA 49,- Kč). Uprostřed je nalepený list a přilepené dva knoflíky, které vypadají jako perličky. Na nich drží prstýnky. Kolem dokola je ještě kokosové vlákno, které v květinkách stojí asi 10,- Kč a mají ho v různých barvách.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Pořád uvažuju, jestli ušít polštářek nebo vyrobit něco jiného. Holky poraďte, kdybych se rozhodla pro polštářek, jak veliký asi bývá?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem si polštářek šila ze saténu a je velký cca 12x12 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
taky budu vyrábět přírodní podnos na prsteny - s listy jako mám na oznámení, tak si doma suším lístky růží (smetanových) a budu byrábět - ne srdíčko ale malý ovál, Jinak lucieri, ten tvpj byl krásný :-)
Odpovědět
AHojky, já jsem si koupila satén v barvě šatů, teď ušiju polštářek (tak 15x15 cm, a už jsem se domluvila s květinářkou, že mi ho jemně dozdobí, aby ladil s mojí kytkou. Prstýnky připíchnu špendlíkama s velkou perleťovou hlavičkou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no a ten polštářek to předáte s prstýnkama oddávajícímu?Nebo k čemu to je.U nás to nebývá,ale já jsem holka šikovná takže se taky dám kdyžtak do výroby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak, chceme to mít pěkné do posledního puntíku, a mne osobně se obyčejný mosazný tácek nelíbí. jsu dvě varianty nad kterými uvažuji, 1. předám polštářek před obřadem matrikářce,.... klasický postup bude zachován, 2. zaúkoluji moji družbu (pár dětí, aby je ochraňovali a při obřadu drželi a stáli kousek pře náma, na straně, a pak je v pravou chvíli podali. uvidím co projdu u matrikářky, ale ta druhá varianta se mi líbí více. děti budou mít radost, že mají zodpovědnou funkci.
Odpovědět
Od rána bude mít polštářek na starosti svědek. A pak před obřadem (když se jdou odevzdat občanky :-) ) je předáme paní matrikářce ať jej nachystá na stolek před nás. (My družičky asi mít nebudeme) Napadlo mě to , když jsem si znovu prohlížela fotky, ze sestřiny svatby, fotografka tam vyfotila detail prstýnků na tom horzném tácku :-| Tak jsem si řekla, že by nebylo špatné něco spáchat sama a pak už jsem jen našla inspiraci tady.
Odpovědět
Profilova fotka
Za ty rozměry holky díky :-) Musím se přiznat, že díky těmto stránkám jsem zjistila spoustu věcí. Vůbec jsem netušila, co všechno se dělá a chystá. Ale jak jsem říkala budoucímu tchánovi "až se budu vdávat podruhé nebo potřetí ..." No, trošku byl ze mě v šoku, ale musí si na můj styl humoru zvykat :-)
Odpovědět
Taky se pripojim - napad s piskem je uzasny, ale nam by s to stylove nehodilo. Takze (jak jsem nekde videla nebo mi nekdo poradil - uz nevim) budeme mit prstynky na velkem kvetu slunecnice.
Odpovědět
Profilova fotka
to jsem bylá já, hrdě se hlásím :-)
Odpovědět
Sem si to myslela, je¨n sem si nebyl jista:-) Och tedy dekuji ;-)
Odpovědět
na mém polštářku pracuje ségra, je mooocc šikovná, jen jsem ji dodala materiál.akorát nemůžu sehnat vínový peříčka a stuhu... až ho bude mít tak ho vyfotím a přidám do alba. bude poněkud větší, řekla jsem ji 20x20 a ona ho udělala ještě je o 5cm větší, ale snad to nebude vypadat tak blbě :-) těch 5cm je jako kanýrek, kolem dokola...
Odpovědět
Profilova fotka
Mam po svatbe a je mi lito polstarek pod prstynky, se kterym jsem si dala praci, jen tak zastrčit do skrine. Neveste, ktera nema cas nebo chut nejaky vyrabet, ale zaroven chce mit prstynky na necem originalnim, ho rada prodam. Cena je docela vyhodna, protoze jen to zminovane pout pourri (susene kvety na polstarku) stalo 49,- Kč. Najdete ho na: http://www.beremese.cz/album/album.ph...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
ahoj, můžu se zeptat, když máme svatbu v kostele, používá se tam také polštářek? nebo jen u civilních svateb ? jsem holka neznalá..díky
Odpovědět
salinka87 - my jsme měli svatbu v kostele a polšátřek nám náš kněz nedoporučil, protože prstýnky se kropí svěcenou vodou než si je vymění nevěsta a ženich a tak by byl polštářek celý mokrý (náš kněz totiž na svěcené vodě nešetří a kropí pořádně :-D ). Takže my sme měli skleněnou misku ve tvaru srdce naplněnou červenobílým jemným pískem a do toho zapíchnuté 2 červené gerbery a v nich okrasné špendlíky na kterých byli položené prstýnky. Vypadalo to moc hezky :-).
Odpovědět
ještě dodatek - ta miska je malinko vidět v našem svatebním albumu na fotce číslo 3 ji ženich drží v ruce.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít mušli naplněnou pískem nebo drtí a ozdobenou nějakou drobnou kytičkou.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?