Snubní prsteny z netu - máte negativní zkušenosti?

Profilova fotka
Ahoj, ráda bych objednala prstýnky na netu,ale bojím se,že nedorazej, nebudou takový jaký mají být.... Máte někdo negativní zkušenost s objednáním prstýnků? Na koho si dát pozor? Moc díky :-)
Odpovědět
1
2
@maaxina Většinou je problém ten , že prstýnky ve skutečnosti působí trochu jinak než na fotce v katalogu , takže pak můžete být i zklamaní. Nejlépe je obhlídnout si alespoň podobné na vlastní oči v nějakém klenotnictví , ať pak víte co očekávat. Taky je potřeba zjistit dobře velikost prstýnků, protože různá šířka prstenu může hrát svou roli ve velikosti. Nejlepši bude si tady projít recenze na různé obchody a zlatníky. Asi bych neriskovala na nějakém neprověřeném internetovém obchodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se toho bála. Jednak, jak píše radkaja, na fotce můžou prstýnky vypadat úplně jinak než ve skutečnosti (spousta lidí si udělá předvýběr, maj favority v fotek, ale když pak viděj prstýnky naživo, vyberou často úplně jiný) - i já měla svého favorita, ale ve skutečnosti už mě pak tolik nenadchnul. Navíc nemusíte odhadnout velikost (já s paní zlatnicí rozmýšlela velikost asi pět minut, než jsme se rozhodly pro tu pravou). Pokud ale opravdu chcete objednávat po netu, doporučuju prsteny Žabka, posílají i vzorky ve zvolených velikostech a vše se s nima dá po internetu domluvit.
Odpovědět
Já můžu jenom doporučit prstýnky od firmy Žabka. Objednávali jsme je přes internet, ale udělali nám přesně podle naší představy a za nižší cenu než v kamenném klenotnictví u nás ve městě. Udělali jsme to tak, že jsme si zašli do zlatnictví, kde jsme si vyzkoušeli různé prstýnky. Zjistili jsme si velikost a gramáž u prstenů, které se nám líbily. Pak jsme si takové nechali udělat u Žabky. Posílají to na dobírku, předem se nic neplatí. Předem udělají zdarma kalkulaci. Ale taky jsem se bála kupovat prsteny přes internet. Odvážila jsem se, když jsem si přečetla mnoho doporučení na tuto firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prstýnky objednané přes net ale byli sme se kuknout v kamenné prodejně jak vypadají na živo. máme z titanu z www.goldex.cz, nevýhoda je že jediná kamenná prodejna je v Kralupech nad Vltavou ale výlet stál za to. Prstýnky přišly za týden a půl od objednání i s rytinou podle našich představ
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vzhledem k tomu, že snubní prsteny prodáváme přes internet už více než 11 let, dovoluji si jen upozornit, že v kamenných klenotnictvích také nevidíte skutečné zlaté prsteny - jako vzorky se používají prsteny z obecného kovu s povrchovou úpravou. Výsledný dojem může být také značně odlišný. Doporučuji dbát na hodnocení konkrétního obchodu. Jinak je nákup šperků přes internet v podstatě bez rizika. Drahou a velkou elektroniku si kupujeme na netu také, a u té se dá očekávat mnohem více záludností v případě vracení zboží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@karol_v V případě @pavla_marie si nemyslím, že jde o reklamu, protože Žabka ji tady ani dělat nepotřebuje (narozdíl od jíných :-p), podle spokojených nevěst mají práce nadhlavu.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Jistě. I to je možné. Jen to na mne tak působí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ja zkusenost mam a je velmi pozitivni:-) Velikost svych prstynku jsme znali predem - podle predchozi koupe zasnubniho pro me a pritel mel velikost vyrazenou na prstynku, ktery si kdysi koupil. Pres net jsme objednali tyto velikosti a prstynky jsou hezci nez jsme cekali. Navic za vybornou cenu, ktera pro nas byla dost zasadni.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuju za názory :-) my jsme právě byli zkoušet,takže velikost znám,ale takový prachy se mi za to nejchtějí dávat. Zítra ještě oběhneme menší zlatnictví u nás a pak když nevyberu přijde na řadu internet.
Odpovědět
@maaxina Snubní prstýnky přes web prodávám a hodně jich posílám i do Vašeho regionu. Zákazníci od Vás si stěžují na značnou neochotu zlatníků při měření velikosti prstů, takže jste měli zřejmě v tomto štěstí. Moje zkušenosti jsou takové, že většinou se hotový prstýnek ve skutečnosti líbí víc, než na fotce. Aspoň tedy podle toho, že přišly samé pochvaly a za celou dobu, co to dělám, jen jedna zklamaná reakce. V té stálo, že prstýnek je moc titěrný a je v něm příliš malý kamínek. Jenže prstýnek (jednalo se o Soliter 366) byl široký přesně, jako uvádíme na stránkách, tedy 2,5 mm a velikost kamínku v poměru k šířce, 1 mm, také odpovídala. Navíc paní neseděla velikost. Tu ale před odesláním pro jistotu vždy měřím a také v tomto případě odpovídala velikosti objednané. Šlo o to, že paní si hodnoty šířky na webu prostě nečetla a velikost prstu změřila krejčovským metrem. Vyfocený dodaný prsten přitom jakoby z oka vypadl tomu na webu. Dopisy zákazníků, kterým prsteny přišly, jsou k přečtení u nás na webu a něco málo i na facebookové stránce. Zlato a šperky se fotí velmi špatně, protože se jedná v podstatě o různě tvarované zrcadlové plochy. Při jiném úhlu natočení a jiném osvětlení vypadá fotka úplně jinak. Proto je dobré, když k danému typu snubního prstenu je k mání více různých fotografií. Pak se stejný prstýnek na jedné fotce líbí moc a na druhé vůbec. Když si objednáte prsten v kamenné prodejně, díváte se na model, který udělal zlatník někdy před lety, a pak při výrobě postupuje stejně většinou podle fotky. Většinou je ve výrobě stejně už jiný člověk, než ten, co dělal model. Ideální situace je pouze při zcela strojové výrobě, kdy je prsten vyroben na nějakém NC obráběcím stroji podle stejného programu jako byl vyroben model vystavený v obchodě. Pochybuju ale, že se najde někdo, kdo si chce při vyzvednutí prstýnky v kamenné prodejně porovnat s modelem, podle kterého objednával. Při objednání z netu to asi udělá naopak každý :-) Kromě šířky nabídky, kterou najdete na internetu, je hlavní výhodou cena. Modely prstenů něco stojí a stejně tak nájem, vytápění a další náklady na provoz prodejny a personálu. Kdysi jsem důvody pro rozdílné ceny rozebírala na svém blogu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maaxina Opravdu skvělé ceny má žabka. Objednávala jsem si prstýnek, který má v nabídce jiné zlatnictví a u žabky mě vyjde o 4 500 levněji. Mrkni a uvidíš, opravdu mají skvělé ceny:)
Odpovědět
Profilova fotka
díky všem,ale v sobotu jsme vybrali ve zlatnictví, byla to "láska na první pohled",cena taky ujde, takže jsem spokojená :-) Nad Žabkou jsem uvažovala,pokud neseženu v kamenných krámech
Odpovědět
Nemůžu se nepodělit se zkušeností svého snoubence, který mi objednával zásnubní prstýnek přes internet, v renomovaném zlatnictví...Žádost o ruku měla být velkým překvapením, které naplánoval na mé narozeniny. Týden před nimi dorazil onen vzácný šperk, přítel jej zběžně prohlédl, při pohledu na něj se sám dojal a uložil jej pečlivě do šuplíku psacího stolu. Den před mými narozeninami se rozhodl, že prstýnek ještě jednou prohlédne, prostě jen tak... V tu chvíli jako když ho opaří, ŠOK na prstýnku byly vyryté cizí iniciály, netřeba říkat, že nebyly naše-podotýkám nekupoval v žádném bazaru ani z druhé ruky!! Na honem nechal kurýrem poslat prsten nový, a situace se zachránila, ovšem peníze mu za původní prsten vrátili až po hodné chvíli a mějte na účtě mínus dva diamantové prsteny... :-|
Odpovědět
Snubní prsteny máme z goldex.cz. Žádný problém, byly rychleji, než měli v podmínkách. Přišel i certifikát o pravosti. Určitě bych u nich nakoupila zase :-) Je jasný, že když jsou pěkně nafocený, tak vypadají ve skutečnosti trochu nablýskaněji - např. kamínky vypadají mnohdy větší, než ve skutečnosti jsou. Ale všechny míry tam měli uvedeny, takže přišly prsteny, které jsem očekávala. :-) Pořád si je musíme prohlížet. :-D
Odpovědět
Vyloženě přímo z netu bych neobjednal. Přeci jen katalogové foto mohou klamat a hlavně vybrat vhodnou velikost je asi největší problém. Osobně jsme si na netu vybrali pár kandidátů, kteří se nám líbili a poté jsme vyrazili přímo do prodejny. Konkrétně tady: http://www.snubni-prsteny.cz/snubni-p... a tam jsme se shodli na modelu Bisaku Vintage B18, což byl jeden z kandidátů, obhlídnout, vyzkoušet, domluvit úpravy. Lepší než trochu naslepo z netu :)) Říkáme si pořád, v jednoduchosti je krása :)
Odpovědět
Profilova fotka
Než jsme si byli vybrat osobně my prstýnky, taky jsem hodně koukala po netu. Všude mají tak obrovský výběr a člověk pomalu neví co si vybrat... Ale přestože má spousta lidí s nakupováním dobré zkušenosti a já o tom věděla, s přítelem jsme se shodli pouze na tom, že prstýnky vybereme jedině osobně :-) Ono to je znát hodně, jak vypadají ve skutečnosti. Stačí, aby byl prstýnek o 1 mm širší a už to vypadá na ruce jinak... Navíc ne hned na první pohled zjistíte, jestli Vám sednou více zakulacené prsteny, nebo ty rovné (či hranaté?), každý typ sedí na prstu jinak prostě a je lepší si vyzkoušet nějaký vzorek přímo na prodejně a jen ho trošku "upravit" dle svých představ se zlatníkem, než objednat něco naslepo. Když už nakupovat přes net, tak jedině si ten samý najít někde v obchodech a pak ten samý objednat přes net levněji :) Ale co si povíme, záleží jaké prsteny si koupíte... Z oceli či titanu bych takové strasti neměla a když by se nevyvedly, tak bych holt koupila nové, ale my máme snubáky z bílého zlata a to už je trochu jiná cena, kterou se opravdu přes net neopovažujeme koupit :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
možná je to trochu off topic, ale třeba tím pomohu někomu, kdo bude hledat podobný dotaz :) pokud znáte velikost svého prstýnku, nevidím problém, proč neobjednat z ověřené stránky. Možná se budete muset smířit s tím, že prstýnky nevypadají úplně stejně jako na obrázku, ale to je přirozené, každá věc vypadá z jiného úhlu jinak...podivné eshopy bych vynechala a raději bych objednávala z nějakých známých, není to úplně nejlevnější záležitost..:) já jsem si nechávala dělat u Rýdla a prostě jsem neměla čas jít a okouknout si to..a prsteny jsou krásné i bez toho, je přesně takový, jaký jsem si ho představovala :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Manžel vybíral taky na internetu. Mám zásnubní prstýnek odsud: http://www.snubniprsteny-lr.cz/zasnub... On je strašně pohodlný, takže využil nákupu na internetu s předstihem, a v případě, že by neodpovídal fotce tak by ho vrátil. Nakonec prý vše v pořádku a já jsem z nej byla také unešená :-) takže za mě určitě doporučuji. Ale samozřejmě záleží na konkrétním prodejci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My jsme objednávali prstýnky přes net a nebyl v tom žádný problém, pokud víš velikost prstenu a normálně ti podle jiných sedí prsteny, tak proč ne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@abigaill jsem rada ze s touto strankou ma nekdo zkusenost jdeme asi do nich ;-)
Odpovědět
Já mám dobrou zkušenost s Bisaku (https://www.snubni-prsteny.cz/). Samozřejmě jsem vybírala na netu, ale nakonec všechno proběhlo na pobočce, přecejenom boty si taky asi nekoupíte online, že? :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pardon, chtěla jsem tam dát jen tu krátkou adresu a ne na ten prsten.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@petaflo Taky mám dobrou zkušenost s Bisaku, sice jsme si šli prstýnky pro jistotu okouknout do prodejny a az pak doma se nakonec rozhodli, že do nich půjdeme a pak je teda objednali přes net, ale i tak bych se nebála, protože stejně tak můžete to zboží vrátit a přece jen pokud nebydlíte přímo v místě těch prodejen, tak jezdit do města, na to celkem nebyl čas, zařizovani na svatbu byla spousta :-)
Odpovědět
Ahojky,my jsem si vybrali prstynky z chirurgicke oceli z goldexu.. Po teto zkusenosti uz NIKDY!! Prodejna az kralupech,to by nevadilo,mensi vylet.. Prstynky jsme okoukli nazivo,nechali si udelat nasi velikost s rytinou a vse super... ALEEE.... Po svatbe jsem prstynek nesundala,nosila jsem ho furt,po ani ne dvou mesicich matny prouzek uprostred zmizel,prstynek ceky zmatnel a je poskrabany jako blazen a to jen za dva mesice.. Manzel ho zacal nosit denne a prouzek mu zmizel hned behem tydne.. Pritom zadnou manualni praci,kdy by se mohl az takhle odrit ani jeden z nas nedelal.Po 5mesicich jsme je dali na reklamaci a hned treti den nam volali,ze je zamitnuta,ze je to opotrebovane.. Jsme oba dost zklamani,prstynky za6000,- a vypadaji po pul roce jako po 5 letech,takze Nedoporucuji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@landyska my mame ocel z Goldexu, nosim ho denne uz pul roku a absolutne OK
Odpovědět
Profilova fotka
@landyska že se mat na prstýncích vyleští je bohužel naprosto běžné. U zlata, u oceli, na všech. Kamarádka má drahé snubní prsteny, brali se v říjnu a v červenci už ten přechod ani nebyl poznat, má od jiné firmy. Já mám ocelový (ne snubní), celý prostředek byl taky matný a teď to nejde poznat. Po téhle zkušenosti bych si osobně už nikdy matný prstýnek nekoupila... že reklamaci neuznali je v tomhle případě bohužel jasné. Když si projedeš diskuze, dočteš se to téměř všude, to s Goldexem nesouvisí:-) My máme z Goldexu taky snubáky. Po roce nám zdarma dodělali rytinu a když mi vypadnul kamínek, zasadili nový. Bylo už po záruce, takže jsme byli domluvení, že si to zaplatím a když prstýnek přišel, nechtěli po mě nic... Takže moje zkušenosti jen ty nejlepší:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?