Snubní prsteny s podílem vlastního zlata, kde je zhotoví?

Profilova fotka
Ahojda mám doma nějaké zlato, které bych chtěla využít na výrobu snubních prstýnků. Jde mi hlavně o to, že mám snubák po dědečkovi a mooc mooc bych si přála ho mít roztavený v našich prstýncích. Máte někdo zkušenost? Jak to vychází cenově? Popřípadě konkrétní odkazy. Děkujuuu moooc Okolí Kolína cca do 50 km
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, koukám, že zatím tu nikdo neporadil, tak se pokusím pomoci. Sice nejsem z Vašeho okolí, ale poradit mohu i tak. Pokud chcete mít zlato po dědečkovi v prstýncích bude to trošku problém. Sice Vám v obchodě řeknou, že je to možné, ale už Vám nepoví, že roztavené šperky nejsou kvalitní materiál na výrobu. Takto roztavené zlato se vyměňuje ve specializovaných prodejnách pro zlatníky za surovinu vhodnou (kvalitní) na výrobu prstenů. Předpokládám, že dědečkův prsten je jen žluté zlato, pokud by Váš prstýnek byl také ze žlutého zlata, nebo alespoň žluto-bílý, tak by to částečně šlo. Symbolická část by tam šla zakomponovat. Pokud však Vaše prstýnky chcete celobílé, tak je tato varianta bohužel nereálná. Cenově je zlato přijatelně pro Vás výhodné jako protihodnota na výrobu. Je však třeba se informovat na internetu na aktuální výkupní cenu. Ne všude dávájí obchodníci skutečnou výkupní cenu, ale většinou bohužel nižší. Aktuální výkupní cenu najdete i na mých stránkách. Pokud by jste chtěla více poradit klidně zavolejte, pomůžu Vám se v tomto směru zorientovat. Ve svém okolí si zkuste najít zlatníka výrobce, ne obchodníka. Držím palce:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji velmi za ochotu a radu. Chtěla bych prstýnek kombinovaný bílé a žluté zlato. Dědův prstýnek je žluté a červené zlato. Jsem zvědavá jak nakonec pořídím.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si přinesli svoje zlato a platili jsme jen práci 4500,- za oba. Já mám velikost 49 a manžel 62. Ve zlatnictví nám řekli, že je jedno, když si přineseme žluté zlato a budeme chtít prsteny z bílého. Typ prstýnků jsme si vybrali z katalogu firmy Benet. Dělají to snad ve všech zlatnictví. My jsme si je nechali dělat v Praze, ale ptali jsme se i v Benešově, Brandýse nad Labem no prostě okolí Praha - východ a všude to bylo podobné cenově.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?