Snubní prsteny z matovaného zlata. Zešednou?

Profilova fotka
Prosim kdo z vas ma a nosi matovane prstynky - slysela jsem ze sednou a osupuji se, pak se musi chodit na prepiskovani. Nebo styl zhrubseni brouskem - to si myslim ze je trvanlivejsi, ale nevim o nikom kdo by je mel... :(
Odpovědět
Profilova fotka
měla jsem mat na zásnubáku (resp. měla jsem kombinaci mat a lesk) - na matu byly rychleji vidět rýhy a škrábance a za půl roku se ošoupal, že nebyl příliš vidět rozdíl mezi tou lesklou a matnou částí. Takže mat je sice nezký, ale vydrží tak 6 měsíců.
Odpovědět
já měla matované bílé zlato a za méně než půl roku bylo z matu lesk a ten je ted polomatný, protože se lesk poškrábal. Pokud bude nějaký další stav našich snubáků, dám vědět. Ale nezešedlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně to co tady psaly holky mi řekli ve zlatnictví taky a já tomu věřím, nešla bych do toho, vzhledem k tomu že ho budeš nosti (snad) celý život...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,byla jsem ve zlatnictví a taky mi říkali, že mat bude za chvíly poškrábaný, jenže lesklý se mi nelíbí, to mě fakt štve 8-(
Odpovědět
Já mám zásnubní prstýnek původně v kombinaci mat/lesk - teď (po třech letech) má jednolitý vzhled, takový rovnoměrně poškrábaný pololesk.
Odpovědět
Můžu taky potvrdit, že se mat ošoupe. Měla jsem prstýnek v kombinaci matu a lesku a teď je z matu lesk a skoro není poznat rozdíl. Takže sice se mi líbí více mat, ale prstýnky budou nejspíše v lesku... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
My máme sice celolesk, ale co jsem viděla u známých, tak mat měli skoro hned fuč. Sotva pár měsíců...
Odpovědět
My máme hladké lesklé a taky jsou už zmatnělé a poškrábané. Ale hezký vzhled prstýnků ti v dobrém zlatnictví obnoví cca za 100 Kč, nevím tedy, jak je to s tím matem, ale lesklé vyleští v pohodě. Nechala jsem si takhle před svatbou obnovit zásnubák, aby nevypadal vedle snubního jako chudáček :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vybrané matové,protože se nám nejvíc líbí.Jsme mířeni s tím ,že se to ošoupe,ale paní v klenotnictví říkala,že není problém to znovu přepískovat a nebo nechat vyleštit.Kamarádka má lesklé a taky to po nějaké době není ono a dává je na přeleštění.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky , nošením se poškrábe všechno, lesk i mat. Proto jsem volila i rytinu mezi tuto kombinace a díky tomu rýhy nebudou tak patrné. Je také rozdíl mezi pískováním a matem.Mat vydrží déle a dá se obnovit tak jako lesk. Příjde mi to pěkné mít kombinaci lesku a matu, je to zajimavější a časem se obnoví a je jako nový. člověk by nemohl nosit potom nic, ono se vše běžným nošením opotřebuje i když si dáváte pozor a při sportovních činnostech atd jej nenosíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?