Úprava prstenů s vlastním materiálem

Profilova fotka
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jakou máte zkušenost s úpravou prstenů z vlastního materiálu. Budeme mít k dispozici zlato nebo bílé zlato, podle popisu celkem mohutné prsteny, takže materiálu dost. Zajímalo by mě, kolik odhadem bude stát úprava velikosti na míru + rytina (jméno, datum) + třeba nějaké zdobení, kdybychom chtěli jiné. Asi je to zlatnictví od zlatnictví, ale nemám představu, kolik je to tak práce a jaká je sazba, tak mě zajímají vaše zkušenosti :-)
Odpovědět
@pajapapa někteří zlatníci si berou kolem 5 tis za práci, když dělají nové prsteny z přinešeného zlata, tak by to podle mně mělo být levnější, když jde jen o úpravy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Měli jsme také vlastní zlato, chtěli jsme bílé, různou šířku prstýnků (3,5mm a 5mm), rytinu na přání a také obrázek, podle kterého, je měli zhotovit. Výsledek byl dokonalý! :) Takže mohu doporučit zajít k malému soukromému zlatníkovi. Nás zhotovení stálo jednorázových 3500Kč.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@camperses Dobrý den, a mohu se zeptat, jaké zlatnictví to bylo? Děkluji
Odpovědět
@mmmarti V Brně-Bystrci v obchodním centru MAX - zkoušela jsem dohledat název na googlu - bude to nejspíš pan Jiří Stacke. Prstýnek je pro mě dokonalý, vážně, denně na něj koukám s vděčností a láskou, opravdová připomínka toho, že jsme manželé. Pokud máte Brno z ruky, určitě kukněte k soukromníkům v okolí :) Ať dobře vyberete!
Odpovědět
@camperses moc děkuji, já jsem z Prahy a když jsem se ptala, kolik by stálo zhotovení prstenů s vlastním zlatem, tak mi řekli 13.000,- :-o :-| a to bylo malé rodinné zlatnictví. S přítelem již uvežujeme, že to budeme muset zkusit mimo Prahu
Odpovědět
My máme také vlastní zlato a platíme za 1g za práci 800 Kč. Já budu mít prstýnek kolem 3,5 gramu, takže za práci zaplatíme necelé 3tisíce.
Odpovědět
@mmmarti Fíjo, tak to je síla. Určitě to zkuste jinde, držím pěsti!
Odpovědět
@teqq to si ale nenecháváte dělat v okolí Prahy že?
Odpovědět
@mmmarti V Turnově...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?