Snubní prstýnky - bílé zlato, chirurgická ocel nebo titan?

Holky, určitě už tady někde je diskuze na toto téma, ale zkusím se tak či tak zeptat.. Rozhodujeme se, zda investovat do snubních prstýnků z bílého zlata nebo zda nám stejně poslouží a postačí chirurgická ocel či titan. Jsme už bezradní :-( A proto si rádi necháme poradit.. Z jakého materiálu máte prstýnky Vy? Rozhodovali jste se někdo stejně jako my a jak jste nakonec spokojení? Děkuji moc za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za nás můžeme nabídnout něco originální a to v podobě damascénské oceli:-) jedná se o ručně kované prsteny, kdy každý prsten má unikátní vzor, který se nikdy neopakuje na jiném šperku:-)
Odpovědět
Děkuji za nápad, ale tyhle vypadají strašně moc šedé a to nechceme :)
Odpovědět
@beruskapm řešíme stejný problém... ale asi nakonec půjdeme do chirurgické oceli, ze zkušeností ostatních jsem slyšela, že bílé zlato je hodně měkké a hned na něm jsou vidět rýhy (což můžu potvrdit u svého zásnubního prstenu z bílého zlata)....chirurgická ocel má tu nevýhodu, že se nedá "roztáhnout" pokud ti za pár let ztloustne prst :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych rozhodně do oceli nešla.. snubní prsten je památka a bude zdobit naše ruce, ocel považuju za kov pro dětské "šperky" ... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
mame chirurgickou ocel: rok a pul od svatby jsou prstynky po kazdodennim noseni (nepracujem manualne, na nadobi atd. sundavame) zblizka trochu poskrabane, ale normalne to videt neni, lesknou se. jedina nevyhoda je, ze se nebudou dat v pripade potreby zvetsit, nicmene mame je o chloupek volnejsi, takze tam trochu vule je.
Odpovědět
Pro mě třeba prstýnky nejsou důležitý, takže já chci levné. Bohužel přítel chce zlaté, mě to příjde zbytečnost..
Odpovědět
Profilova fotka
damascénská ocel může být různá, pokud nemáte ráda výraznější vzorování, můžete zvolit jemnější, pokud Vám přijde obyčejná ocel moc obyčejná, tak damasteel rozhodně obyčejná není :-) pokud se rozhodnete pro ocel, tak si dejte pozor na její kvalitu, momentálně se na trh dostává velmi nekvalitní ocel, která se může jak píše reys i snadno poškrábat :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?