"snubní" prstýnek i pro vyženěného prcka..

Profilova fotka
Hezký den nevěstinky, zajímá mě váš názor, zkušenost. Partner si mě bere i s mým synem 3 roky, kterého od miminka vychovává. Chce si vzít i jeho,stvrdit to prstýnkem 8-) je to od něj krásné, dojemné gesto...ale nevíme jak to provést... holky máte někdo zkušenost kde se takový prstýnek koupí, nebo dá se tak malý vyrobit na zakázku? Jak to probíhá při obřadu? Může prcek stát celou dobu s námi? Není nějak proti pravidlům kromě nevěsty dát ofiko prstýnek ještě jeden? Děkuji za info. :-)
Odpovědět
@deyzels pravidla budou taková, jaká si je uděláte. Prstýnek bmuzete vyrobit na zakázku, ale nač mu bude? Na prst mu padne pár měsíců, kdy ho stejně jako dítě nebude moct často nosit a nakonec na zbytek života skončí jako maličký kroužek v krabičce. Jinak za mě je to jen gesto, které malý nedoceni. Pro mě by mělo mnohem větší váhu, kdyby si muž dítě oficiálně osvojil, pokud by to bylo možné.
Odpovědět
@deyzels Taky si myslím že nejkrásnější gesto je kdyby si ho osvojil. Prstýnek mu bude k ničemu, kdyby to byla holčička řekla bych udělejte malý prstýnek, kupte řetízek a nech ho nosí na krku ale pro kluka bych to nedělala.
Odpovědět
Prstýnky stvrzují manžele a syn nebude v manželství.... Tedy bych to gesto udělala jinak... Klidně může pronést nějaký slib jako že si vás "bere" oba a bude vás milovat a chránit atd., nebo mu může založit nějaké stavební spoření, což se klidně už od miminek dělá, ale prstýnek řešit je sice krásné gesto, ale nedává moc smysl. Určitě na něco přijde nebo přijdete oba ;-) Držím palce, ať vám to vyjde.
Odpovědět
Souhlasím s @kacenkakaca. Prstýnek malému bude chviličku, možná ho ani nebude chtít nosit, pokud není zvyklý mít něco na ruce. Syn je ve věku, kdy mu jsou podobná gesta asi úplně jedno. Pro mě osobně by taky bylo důležitější oficiální osvojení. S ohledem na syna bych spíš zvážila dát mu nějakou funkci, aby byl u obřadu a celé svatby nějak důležitý a věděl, že se ho to týká. Například by mohl nést prstýnky a pak vám je před navlékáním předat, nebo přivést nevěstu společně s jejím tatínkem, při hostině s vámi může rozkrojit dort apod. Zkrátka aby byl aktivní součástí svatby, aby věděl, že je tam pro vás důležitý a že je to i jeho záležitost. Tím, že ho zapojíte, mu to dáte najevo mnohem víc, než prstýnkem.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to náhodou líbí :). Jen bych asi nenechávala vyrábět nic drahýho, koupila bych prstýnek v hračkářství nebo tak někde :). A prstýnek na krku může pak nosit i kluk, klidně celej život, když se mu bude chtít:).
Odpovědět
@deyzels Pokud to má pro vás význam, tak to udělejte. Výměna prstýnků není povinnost, je to jen zvyk. Jsou lidé, kteří si snubní prstýnky ani nevyměňují a manželství je i tak platné :-) Nicméně z praktického hlediska bych nedávala dítěti prsten (hodně rychle z toho vyroste), ale třeba řetízek na krk. Z toho sice taky jednou vyroste, ale ne tak rychle a navíc mu to zůstane jako památka. Já mám taky ještě schované naušničky, když jsem byla miminko a mají pro mě svůj význam :-) A k tomu významu pro dítě: teď to sice pro něj nebude mít význam, ale později třeba ano. Takže pokud to tak cítíte, nenechte se odradit názory jiných lidí. Je to váš rituál a jsou to vaše pocity. Pokud je to pro vás významné, udělejte to.
Odpovědět
To už mmě hlava nebere, co tady některé nevěsty nevymyslí - teda v tomto případě asi ženich??? Tříletému prckovi cpát na ruku prstýnek - a to ještě při oficiálním obřadu - jako krásné, dojemné gesto?? Nejlepším a NEJVĚTŠÍM gestem by bylo osvojení chlapečka bez velkých, okázalých ceremonií při obřadu. Co z toho ten prcek bude mít? Prstýnek co nejdřív z prstu sundá, protože mu tam bude vadit, popř.ho někde ztratí...
Odpovědět
vaše věc, ale já bych to do svazku dvou rovnocennejch partnerů nemotala.. ten prsten je hlavně symbol, kterej si myslim, že vztah rodič-dítě neslňuje. hlavně si ho snoubenci VYMĚŇUJOU navzájem. tohle by bylo jednostranný, protože i kdyby malej ten prstýnek tvýmu budoucímu manželoj nandal, nebude tím mínit nějakej závazek atd... takže ano, je mi do toho hovno, a neodpovídám ti na dotaz, ale prostě to tak vidim.
Odpovědět
@fijonceee :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To jsou zase hysterické reakce - chlap chtěl být hodný, udělat laskavé gesto a vy to tak rozcupujete. Všechny rozumné ženské snad vědí, že muži mají trochu jiné pojetí romantiky a nastávající @deyzels chtěl udělat něco, co jí udělá radost... Zakladatelce bych možná poradila, aby mu za ten nápad moc poděkovala a pochválila jej, ale zmínila bych, že malý to stejně asi nepobere a prstýnek dost možná ztratí ještě ten den... a k tomu jemně naťuknout téma osvojení. Ale pokud se jí nápad líbí, pro ne, své kouzlo to má a věřím, že hosty na svatbě to rozhodně dojme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten prstýnek se po obřadu schová do krabičky, kde zůstane jako památka. Syn je podle posudku dr vyspělejší než děti jeho věku a v době Svatby mu budou 3,5 roku... Takže IQ skoro 5 lety prcek.. Takový človíček už rozum má.. Osvojení není možné. Děkuji za objasnění kde se prstýnky kupují a osobní zkušenosti. . Děkuji za vaše názory, ty normální... :-) některé jste velice milé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fijonceee :-D kdo psal že si ho nevymenime mezi sebou .. My dva si ho určitě vyměníme. A nas malý dostane prstýnek od tatínka.
Odpovědět
Článek se načítá
@deyzels samozřejmě že vy jo, ale malej s budoucím otcem si ho asi nevymění... jinak to samozřejmě tvýho muže šlechtí, že přijme tebe za ženu i tvoje dítě za svoje. o tom žádná, kdejakej chlap by na to asi neměl, nebo by se cukal. a taky s emi docela líbilo to, co psala hanih o zapojení malýho do obřadu, slib vám oběma atp. víc, než váš nápad s prstýnkem:) (pro kluka ještě)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě je to moc hezké :) Klidně do toho běžte, pro všechny to bude dojemná chvilka :)
Odpovědět
Profilova fotka
@fijonceee určitě ho zapojíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@deyzels Osvojení děťátka by bylo zajisté výraznější gest.. 8-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hjuvila nechápu proč řešíte osvojení... Na to jsem se neptala.. :-x
Odpovědět
Pokud to cítíte jako dojemné gesto, tak to udělejte. Prstýnek se nemusí kupovat za tisíce - stejně by byl brzy malýmu malý, ale za pár korun. Ohledně toho návleknutí se zkuste domluvit s oddávajícím, jestli nemá zkušenost, nějakou formulku atd. PS: mě zas přijdou ujeté jiné zvyky, které se tu hojně při svatbách dělají - a co z toho plyne? Svoji svatbu si udělám jen podle sebe /naštěstí tu svoji už mám za sebou a další neplánuji/ a ostatní rovněž. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?