Snubní prsteny po rodičích

Děvčata, jaký máte názor na snubní prsteny po rodičích? S přítelem jsme měli prsteny už vybrané, ale teď přišla mamča a nabídla mi, že mi daruje jejich snubní prsteny (tatínek mi vloni zemřel). Letos by slavili výročí 40 let, mamčin prsten by se přeleštil, tatínkův je jako nový. Přítel se líbí, říkal, že to bude pro něho čest. Ale nikdy jsem se s tímto ještě nesetkala, proto mě zajímá názor ostatních :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi to moc hezké..a pokud se Vám líbí a velikostně odpovídají (nebo není problém je upravit), tak bych neváhala... ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@dindinka88 jestli se vám líbí, tak bych si je vzala ;-) může to být taková nová rodiná tradice ;-) každopádně je to moc hezké gesto, navíc budete mít památku na tatínka pořád u sebe
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to maminka taky teď nabízela,ale mi už máme prsteny objednané být tebou přijala bych ;-)u nás to samé tatínek už není :-( a prsten má jako nový..
Odpovědět
Líbí se nám, půjdeme tedy do nich :-) Moc děkuji za milé odpovědi :-)
Odpovědět
@andilek85 My už byli právě taky rozhodnuti, tento víkend jsme je chtěli jít ke zlatníkovi objednat, ale když mamča přišla s takovou nabídkou, tak mi to nedalo a přemýšlela jsem nad tím.. Jen, že je to netradiční, alespoň já se s tím ještě nesetkala :-) Tatínek bude chybět, bude to těžké, ale věřím, že přeci jen bude s námi :-)
Odpovědět
Neboj, nebudeš jediná kdo bude mít darované snubáky, už tu takové nevěsty byly. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dindinka88 určité nás bude víc ;-) které měli takovou nabídku kdyby jsme je nestihli objednat měli bychom je taky:-)určité by měl i tatínek radost berte :-)
Odpovědět
Přijde mi to jako moc skvělý nápad! Moje maminka měla pro mě schovaný svůj zásnubní prsten. Měla za to, že až přijde ten čas, můj muž to udělá jako postaru - nejdřív přijde k nám domů požádat (bez mého vědomí) mé rodiče, oni mu dají požehnání a mámin zásnubní prsten a pak mě s ním požádá o ruku. :-D Takhle to samozřejmě vůbec neproběhlo, takže manžel mi tehdy pořídil nový zásnubní prsten, nicméně kdybych tehdy dostala mámin zásnubní, byla bych za to jen ráda. :)
Odpovědět
@dindinka88 Čekala bych, že bude malá pravděpodobnost, že se vám budou líbit a ještě vám budou oba sedět velikostně. Pokud to tak ale máte, taky bych do toho šla. :) Mně zase nabídnul taťka, že mi dá jejich snubní prstýnky. Mně zase umřela mamka, před 20 lety. Prstýnky se mi teda nelíbí - obyčejné ze žlutého zlata a velikosti by neseděly ani u mě, ani u přítele. Domluvili jsme se ale, že si z toho zlata necháme vyrobit naše vlastní. Nejdřív mi to přišlo blbý, ale taťkovi to nevadí, sám to navrhnul a já tak vlastně budu nosit šperk po rodičích. I když v jiné formě. :)
Odpovědět
@juanitka Já teda žluté zlato taky moc nemusím, ale nadchly mě, mají vyryté i jemné ornamenty, mě sedí parádně, příteli asi budeme o malinko zmenšovat. Samozřejmě velkou roli hraje i nevyčíslitelná hodnota.. Pokud by se mi nelíbily a neseděly, já bych neměla to srdce je úplně předělat, ale samozřejmě když s tím taťka souhlasí, tak proč ne :-)
Odpovědět
@dindinka88 U nás je to i trochu komplikovanější - už je totiž trochu předělávali, ale to tu nechci moc rozebírat. :) Můj taťka prstýnek stejně nenosí, takže takhle aspoň bude využitej :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Určitě do toho jděte, já sama se divím, že to není běžnější. Vždyť je to krásné, když rodinný šperk žije dál. Přítelův taťka má taky snubní prsten z rodiny a to se ženil před skoro 40ti lety, takže to ani dřív nebylo úplně neobvyklé. Já jsem zase dostala zásnubní prsten z rodiny přítelovy mamky a jsem na něho hrozně hrdá, je to krásné mít kousek rodinné historie. Může být tak ze 40. let a je i docela jiný než dnešní prstýnky. Mě se moc líbí :)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 5 letech
Profilova fotka
no já sem si ted nasasadil zlaté prstýnky po rodicích kteří jsou už bohužel pod drdem ale ty prstýnky mi docela sluší
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?