Snubní prstýnky po letech...

Ahojte nevěsty, možná by se vám hodily informace letitých nositelek snubních prstýnků, protože v krabičce jsou krásné všechny prsteny a teprve roky užívání vlastně ukážou. :-D Můj prstýnek skončil nedobrovolně v krabičce, bohužel. :-p Vybrala jsem si krásný, ručně dělaný prsten po celém obvodu s kameny, módní, což je problém. Zlatníci takový prsten nechtějí obvykle upravovat právě kvůli kamenům a ten můj jsem potřebovala zvětšit o 2 čísla. Nikdo si na to moc netroufal, roztahovat nešlo, tak jsem po dlouhém hledání našla zlatníka, který jej prostě rozřezal a podařilo se. V prstenu mám zirkony, brilianty by tenkrát vyšly na dost peněz a to je další kámen úrazu. Měla jsem jej 14 dní u šperkaře, zda mi jej přefasují nyní a nechtějí to udělat z toho důvodu, že jsou kameny osazeny velice kvalitně a přefasování by vyžadovalo dost velký zásah do uchycení kamenů. Tím mi nemohou dát záruku, že následně nové kameny nevypadnou. :-o Zirkony jsou denním nošením dost podřené, protože tvrdosti briliantů prostě nedosahují a je to syntetický kámen, snubní prsten je vlastně nejvíce namáhaný šperk na ruce. Některé jsou i popraskané a hrozí, že se časem vydrolí úplně. Řešení tudíž není žádné, takže si nechávám dělat druhý snubní prstýnek a po této zkušenosti s jinak osazenými a pravými kameny. Možná se někomu tyto informace budou hodit, kameny po celém obvodu prstenu nejsou úplně výhra, zvlášť, pokud máte v prstýnku zirkony. Nikdy bych si takovýto prsten nevybrala, pokud bych o tomto věděla a vybrala si jednodušší, se kterým by nebyly problémy s úpravami a fasováním. Chtěli jsme ručně dělané, protože zlatníci neradi opravují strojové rytí a ruční výroba je opravdu o něčem jiném. ;-) Přeji všem úspěšný výběr a aby vás nošení prstýnku těšilo tak, jako mě. :-D x-)
Odpovědět
@kocule Já jsem ráda, že nás na tohle všechno upozorňoval zlatnik při tvorbě návrhu.
Odpovědět
@kacenkakaca My jsme v té době, kdy jsme se brali, prsteny kupovali přímo v podnikové prodejně velmi známého výrobce a jeli jsme si pro ně docela daleko. Toto nám bohužel prodávající nesdělili. Náš zlatník, kterého jsem si našla po letech u nás ve městě, mi hned při zadávání výroby nového prstenu, který bude dělat osobně, vše řekl a upozornil na vše. Jen pro představu, dnes by naše prstýnky stály dle ceníku pár desítek tisíc korun, zlato hodně podražilo a jen můj má přes 6 g. O to víc mě to štve, že nejdůležitější šperk, který mám a který stál hodně peněz a říkali jsme si, že když ho budu nosit, tak jej koupíme a byla to láska na první pohled, tak je ve skříni a můžu se na něj tak akorát dívat. :-S Jedině si můžu říct, že práci opravdu odvedli perfektní, zasazení kamenů je velice kvalitní a prstýnek sám osobě nádherný. :-D :-D :-D Děvčata, pokud můžete, zvolte raději pravé kameny a pokud je to pro vás finančně náročné, tak já osobně bych se spokojila raději s jednodušším prstenem než dělat kompromis v podobě zirkonů, které prostě tolik nevydrží a časem s nimi bude asi potřeba něco dělat. Manžel už to dneska bere s ledovým klidem, nicméně debata kolem byla veliká. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za info. Pôvodne som chcela iba jednoduchu obrucku, ale nakoniec som sa rozhodla si do nej vlozit aj jeden briliantik a pani ma upozornovala, ze to nemojde rozsirovat. Tak uvidime. Snad to bude ok a nejako nepriberiem, aby sa to muselo zvacsovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@myjusiatko Nerozumím tomu, proč by prsten s jedním kamenem nešel rozšiřovat.....
Odpovědět
@myjusiatko Určitě s tím nebude problém. V novém prstenu mám 5 kamenů a zlatník si s tím bez problému poradí. ;-) Ono dost i záleží na tom, jak jsou zasazeny, jaké mají uchycení atd. I na šikovnosti zlatníka, to hlavně. :-D Spíš jsem chtěla předat zkušenost s typem prstenu, který má kameny po celém obvodu a tímto nejde roztahovat, protože by kameny prostě vypadaly. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Povedala mi to pani v zlatnictve, že s tym moze byt problem.
Odpovědět
Profilova fotka
@myjusiatko Mně právě z logiky věci prostě přijde, že to je nesmysl. Když jsou ty kameny po celém obvodu jak píše @kocule tak chápu, tak to je téměř nemožné.....ale když je to kroužek s jedním kamenem - nevidím v tom problém. Já mám zásnubní s jedním větším centrální kamenem - briliantem a zmenšit šel úplně v pohodě. Ve snubních jich mám 15 a i tak by se zmenšením, zvětšením neměl být problém... Což nám mimochodem právě potvrdil i zlatník. Jen v mém je přes celou část "bez kamenů" text, tak ten by se pak musel případně přegravírovat. Ale nevím...jen mi to tak přijde a říkal nám to pán ve zlatnictví, osobní zkušenost mám jen se zásnubním.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám prsten od Rýdla, který je celý z kamínků, není tam žádná souvislá plocha (foto v albu). Byla jsem upozorněna, že velikost nejde klasickým způsobem měnit, nicméně pokud by to bylo někdy potřeba, tak se to řeší tak, že se z prstenu kameny vyndají (mám diamanty), "kostra" prstenu se udělá znovu v té větší velikosti, a následně se tam ty kameny znovu vloží. Stojí to cca 2000,- Kč. Takže u tohoto typu prstýnku to není tak, že když vám je malý, je de facto na vyhození. Jen je to prostě trochu složitější a finančně náročnější varianta (normální úprava velikost u Rýdla stojí myslím cca 300,- Kč).
Odpovědět
@dancahruska Ono je opravdu lepší se výrobce zeptat, jenže já mám 6 mm široký prsten a to už jaksi nejde. Dívala jsem se k tobě do alba, prstýnek je nádherný! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kocule Aha, je možné, že šířka v tom hraje taky roli. Ten můj má myslím 3,5 mm. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Presne tak damy. Neexistuje len jedna varianta. Ja len viem, co mi hovorila pani v zlatnictve na ten moj konkretny.
Odpovědět
@dancahruska Udělali by mi jedině totožný nový a platila bych jen za kameny a práci, jenže to už pro mě není ono. To prostě není "ten" snubní prstýnek. Já jiné šperky nenosím, proto si nechám radši ošoupaný doma v krabičce, nechci o něj přijít. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kocule Chápu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kocule Tak to ja by som si ho nechala urobit nanovo. Ved je to stale ten isty material co nosis roky na rukach. :)
Odpovědět
Profilova fotka
s kameny je obecne dost problem.. mam krasny zasnubni kolem dokola s brilianty (pritele to muselo stat "majlant" :-( ), jenze po roce noseni bez problemu, kdy jsem se tesila, ze jej budu moct nosit po svatbe spolecne se snubnim, mi 3 kameny vypadly a mily prstynek skoncil v krabicce.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme sice jen pár dní po svatbě ale... Máme zlaté prstýnky, bez jakéhokoliv zdobení a kamínků. Hladké, zlaté, lesklé. No a už za těch pár dní je ten můj odřený :-/ já si za to můžu sice sama, protože jsem se opřela rukou o kamennou kašnu a slyšela jsem, jak to zaskřípalo, ale taky mě to štve. Jsem zvědavá, jak s mojí šikovností bude vypadat za pár let :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@reys ahoj prstynek zkus dat na reklamaci,kameny by vypadavat nemeli,casto maji zlatnictvi prave doziv.zaruku na vypadnuti kamenu.Pripadne ti daji aspon slevu na praci a doplatis si jen ty kaminky.V krabicce je ho skoda.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlak5 taky me to napadlo, ale manzel se tvaril dost pochybovacne, ze by na kameny byla nejaka zaruka, tak jsem to tehdy (zavalena starostmi kolem organizace svatby) nechala plavat.. a ted me to mrzi. na normalni zaruku uz je pozde, ale zkusim se mozna jeste poptat, prece jen..
Odpovědět
Profilova fotka
@reys Záleží na zlatnictví, kde prsten manžel kupoval, ale opravdu většina výrobců dává na uchycení briliantů doživotní záruku. Takže je teoreticky jedno, že bys to řešila až takto "pozdě" - ostatně...oni nebudou vědět, kdy ti kameny vypadly :-) A ty briliantíky máš nebo jsi je ztratila?
Odpovědět
@reys Určitě máte doživotní záruku. Mě právě z tohoto důvodu, že by kameny mohly vypadávat, zlatník přefasování nedoporučil právě kvůli záruce, nemohl by mi ručit, že kameny nevypadnou. ;-) Proto mám prstýnek v krabičce. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie samozrejme je nemam, ani nevim, kde jsem o ne prisla.. prvni vypadl myslim hned po svatbe, jak jsem mela oba prstynky na stejnem prste a dalsi dva hned kratce pote. tak uvidime, co ve zlatnictvi reknou
Odpovědět
Profilova fotka
@reys Jako aby vypadly tři brilianty....to by se mi teda taky nelíbilo. Je možné, že půjde prsten na posouzení, jestli jsi to nějak nepáčila atd., ale pokud vypadly ty mrňavý, tak jejich hodnota je vcelku nízká, tak uvidíš.... Určitě tam zajdi ;-)
Odpovědět
Zirkony jsou zlo:) nikdy bych si nic s nimi nekoupila, to radši zlato bez kamenů.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie obavam se, ze nakonec s tim uz moc nenadelam, protoze uctenka je k nenalezeni.. :-| mrzi me to teda fest, nebyly to zadne pidikaminky, navic normalni diamanty, ne zirkony, cili skoda je i financni. ale co nadelam, no
Odpovědět
Profilova fotka
@reys Tak jedině mě ještě napadá se ve zlatnictví, kde to muž kupoval, zeptat, kolik by stály teda brilianty nový....že si je koupí od nich, přestože vypadly a on nemá záručák. Nicméně, já mám prsten od Rýdla z partnerské prodejny a když ho tam pak přítel nesl na zmenšení, tak doklad o koupi ani vidět nechtěli, že "svou práci poznají" a zmenšení je stejně zdarma :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?