Snubní prsteny od Rýdla, máte? Neuvolňují se kameny?

Profilova fotka
Prosím, máte někdo tyto prsteny od Rýdla?? Moc se mi líbí, ale nevím, jak vydrží kameny, jestli se neuvolňují, či nevypadávají..
Odpovědět
S Rýdlem zkušenosti nemám, ale všichni, včetně mé zlatnice mě od kamínků zrazovali, že to pak nevydrží a kamínky (zvláště zirkony) pak vypadávají. U nás ve zlatnictví dávají do snubních prstýnků maximálně jeden kámen, ale je to perfektní ruční práce, prsten je vyvážený a kamínek by měl držet. Takže já bych do prstenu s velkým množstvím kamínků nešla, chci prsten nosit pořád a kamínky jsou jeho slabým místem.
Odpovědět
@lucierezacova89 zdravim :) My nemame primo tyto prsteny, ale jine, budu mit 10 kaminku a mam od nich i zasnubak. Musim rict, ze co se kvality zpracovani tyce jsou perfektni. Kazdy kaminek je zasazovan rucne zlatnikem a vypadnuti se urcite nebojim. Prsteny Rydl mohu skutecne jen doporucit, jsou ackoliv velmi jemne, tak masivni, neohybaji se a jsem vazne moc spokojena. Kvalitu bych srovnala s bisaku, ale za nizsi cenu. Pro me Rydl jasna volba :)
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týče Rýdla, tak myslím, že má prstýnky kvalitní (sama je mám odjinud, ale Rýdl patřil k favoritům). Co se týče kamínků, tak jsem slyšela ze všech stran, že zirkony používáním "oslepnou", že jsou do snubních prstenů tak trochu blbost... Já nevím, no... Ale opravdu prý, jak si člověk myje ruce mýdlem (to pak ulpívá na tom zirkonu - což je vlastně jen sklo), prostě jak používá ten prsten, tak prostě pak ty zirkony zmatní. Přiznám se, že kvůli tomu bych do nich asi nešla. Buď briliant nebo raději nic. Ale je to jen můj názor.
Odpovědět
@culda005 Souhlasím! Taky budeme mít od Rýdla. Já mám 5 kamínků a zirkony bych tam nedávala. Jednak to není o tolik levnější a pak nám taky pan Rýdl říkal, že zirkony budou časem vypadat úplně jinak, ale brilianty budou stejně krásné už napořád.
Odpovědět
@lucierezacova89 holky mají pravdu, pokud to není diamant, nebo jiný dostatečně tvrdý minerál, tak nošením se oškrábe-zmatní a u takového druhu zasazení snad ani nepůjde vyměnit.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie1984 Taky uvažuju nad Rýdlem.. Jaký jsi nakonec zvolila?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie1984 Ono například u 5 kamínků to o tolik levnější není. To je fakt. Ale když máš pak 12 kamínků (jako třeba já) a jeden zirkon tě vyjde na 80 kč a jeden briliant na něco málo přes 1000 Kč, tak už to pak poznat je. :) Ale určitě záleží na tom, kolik jsi ochotná (a můžeš) do prstenů investovat. :) @lucierezacova89 Budeme mít prsten od Rýdla a myslí, že zpracování super... Celkově se nebojím, že by kameny měli vypadnout. Sama mám několik prstýnků s kamínky a (stříbrné se zirkony) a kvalita prstýnků je super. Jelikož je již nosím několik let, tak ano, jsou kamínky trochu ošoupané, ale vždy mám všechny... Takže vypadnutí bych se nebála. A když tam máš "jen" 3 kamínky, volila bych být tebou briliantíky.. Ale nevím, jak velký máte rozpočet...
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vám děkuju za názory :) Bohužel cenový rozdíl mezi zirkonama a briliantama je u tohoto prstenu 14.000,-, což je pro nás absolutně mimo rozpočet.. No, ještě se ve zlatnictví zeptám na kolik pak vyjde výměna kamínků - zirkonů, že třeba po letech, až se ošoupou nebo zešediví, tak bych je vyměnila.. Myslím si, že by to pak neměla být taková pálka :) Ale uvidíme..
Odpovědět
@zuzubumbecova Dámský tento. Ženich bude mít malinko jiný, než je na obrázku, ale barevně stejný.
Odpovědět
@tobihosue U 12 kamenů už to asi fakt znát :-) Ale máš to na celý život - tak co ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie1984 No, tak my třeba tak velký rozpočet nemáme, abych si mohla za "kamínky" zaplatit cca 15 tis. navíc. Rekonstruujeme barák, nemáme žádné půjčky, vše platíme ze svého a máme malé dítě. Takže jsou přednější věci, než nějaký kamínek. :) Ale chápu, že to někdo bere jinak. ;) Já rozdíl mezi briliantem a zirkonem také nepoznám (a můžu posoudit)... :)
Odpovědět
@tobihosue Podle mě nejde o to poznat rozdíl, ale o kvalitu. Zirkon se prostě snáz ošoupe, praskne a tím pádem vypadne. Proto jsemvvolila jen mezi jedním briliantem nebo prstenem bez kamene.
Odpovědět
Článek se načítá
@lucie1984 @culda005 @lucierezacova89 Holky rozhodně souhlasím, já také zirkony nechtěla, kvůli tomu, že brzo ztrácí lesk a celkově zašedávají. U briliantů záleží na velikosti, já mám jen malinkaté kamínky a jeden vyšel na cca 500Kč, což mi nepřijde dramatické :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Určitě. Netvrdím, že to tak není. Ale na druhou stranu, mám stříbrné prstýnky i deset let a u žádného mi nevypadl kamínek, nepraskl či něco podobného. Teď už tolik ne, ale dříve jsem se s prstýnky koupala, pracovala jsem s nimi... dělala vše... Takže záhul dostaly veliký a jsou krásné. Ale tím samozřejmě netvrdím, že briliant není kvalitní. Samozřejmě že je... ;) Ale když si mám vybrat jestli dát za zlaté prstýnky s brilianty 52 tisíc, nebo za stříbrné prstýnky se zirkony 5 tisíc (mimo to ten rozdíl je 70% našeho rozpočtu svatebního), tak zvolím levnější variantu. A s tím, že je to na celý život... Ano, to sice je... Ale dítě mám též na celý život, barák též... A radši zainvestuji do toho, abych měla super bydlení a šťastné dítě, než abych na ruce měla prsten za skoro 50 tisíc... :)
Odpovědět
@tobihosue To je tvoje věc, kolik do prstenů nebo do čehokoli jiného vrazíš. Ono záleží, jak velké a kolik těch kamenů chceš, ten rozdíl rozhodně nemusí být takový. Jak jsem psala, mě jde hlavně o životnost prstenu a podle toho jsem volila tvar i kámen, proto i jen jeden. A proto byl u mě rozdíl mezi zirkonem a briliantem 1000,- Kč. Můj názor je, že z hlediska kvality a životnosti nemá smysl volit zirkony, takže já vybírala jen z prstenů, kde si briliant mohu dovolit a prstenů bez kamene. Volba je na tobě, tolik peněz bych za prsteny nedala, ale ani bych si do něj nedala zirkon. Jinak proti zirkonům nic nemám, mám ho v zásnubním prstenu a nemá to pro mě menší význam, než by měl s briliantem. Když se s kamenem někdy něco stane, nechám ho vyměnit, ale to uchycení v zásnubním prstenu je úplně jiné a výměna nezatíží ten prsten tak jako u snubního.
Odpovědět
je dobre si zjistit, ktere zlatnictvi nabizi celozivotni zaruku na prsteny a informovat se, jak to zlatnictvi resi, kdyz se kamen proste uvolni. Jinak co se tyce kamenu, kazda si proste obhajime to svoje, at uz kameny mame nebo ne...a vubec to nesouvisi s tim, zda manzelstvi a deti budou stastne..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?