Snubní prsteny - zlaté, stříbrné nebo chirurgická ocel?

Profilova fotka
Ráda bych se zeptala, jestli více volíte zlaté, stříbrné nebo z chirurgické oceli snubní prsteny. Jde mi o to, že uvažujeme o stříbrných, ale kamarádka mi řekla, že je lepší zvolit si takový typ kovu, který lze případně v budoucnu snáz opravit. Tak teď tápeme zda zvolit zlato nebo stříbro.
Odpovědět
my máme bílé zlato v kombinaci s růžovým
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych možná šla i do chirurgické oceli(nikdo to přece nepozná co to je). Ale přítel to vyloženě nechce, protože je to na celý život a pro něj ten prstynek znamená hodně, takže budeme mít prstýnek v kombinací tří barev zlata.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme palladium od Rýdla. Stříbro jsme nechtěli kvůli měkkosti, v bílém zlatě je často nikl kvůli zpevnění a na ten jsem alergická. Uvažovali jsme i o oceli, ale tam je problém s případnou úpravou velikosti. Co se týče palladia, má vlastnosti jako zlato, ale je hypoalergenní. Je podobné oceli, ale dá se potáhnout rhodiem jako bílé zlato a pak taky tak vypadá. Rýdl používá slitinu se stříbrem a rutheniem, ale někteří zlatníci dělají i se slitinou, kde je 95 procent palladia. S prsteny jsme spokojeni.
Odpovědět
Kamarádka má snubák z chirurgické oceli a po půl roce nošení je trochu načernalý a dost ošoupaný, nedoporučuju. Já zvažuju bílé zlato nebo palladium.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme bílé zlato s kombinací růžového + kamínky a prstýnky jsou moc krásné! :)
Odpovědět
Profilova fotka
stříbro s rhodiovou vrstvou
Odpovědět
My máme bílé zlato v kombinaci s platinou z Bisaku a zatím žádný problém, máme je tak dva roky tak doufám, že vydrží tak jak jsou. Záleží na vaší osobní zkušenosti, jesti máte nějaký prstýnek už z chirurgické oceli a taky jak to konkrétně vypadá, protože na obrázku to může být hezky, ale pak to ve skutečnosti je jiny.
Odpovědět
My jsme zvolili titanové a jsme spokojeni :) jsou cenově velmi dobře dostupné a jsou i v barevných kombinacích
Odpovědět
@sarkaha Dobrý den, stříbro je měkčí a za krátký čas vypadá opotřebeně. Bílé zlato má lepší vlastnosti a zůstává po delší dobu čistě bílé a lesklé, naopak chirurgická ocel časem ztmavne. Naše firma nabízí doživotní servis zdarma, a tak prsteny z bílého zlata vyleštíme na vaše přání a budou tak i po letech působit jako nové. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se přikláním ke zlatu- my šly do bílého, žluté bylo nemyslitelné. :-D Hledali jsme bez nějakých dekorací, směsí různých zlat, rytin- kromě rytiny uvnitř. Vypadá velmi elegantně. A rozhodně nejde říct, že nejde poznat rozdíl. Ocel prostě poznáš a to na první pohled, bohužel pro mě jsou prsteny z ocele symbol pouťových prstenů- mají je ve stáncích na pouti. Pro nás jsou to prsteny na celý život, takže to chtělo něco symbolického a zlato.. no je prostě zlato. :-D Jestli můžu doporučit, prsteny Danfil jsou nádherné, cenově naprosto skvělé a servis samozřejmostí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bílé zlato s kamínky od Danfilu :) Do oceli bych opravdu nešla, to není kov pro výrobu šperku na svatbu, ale pro děti
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme vubec nepremysleli- chteli jsme zlato, zlute se nam nelibi, ruzove jsme nechteli, takze bile byla jasna volba. V mem jsou male brilianty po polovine obvodu (aby se dovnitr dala dat i rytina). Chteli jsme, aby prsteny mely hodnotu, byly symbolem. O stribru jsme tedy vubec nepremysleli, je to nestaly kov, cerna a je mekky. Ocelove zas nejdou upravovat a to, ze stoji stokoruny se nam nelibilo- to clovek koupi na pouti ve stanku. Kdybychom zlato nechteli, sli bychom do platiny nebo palladia.
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám žluté zlato,manžel stříbro,a jak toho teď lituje:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě zlaté :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ručně kované snubní prsteny z damaškové oceli :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?