Snubní prstýnky z platiny. Vydrží hezké déle než zlato?

Ahoj vespolek, jake mate zkusenosti se snubnimi prsteny z platiny? Nechceme prstynky z bileho zlata.. preci jen nevydrzi tak hezke moc dlouho..ale zajimalo by me co treba platina, jak je to s tou? diky za kazdou radu, prispevek ci nazor. Petra
Odpovědět
platina ti zešedne, ale zase je lehká, voderuodolna a hlavne... strasne draha... Ale je to na kazdem co zvoli. Taky jsem o tom hodne premyslela, takze nakonec to bude u me bud bile zlato nebo chirurgicka ocel.
Odpovědět
Profilova fotka
Jukni na diskuzi snubni prstynky z oceli, o patine se tam taky mluvi...tedy vlastne pise :-)
Odpovědět
ahoj caira, nam ponukla nasa zlatnicka nejake (specialne) prirodne biele zlato, nie je ziarivo biele ako (normalne) biele zlato, ale nebude sa supat a ostane presne take ake je teraz :-) A nie je take drahe ako platina..
Odpovědět
nam o tu cenu prstynku tolik nejde, spis jako o tu kvalitu.. diky za rady :-)
Odpovědět
Téměř všechny firmy nabízí vyrobení kteréhokoliv prstenu i z platiny. Jde o to, že je asi 2x težší a 2,5x dražší než zlato. tak musís cenu zlatého prstenu násobit 4,5 x. ale to ti určitě řeknou v kterémkoliv salonu, který snubní prsteny nabízí. bohužel asi nebudou mít nikde hotové vzory.
Odpovědět
ja osobne bych klidne sla do chirurgicke oceli..ale to se tomu memu moc nechce.. no jeste se uvidi..preci jen, me se nechce davat takove nehorazne penize za prstynky.. z oceli se mi libi a vydrzi vic nez zlato.. a jeste je to docela levna zalezitost..no nevim, jestli mi to projde :-)
Odpovědět
U chirurgické oceli je problem, že z něj žádná česká zlatnická firma nedělá snubáky. prý to nějak technologicky nejde, tak si musíš vybrat ze vzorů, které dováží a jsou ve vašich velikostech. Je pravda že ocel vydrží víc než zlato, ale nedá se již pak upravit, když bude potřeba zvětšit atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Neni pravda, jukni do diskuze prstetny z oceli, lenkanemeckova s manzelem vyrabeji prstynky z oceli, staci se s nimi jen domluvit, v albu maji i nejake fotecky
Odpovědět
ahojky, tak ja mam snubni prstynek z platiny a je to opravdu to nej :-) . Neni vubec pravda, ze zasedne, prave naopak se krasne leskne. A kdyz se ti zda, ze mas na nem nanosy neceho, tak se da krasne precistit starym karteckem na zuby a jarem. Delam to a nadherne se pak leskne. Tezky je, ale to me vubec nevadi. Apon vis, ze mas neco na ruce. A je to opravdu to nejkvalitnejsi co vubec je. Taky nejdrazsi, ale zase proc ne ;-) . Ja teda snubni budu mit taky platinu, ale muj nastavajici bude mit bile zlato. Doporucil mu to pan co mi vyrabel prstynek a bude vyrabet i snubni. Ze na chlapy platina moc nesedi, protoze se vic skrabe. To my jsme opatrnejsi. Ja ho teda vubec nesundavam a mam ho porad krasnej. Tak hodne uspechu.
Odpovědět
aguila. je ten prsten z platiny težší? mne to taky moc láká. jako třeba k výročí :-D
Odpovědět
je tezsi, ale me se to prave libi :-). Ale i kdyz je ten muj vysoky, tak nepada na stranu, nebo podobne. Ja bych platinu nemenila ;-) . Urcite se to vyplati a porad se bude krasne lesknout.
Odpovědět
caira: Pokud ti nejde o peníze, tak já osobně bych do oceli nešla, leč je to prostě laciná cetka ( nic ). . . mně o peníze šlo, ale i tak mám alespoň titan. . . platina je super, bílé zlato taky, ale musí bít opravdu bílé . . . U nás ti klidně prodají jako bílé zlato . . . . žluté a jen rhodiované ( takže prd bílé zlato ) . . . To je něco jako by sis koupila stříbrný prsten a nechala si ho pozlatit . . .už někde jsem psala, jak kamarád koupil zásnubák z bílého zlata a při první opravě přišel, že koupil houby bílé zlato, tohle mě hrozně štve . . . pak se divme, že mění barvy . . . . Kámoška jezdí pro bílé zlato do Rakouska a je max. spokojená . . . předpokládám, že si taky nelajznout např. briliant strčit do něčeho jiného jak do bílého zlata, to je možná taky záruka bílého zlata . . .
Odpovědět
Článek se načítá
no ari: ono je to mozna tim, ze puvodni forma zlata je zluta.. bile se az dela prave tim rhodiovanim..prirodne bile zlato neexistuje :-D Me se na titanu nelibi, ze je takovy zasedly..
Odpovědět
aha . . . hmm divný, budu se na to znovu muset zeptata jak to s tím zlatem je . . . titan je šedej, to mně se právě líbí. každopádně je to taky nic . . . tak pokud máte peníze jdi do platiny . . .
Odpovědět
no prave, ze me platina prijde jako zbytecne vyhazovani penez { uz ted setrime jak blbi aby na tu svatbu bylo} Ja bych klidne sla do bileho zlata, ale pry se poskrabe, zezloutne atd.. ja chci neco co fakt vydrzi.. aby to po peti letech nevypadalo jak stara zasla bizu :-D
Odpovědět
caira: Hele pátrám po tom bílém zlatě a nechce se mně věřit, že všechny prsteny bílé jsou rhodiované, co je pak červené zlato? Modré atd??? To je přeci chemické zabarvení a ne povrchová úprava? . . . rhodiování je dle mého názoru jen určitá úprava . . . Rhodium (Rh) je jedním ze šesti platinových kovů. Je to stříbrobílý kov, velmi kujný a tažný. Dostal název podle růžové barvy svých sloučenin. Nerozpouští se v kyselinách, ani v lučavce královské. Ve šperkařství se používá k ochraně povrchu šperků před oxidací a zároveň je jejich povrch po této úpravě excelentně bělostný.
Odpovědět
nevim, takhle to mam primo ze zlatnictvi ernest jones.. Dostala jsem brozurku k peci o bile zlato a je tam i povidani o zlate..pisou, ze puvodni forma zlata je zluta, ze bilou barvu ziskava rhodiovanim ..
Odpovědět
caira: Zeptám se kámoše zlatíkna jak to je a dám ti pak vědět . . .
Odpovědět
jj, super, diky :] me jde hlavne i o to zloutnuti.ja bych klidne snubaky z bileho, ale bojim se, ze ztrati barvu
Odpovědět
caira: Barva zlata nemá žádný vliv na ryzost šperku. Všechny barvy mají stejný obsah ryzího zlata. Nejpoužívanější ryzostí zlata v ČR je 14ct = 585/1000. Vždy obsahuje 585 dílů ryzího zlata a 415 dílů příměsí. Barev a tvrdostí je mnoho. žluté zlato = 585 zlato; stříbro; měď červené zlato = 585 zlato; měď; stříbro bílé zlato = 585 zlato; stříbro; nikl; zinek; paládium http://www.zlatnictvi-klenotnictvi.cz... . . . . hezky vidět barvy . . . . tzn. že opravdu je rhodium, jen povrchová úprava a bude se odírat . . . a kámoš tedy opravdu narazil na firmu co porodhiovala žlutý zlato což je podvod . . .
Odpovědět
caira: Tzn. kup si bílé zlato rhodiované a vždy po čase si nech znovu prsteny rhodiovat a tím budeš mít stále krásně bílé snubáky . . .
Odpovědět
Ari diky moc :-) Je fakt, ze zasnubni mam taky z bileho zlata a po dobu 12 mesicu mam rhodiovani zdarma.. takze to asi fakt takhle clovek musi delat..nechavat je po case rhodiovat..Jak to je treba s poskrabanim? myslis, ze kdyz se ti snubak poskrabe, ze se to tim rhodiovanim spravi?
Odpovědět
caira: kdo ví ... třeba ti někdo odpoví kdo už si rhodioval . . . já bych řekla, že se tím poškrábání opraví
Odpovědět
ahoj holky, s tím bílým zlatem je to tak, že samo o sobě není čistě (zářivě) bílé - má barvu spíš došeda/mírně dožluta - podle složení. Nádherné bílé barvy je dosahováno povrchovou úpravou - rhodiováním. Ne všechny šperky z bílého zlata ale tuto povrchovou úpravu mají - bílé zlato je opravdu bílé :-) i když ne čistě bílou. Pokud vedle sebe dáte stejný šperk bez a s povrchovou úpravou, tak rozdíl zřetelně poznáte, ale pokud máte v ruce jen porhodiovaný nebo neporhodiovaný kus, tak si myslím, že rozdíl ani nepoznáte. Nám když po opravě omylem porhodiovali manželův zásnubní prstýnek, tak jsme rozdíl poznali až doma, kdy jsme ho porovnali s tím mým, neporhodiovaným. Občas se u některých šperků opravdu dociluje bílé barvy zlatem pouze "natřením bílou barvou" - je na to taková speciální tužka. To se pak opravdu rychle otírá a používá se to jenom na drobné části - třeba kousek vzorku n aprstýnku, náušnicích... Rozhodně by se nemělo stát, že je za bílé zlato vydáván šperk ze zlata žlutého, pouze upraveného na povrchu rhodiem. To je potom jasné, že se to časem ošoupe a žlutá barva vyleze... Trošku jsem se rozepsala :-)
Odpovědět
a koukám, že už mě arietiska předběhla :-)
Odpovědět
ss: takze jestli to dobre chapu, kdyz mam prstynek porodhiovany tak by mel vydrzet porad hezky bily? nevis jak casto se to rhodiovani musi obnovit?
Odpovědět
Profilova fotka
Caira> jestli muzes, kupte si platinu. My mame platinovy prstynky a fakt jsou super. Ja ten muj ani nesundavam a celkem na nem nevidim zadnou zmenu.
Odpovědět
Ja s tim mym platinovym taky vsechno delam a je porad krasnej :-) . Myslim si, ze platina je nejlepsi, proto je taky nejdrazsi ;-)
Odpovědět
babydoll: Můžu se zeptat na kolik Vás přišly snubáky z platiny???
Odpovědět
Profilova fotka
podle me to bylo desne drahy, ale Jeff proste chtel platinu. Je fakt, ze ted jsem rada, ze je mame. Muj zasnubni byl 2600 usd a snubni byly okolo 1000....desny...kdyz jsem ho dostala, tak jsem se hrozne bala ze to nekde ztratim.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?