Snubní prstýnky s kamínky. Drží nebo už vám vypadly?

Profilova fotka
Rada bych se zeptala nevest, ktere nosi snubni prstynek (nebo vlastne i zasnubni) s kaminky, zda jim tam drzi nebo se jim jiz stalo, ze vypadnou?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@teeerez zásnubní mám od léta, nosím ho denně i v práci a drží. Snubák mám čerstvý :-) ale na vypadnutí kamínku se vztahujr záruka. Říkala mi to paní ve zlatnictví, kde jsme je kupovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 v to doufam. Ale jsem extremne rozmrzela, ze se mi to vubec stalo (navic super rychle) - ztracena duvera a nadseni z prstynku pryc :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@teeerez : to se ti nedivím, že jsi z toho smutná. Já mám v zásnubním jeden a ve snubním 18 kamínků a drží. Říkal nám zlatník při výrobě že záleží na tom, jak jsou kamínky přichycené. Já je mám jakoby zapuštěné v rýze takže drží ze dvou stran a to se prý nehne. Ale když jsou ty kamínky přidělané takovými jakoby čtyřmi zrníky (vrypy do zlata okolo kamínků) - tak to že prý povolí běžně. A taky máme záruku na to, že mi kamínky nevypadnou
Odpovědět
Profilova fotka
zasnubák mám dva roky a nic.pořád je krásný a drží a to ho noaím denně a vůbec nesundávám.A to ho dost v práci mechanicky namáhám(pořád něo tahám krabice,...)a snubak mam zatím ani ne tyden, tak doufejme, ze vydrží 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně teda ze zásnubáku taky nic nepadá a to se občas vyděsím, že na něj zapomenu a jsem trochu nešetrná :-) A stejně v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@teeerez to už ti vypadl kamínek ze snubáku??? To by mě nas... teda hodně naštvalo!!! Reklamovat!! :-S
Odpovědět
tak musím zaklepat, že kamínky naštěstí drží jak přibité a to přitom prstýnky nesundávám a dělám s nima fakt všechno. Zásnubní nechal přítel dělat v Británii na zakázku, a snubní máme z Retofy ;-)
Odpovědět
já měla zásnubní s kamínkem a dvakrát mi vypadl, tak nám vrátili peníze a vybrali jsme jiný, snubní jsem si proto vybrala bez kamínku.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem ho odnesla k reklamaci a dusovali se, ze se jim to stalo vubec poprve aby kaminky padaly, tak snad to neni bezne, po uprave se to uz nestane a neni treba se toho bat. No, uvidime :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zásnubní i snubní mám s kamínkem,nesundávám nikdy a zatím drží.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám všechny 4 prstýnky, co mám, s kamínky (stáří 0,5 roku-snubní, 1,5 roku zásnubní a obyč 3 roky ,4 roky) a všechny drží a to je nesundávám ani při mytí, úklidu, na noc...
Odpovědět
zásnubní mám od Vánoc, je tam jeden mikrokamínek, který není okem téměř vidět, ale drží :-) a to jsem ho od Vánoc nesundala. Snubní máme objednány také s třemi kamínky (můj), tak doufám, že bude držet, fakt je, že paní ze zlatnictví se dušovala, že to opravdu nemůže vypadnout, tak já ji věřím, protože se mi prostě s kamínkem víc líbí 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nám pan šperkař rovnou řekl, že vypadnout může za určitých podmínek všechno. Ale u nich prý nikterak často, opravují prý jeden za půl roku. Jeho slovu i slovu zlatníků, co tvrdí, že nikdy nevypadne, se dá věřit, nebo taky ne, důležitý je, aby to případně šlo opravit. I když ztratit ten briliant, to by mě sakra mrzelo...
Odpovědět
Profilova fotka
@teeerez Ve čtvrtek uplynulo přesně osm měsíců od svatby, prstýnek sundávám jen do sprchy a na hnětení těsta a drží :-) Přežil i pád ze schodů hned v den svatby, takže je snad dobře zasazený :-) Doufám, že po opravě ti už nevypadne, taky by mě to rozčílilo, hlavně totiž nesnáším vůbec něco reklamovat, ten čas kolem ti nikdo neproplatí :-|
Odpovědět
já mám snubák už 2 roku a prakticky ho sundavám jen při zadělávání vánočního těsta.. dělám s ním i na zahradě i v rukavicích, prostě všechno a drží jako přibitý! Aby ti vypadnul krátce po svatbě, to by se fakt stávat nemělo, strašně to musí naštvat.. :-| držím palce při vyřizování reklamace. pevné nervy
Odpovědět
Profilova fotka
Mně taky vypadl, měsíc po zásnubách, jen jsem přenášela plech s beránkem, ani jsme nějak nezavadila a kamínek byl pryč. Přitom když jsem kamínek zkoušela, jestli se neviklá a drží, tak se ani nehl a pak z ničeho nic vypadl. Ještě jsme ho reklamovat nebyli, snad tento týden a doufáme, že to opraví. Jiný nechci!:-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Holky a kolik asi stojí doplnění toho zirkonu?
Odpovědět
Mám oba prsteny s diamanty, takže zatím nic nevypadlo, myslím, že způsob uchycení u diamantů je daleko preciznější, přeci jen tyto kameny tvoří 80-90 % ceny prstenu.
Odpovědět
Taky mě zajímá ty kamínky na prstýnku, reakce jsou smíšený, já fakt teda nevím, jak to udělat, buď zvolit risk a nebo vymyslet něco originálního, kde kamínky nebudou třeba, pořád mám dilema.... No uvidíme.
Odpovědět
Ariellaida: Nevypadlo jo? Ooo, to ráda slyším a to, že tvoří 80-90% prstenu, tak to už je dost, my plánovali tak do 10 kamínků na prstýnku, takže to zní pozitivně :D To se dobře čte, viď xKveta01 :D Super, super... Zeptám se i třeba v kamenném obchodě, podle mě jsou kamínky prevítci :D
Odpovědět
Holky, poradte ktery? http://www.korbicka.com/cs/snubni-prs... http://www.korbicka.com/cs/snubni-prs...
Odpovědět
Já mám jasno-bez kamínků...Je to praktičtější a nemusím se bát,že za pár let budu muset běhat a řešit dodělávku kamínku jako jedna známá :-)
Odpovědět
@tabicek určitě durhá varianta...ale pozor na ten mat-lesk. ten mat tam je stejně dočasně....jako hodně dočasně, třeba měsíc, dva, pak se to ošoupe a bude to obojí lesklý. těch 6 mm je asi ideál. ten první vypadá širší (rozměry nevidim) a to by už mohlo překážet při práci.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@fijonceee matný prstýnek se ošoupe? já jsem myslela, že je lepší mít právě matný, zase že se nepoškrábe... je těžký, co vybrat....
Odpovědět
@krabikova záleží, jakej mat to přesně je...většinou je to jen povrchová úprava, pokud to nejsou fakt nějaký hluboký zdrsnění... ale jsou tady o tom jiný vlákna: http://www.beremese.cz/forum/svatebni... taky mi přišlo ze začátku těžký si vybrat, ale chce si to sepsat vlastnosti materiálů a jejich základní charakteristiky - cena, výdrž, bleble... a z toho ti něco vyjde... pak už konkrétně hledat v tom materiálu nějakej užší výběr (třeba se rozhodnu, že teda chci bílý zlato, fajn.. ale aby bylo co nejodolnější, je potřeba sehnat co NEJMÍŇ karátový zlato... - čím víc karátů, tím víc zlata, který je vlastně měkký, tvrdost dělaj příměsi) dál jestli chci kamínky, ptž je to risk to mít třeba po celým obvodu, nebo jen několik, nebo jen jeden, ten mat/lesk, atd......... no zas tolik možností vám pak už nezbyde:)
Odpovědět
Profilova fotka
@fijonceee no, moji favoriti zatím jen na fotce jsou celomat od Rýdla, dámský se 4 kamínky, model 193. neviděla jsem je teda naživo, ještě máme hodně času na vybírání... děkuju za postřehy :-)
Odpovědět
@krabikova vidim, no je to jen takovej hedvábnej povrch, kterej se podle mě právě ošoupe dost rychle. ale pak se to ustálí, nebude to ani tak lesklý jako čerstvě rhodiovanej vyleštěnej lesk, ani mat, ale pěknej asi bude.) mně šlo jen o to, když je to kombinace lesk/mat, tak to vypadá hodně efektivně a třeba je to právě to, co prstýnek ozvláštňuje, tak je fajn počítat s tím, že se to časem ustálí:) u celomatu to tak nevadí si myslim.
Odpovědět
Profilova fotka
fijonceee no uvidíme naživo, třeba vybereme něco úplně jiného, ale moc tomu nevěřím, tyhle prstýnky se mi líbí už asi rok, doufám, že naživo nebudu zklamaná... jedna kolegyně si vybrala lesk/mat, tak se jí za čas zeptám, jaké je mají :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?