Velikost prstenu

Profilova fotka
Vím, že tepelná roztažnost je celkem rozšířený problém, ale subjektivně mám pocit, že u mě je ještě větší než u jiných lidí! Jak mám vybrat velikost prstenu, aby mi v teple nezaškrtil prst a v zimě nepadal? Byla jsem si ve zlatnictví vyzkoušet velikost. Bylo vážně horko a naměřili mi L (což je ve francouzském číslování myslím 51 a půl). Jenže už ze zkušenosti se zásnubákem, který mi ze zmrzlých prstů padá, se trochu bojím jít do mé naměřené velikosti, abych ho pak neztratila. Ale zase nerada bych se dostala do stádia, kdy mě bude psten škrtit :-S . Má někdo podobnou zkušenost? jak jste to řešili? Co radí zlatníci? Dík
Odpovědět
Já jsem z toho taky v rozpacích :D zásnubní mi přítel nechal zmenšit, když jsem ho zkoušela byl akorát.Teď ho ale nosím na prostředníku, protože už mi jednou sklouzl :-/ ..Kamarádka zas měla opačný problém, že jak byla těhotná tak pak prsten nesundala :D ...
Odpovědět
@amenophus Hezký den, mívám někdy stejný pocit - ostatním prstýnky sedí, ale mně sedí podle toho, jaké je zrovna počasí, jestli jsem nervozní a podobně. :) Zkuste vyzkoušet náš měřicí proužek, vyzkoušíte si různé velikosti v různých stádiích dne, za různého počasí, při práci, ... prostě při všem. Takhle si nejlépe vyzkoušíte, která velikost pro vás bude nejvhodnější. Pošleme vám ho zadarmo, stačí když nám do e-mailu napíšete, že máte o proužek zájem a připojíte adresu, kam ho máme zaslat. Přeji krásný víkend.
Odpovědět
Profilova fotka
Zapůjčila jsem si měřící kroužky.. myslela jsem, že to tak bude jednodušší.. a co myslíte? jsem mezi 51-52. 51 už mi dělá faldíky, když ho sundavám, 52 je mi akorát, ale přes kloub jde na mě až moc dobře.
Odpovědět
@wiki85 Hele já bych hlavně doporučovala vyzkoušet přesný typ prstenu - ono záleží i na šířce, čím je širší, tím větší velikost potřebuješ. Jinak dělajís e často i poloviční velikosti, akorát třeba nemají od všech šířek......
Odpovědět
Někde dělají i půlčísla, třeba 51,5. Například u Rýdla...
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem rozhodnutá jít do o kousek většího.. zásnubák mám 53 (protože jej pak budu nosit na druhém prsteníčku-ten mám nějaký svalnatější) a vím, že kolikrát se mi podaří se "nafouknout", že mi není ani volný. A širší prsteny právě chceme (cca 6mm)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 Tak my chceme vlastní vzor na zakázku, zatím jsme podobný nikde neviděli, takže konkrétní asi nevyzkoušíme :-/ Ale s tou tloušťkou je to dobrý postřeh! Zásnubák mám široký (5 mm a je rozhodně větší než ten kroužekm podle kterého mi ve zlatnictví měřili velikost), takže pokud bude snubák užší, mohla by stačit menší velikost... Dík :)
Odpovědět
Tak ono samozřejmě ten konkrétní prsten nevyzkoušíš, ale vyzkoušíš šířku a profil (jiné to totiž s velikostí je, když je psten zevnitř plochý nebo půlkulatý - tzv. comfort fit).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?