Snubní prsteny - vaha

Ahoj holky, dostali jsme zlato od prarodicu - dva snubní prsteny a jeden zasnubni, plus retizek. Z toho jsme chtěli udelat svoje snubni, vybrali jsme dva 3,5 mm jeden s kaminkem a podle zlatinka jsme dodali 9g zlata a naše prsteny budou 7g jeden, takže doplatíme asi jeste 6-7 tisic. A mne to prijde nejak moc, na netu jsem podobne tenké prsteny našla s hmotnosti 1,3 g, tak to fakt nechapu, v čem je takový rozdíl.... Navic jsme tam nechali docela široké prsteny a my máme tenounke, tak nechapu ze to nevystaci. Tušíte proč je tam takový váhovy rozdíl a nesnazi se nas zlatnik jen obrat?
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste se optat ještě u jiného zlatníka, taky mi to přijde dost drahé, my daly za dva zlaté dělané na zakázku, klasické šíře 10 tisíc a to jsme žádné své zlato neměli, tak mi to tedy přijde dost...
Odpovědět
A není ten doplatek za práci- jakože Vám nechybí zlato, ale že Vám to udělají? Když jsem se dívala na prstýnky na zakázku, tak se za práci dávalo cca 5-6tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@princesi Rozdělila bych tvůj příspěvek na 2 části: 1) váha 7g na jeden je dost, ale určitě není nereálná (těch 7g je to i se ztrátou atp), záleží ovšem jak ale určitě víš i třeba na velikosti, kterou nepíšeš... My máme prsteny 54+65 a spotřebuje se cca 10-12g zlata. hmotnost na prsten 1,3g mi přijde fakt nereálná, to by nebyl prstýnek, spíš slupka... Setkala jsem se ale s tím, že na webu byla u prstenů nereálná váha.... 2) co se týče doplatku, tak v tom se odráží práce, rhodiování, zasazení kamenů zda nějaké jsou atp. My na naše prsteny dáváme komplet zlato, plus doplatek téměř 9 000... Tak třeba ti to pomůže, aby sis udělala lepší obrázek ;)
Odpovědět
@princesi Ve zlatnictví to chodí tak, že zlatník vaše zlato vykoupí (470 - 500 Kč za gram), a prsteny Vám prodá jako kusy, tzn. že vám svoje zlato prodá (pochopitelně za víc). Já jsem měla na jediný svůj prsten 24 g zlata, abych měla zaplacený jeden prsten 5,5 g s pěti pidibriliantíčky. Vykoupil 24 g po 500 Kč a tím jsem pokryla cenu prstenu. Kdybych dala jen 6 g, tak bych doplácela kolem 9000. (když odečtu brilianty, doplácela bych asi 5-6 tisíc za můj jeden prsten).
Odpovědět
Profilova fotka
my máme prsteny oba za necelých 13000 ve velikosti 57 a 67 a šíře je 4mm a váha je nějakých 9,15g a to váží tolik oba ;-) a to tam mám i 3 brilianty :-) jinak mají cenu 1300kč/1g zlata
Odpovědět
Profilova fotka
Tak taky zalezi na zlatnikovi,muj prsten stal 22 000 a jina zlatnice mi rekla 27...kazdej si uctuje jinak za praci.
Odpovědět
Profilova fotka
A ma 4,7g s diamantama, ale 1,3g prstynek je jen obyc krouzek tak 2mm ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?