Snubní prstýnky z titanu nebo chirurgické oceli?

Z ktereho materiálu budou lepší snubní prstýnky?titan nebo chir.ocel?
Odpovědět
ahoj, za týden máme svatbu a objednávali jsme si prsteny z chirurgické ocely s proužkem ze zlata, tak uvidíme, jakou bude mít životnost...samozřejmě, že titan bude odolnější, to se pak od toho také odvíjí cena :)
Odpovědět
Tak hodně štěstí přeju a gratuluju oběma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme titan, zatím tahané na zvykačku doma, bez sebemenšího škrábnutí. Líbí se nám i ta jemně šedá barva, hlavně chlapovi strašně sluší. A cena byla i s briliantem pro mě krásná. Už jen 10 dní a budou na rukou natrvalo ;) Přeju šťastnou ruku při výběru.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Můžu se jen zeptat - rozdíl mezi titanem a chir. ocelí je jen v odolnosti? Barevnost je stejná?
Odpovědět
Barva je samosebou jina. Titan je navic vyrazne lehci a odolnejsi (a drazsi) - jakozto material, o kolik drazsi jsou sperky z nej nevim. Ocel je spis do stribrne barvy. Titan je takovy sedy. Sperky nemam ani z jednoho, ale kov samotny muzu vyfotit - pokud nejsou primo vedle sebe, tak barvou moc rozeznat nepujdou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale hlavně, ocel ani titan nejde zmenšít. Natož vyleštit :-(
Odpovědět
My máme chir ocel. Vypadá hezky a každý se mne ptá jestli je to bílé zlato:)
Odpovědět
Profilova fotka
@emmik31 to je riziko, do kterého každý jde vědomě, když už se rozhodne pro tyto materiály :)
Odpovědět
@emmik31 ale zase za ty penize asi celkem neni problem si pak koupit mensi nebo vetsi velikost.
Odpovědět
Profilova fotka
My půjdeme do titanových, cenově se dají sehnat hezké cca i okolo 3500 - 4000 (za oba), pokud chce člověk jen obyčejné. Se zdobením či zlatem už to leze nahoru.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle informací co jsem kde našla je ten rozdíl hlavně ve tvrdosti materiálu. Titanové jsou tvrdší než ocelové. Ani titan, ani ocel se nedeformuje jako klasické zlato, nebo stříbro. Navíc zlato ani nenosím a stříbro je měkké a černá. Ke všemu má přítel atopický ekzém a tak jsme se rozhodli pro titan. Titanové by měly být dost odolné na škrábance a tím pádem nemám strach z toho, že nepůjdou vyleštit. Nemělo by to být potřeba, právě díky té tvrdosti. Jen si je musíme vybrat a ozkoušet osobně, abychom případné zvětšování, nebo zmenšování neřešili. Rytina do nich jde bez problému udělat. Dělají se i wolframové, i ty by šly, ale jsou ještě tvrdší a rytiny se do nich nedělají. Jinak bychom si je asi koupili. Dívala jsem se na výběr a vzory a typy mají moc pěkné. Ale to je asi názor od názoru.
Odpovědět
Jinak samosebou titan poskrabat jde a docela lehce. Ted jsem to zkusil, ale je na nem mensi vryp nez u oceli. Ale u sperku pri beznem noseni po nem asi nebudete drhnout klestema :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@alfred1 :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alfred1 Asi tak :-)))))
Odpovědět
ahojky, já mám zlatý, ale manžel dopředu řekl, že ho nejspíš nosit nebude a v jeho velikosti bychom ani na zlato neměli, tak jsme taky sháněli něco jiného. Zlatník nám doporučil víc titan, je lehčí, vypadá chlapsky, což je samozřejmě detail ;-) , ale hlavně pokud by se něco stalo, titan jde prej mnohem líp střihnout a sundat. s ocelí bývá problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme titanové, tři měsíce po svatbě a je matnější než byl, to je chirurgická ocel to samé...
Odpovědět
Já nad tím pořád přemýšlela, jak to udělat, abychom měli stejný vzor a nebyly předražené. Přemýšleli jsme nad ocelí, titanem, byli se na ně osobně podívat a v ten okamžik jsem se zařekla, že ocel nechci. Vypadalo to na prstě jako široká zdobená matka. Čekala jsem od toho asi víc. Nastávající se bojí, že snubák neunosí a nechtěl do svého moc investovat. Nakonec se nad námi někdo smiloval a v jednom zlatnictví jsme vybrali pánský stříbrný a k němu dokonale pasoval dámský z bílého zlata s hodně podobným vzorem. Liší se jen v šíři jedné linky, cože je vidět jen při hodně detailním zkoumání. Za mě tedy ta ocel fakt ne, ale toť jenom můj názor :)
Odpovědět
Profilova fotka
Za nás platina, ale je to nejdražší kov, narozdíl od titanu a oceli..
Odpovědět
Profilova fotka
@tilickova Není pravda, že do wolframu se rytiny nedělají, jen je nedělají všude. My si je budeme objednávat a dělají rytiny přímo v tom obchodě a i jsem sehnala přímo v Budějicích pána, kterej do nich taky ryje. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Milé dámy, pokusím se trochu vyjasnit vlastnosti jednotlivých materiálů :-) Na snubní prsteny nedoporučuji stříbro, protože je měkké, málo mechanicky odolné a při každodenním nošení je prstýnek po pár měsících zdeformovaný. Nicméně: pokud například muž prsten nosit příliš nechce, je velmi dobrá varianta nechat vyrobit pro nevěstu prsten zlatý či z bílého zlata a v pánské variantě ten samý, naprosto stejný, jenže stříbrný. Tuto službu poskytujeme u všech zlatých snubních prstenů. Co se týče oceli a titanu: i z nich lze vyrobit krásné, jemné prsteny. Jen to nesmějí být ty nejlevnější :-) Oba tyto kovy jsou velmi tvrdé, titan ještě více než ocel, nicméně i tyto kovy lze poškrábat. Rozhodně jsou však tvrdší než zlato - @anellka: bojím se, že pán, který Vám podal informaci o snadném rozstříhnutí titanu, titan nikdy neviděl :-) Jinak co se týče wolframu, je naprosto odolný vůči poškrábání i vůči deformaci - sama nosím wolframový prsten asi 3 roky a je stále naprosto jako nový. Nicméně rytina do něj je velmi obtížně proveditelná.. budu moc ráda, když nám slečna @przedswitovaanita napíše výsledek. Naši rytci se o rytí do wolframu pokoušeli, ale přes velké úsilí a nový diamantový hrot se jim to nepodařilo ;-) Tak snad jsem Vás příliš nezahltila, milé nevěsty :-) Budete-li potřebovat jakékoli další doplnění, rádi Vám poradíme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kakamilca: Ještě k té barevnosti :-) nejsvětlejším bílým kovem je stříbro bez rhodia. Rhodiované stříbro a bílé zlato (to bývá většinou také s vrstvou rhodia) mají téměř totožný odstín a jsou lehce tmavší než stříbro bez povrchvé úpravy. Ušlechtilá ocel je o další odstín tmavší, titan je ještě o malinko tmavší než ocel. ALE: záleží na povchové úpravě - jinak působí matný, broušený povrch, jinak vysoký lesk. Leštěné prsteny lépe odrážejí světlo a působí světlejším odstínem, ale na druhou stranu jsou na nich lépe vidět drobné škrábanečky, které v matu zaniknou.
Odpovědět
Profilova fotka
@purry můžu klidně poslat do IP stránky, na které to dělají i firmu v Českých Budějovicích. Jediný co psali, že ta rytina není tak výrazná jako třeba u oceli, ale normálně tam jde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@przedswitovaanita Děkuji moc, budu velmi ráda za kontakt! Nám se to prostě do wolframu nedařilo, nebylo to vidět téměř vůbec, pod lupou jen lehce poškrábaný povrch :-) Přitom do titanu i oceli ryjeme běžně. Děkuji za vstřícnost!
Odpovědět
Profilova fotka
@purry Odesláno. Není zač ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@przedswitovaanita Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se rozhodujeme mezi titanem a wolframem.Neví někdo,který z nich je na pohled pěknější? kvůli vlastnostem chceme wolfram,ale v pondělí se jdeme podívat do jistého obchodu na Kladně jak vůbec wolfram vypadá oproti titanu.Neví některá? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zikisek Nedokážu to porovnat s titanem, ale mám pocit, že titan je tmavší ;-) můžu ti poslat do IP odkaz, jak vypadá wolfram se zlatým proužkem na ruce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@przedswitovaanita jooo,prosím :) to budeš moc hodná
Odpovědět
my jdeme do titanu:)! dobra cena, vsude ctu, jak je odolny vuci deformaci a poskrabani... a vypada to hezky, i na chlapsky ruce (rozhodne lip nez zlato!). akorat jsem teda premyslela o tom, objednat prstynky pres internet - nejak mi nedoslo, ze se velikosti nedaji upravit - ale jak jsem to tu ted precetla, placla jsem se do cela a radsi je pujdeme nekam vyzkouset:). a velke diky purry za vsechny info!
Odpovědět
@emmik31 Platina je cenou za gram vlastne levnejsi nez zlato (zlato 1000Kc/g, platina 900kc/g), ale platina je tezsi a zlato se pouziva temer vyhradne ve slitinach a ne ciste, takze ve vysledku je sperk vyrazne drazsi. Platina se mi hodne libi, ale u prstynku, ktere jsem si navrhl ja, by byl rozdil ceny az moc velky (v prekladu, na to nemam).
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?