Snubní prsteny jsou lepší z chirurgické oceli či zlata?

Ahoj chtěla bych se zeptat co je podle vás lepší jestli prstýnky z chirurgické oceli a nebo ze zlata? jaké máte vy?
Odpovědět
My určo zlato, je to napořád, zlato se nám oběma líbí a chir.ocel nám k srdci nepřirostla.......a taky zásnubáček mám zlatý a chci aby to ladilo :-)
Odpovědět
My oba zlato nemáme rádi. Nelíbí se nám a už z dřívějška máme všechny řetízky, prstýnky, naušnice bud ze stříbra nebo chirurgické oceli. Akorát zásnubák mám z bílého zlata, ale zdá se mi, že za ten rok už docela nažloutnul. Snubáky máme z chir. oceli a každý si myslí, že je to bílé zlato :-D Za ty peníze jsme z nich byli nadšeni!
Odpovědět
Profilova fotka
@zdendulka1 tak my je ještě nemáme, ale jsme rozhodnuti pro chirurgickou ocel, líbí se nám, ale hlavní roli hrajou finance, kdybych měla jiné možnosti, šla bych do bílého zlata, ale to stejně málokdo pozná, že je to bílé zlato, zásnubní je z bílého zlata, ale jak říkám, finance nedovolují, budeme kupovat ok snubní prsteny, dost si tu holky chválí ;-) ale rozhodnutí je na Tobě a na ženichovi, uvidíš, co se vám dvěma bude líbit :-) držím palce při výběru
Odpovědět
Profilova fotka
máme z bílého a červeného zlata, na jiné variantě jsme ani nepřemýšleli, protože ani jeden chirurgickou ocel nenosíme. Prostě prstýnky byla věc, na které jsme nešetřili a pořídili si takové, které se nám líbili a které budeme oba dva rádi nosit :-). Je jasné, že jak zlato tak ocel má své výhody a nevýhody, takže je zpíše na vás, kolik chcete zainvestovat, co rádi nosíte a co se vám líbí. Není jednotná odpověď ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, kromě zkušeností a rad zdejších nevěst se můžete inspirovat informacemi o všech materiálech na mých stránkách. A pak už záleží na Vašich možnostech a vkusu, který materiál si vyberete. Já za sebe doporučuji zlaté. Krom žlutého zlata vyrábím z palladia a bílého zlata, které Vám nezežloutne. Více ve FAQ. Když Vám něco z té svadby má zůstat, tak ať to stojí za to :-)
Odpovědět
Ocel = nádhra + uuužasná cena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdendulka1 za mě ocel, mám zásnubní z oceli a i po roce vypadá jako nový, snubní máme z titanu
Odpovědět
Ahoj , já za sebe volím určitě zlato . My si teď necháváme udělat prstýnky ve zlatnictví Bisaku. Z toho co jsme obešli a viděli a že toho nebylo málo mi přijde toto zlatnictví jako velice dobré už se na ně těším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdendulka1 My máme ocelové. Víc vydrží, jsou levné a když jsem je pár lidem ukazovala, tak nikdo ani nepoznal, že to není zlato. A nám se líbí :-)
Odpovědět
ja jsem puvodne chtela damasteel, neproslo mi to, tak mam aspon zasnubak z damasske oceli. snubaky zlute zlato, ryte, naprosta klasika ve stylu 1.prvni republiky.
Odpovědět
snubák by měl být na celý život..a málokomu zůstane ruka stejná jako ted...takže za mě zlato..dá se upravovat a vydrží,poškrábou se všechny prstýnky..ale je to známa toho,že jsou opravdu nošené:-) ani život není dokonalý a prstýnky to odrážejí. na ocelový prstýnky budete za 20 let jen koukat,páč vám nebudou
Odpovědět
tak my jsme si pořídili z bílého zlata, na prstýncích jsme nechtěli šetřit, zlato je už na celý život. Ocel se hrozně rychle odře a časem zšedne a už se nedá žádnou povrchovou úpravou vrátit zpět na původní lesk a ocel celkově působí hrozně lacině. Vím o čem píši, několik let jsem s tím pracovala ;-) ale přeji šťastnou ruku při výběru :-)
Odpovědět
Článek se načítá
čau holky, my máme prstýnky z bílého zlata, sháněla jsem všude možně kvůli dobré ceně nakonec jsem našla mladou paní z brna, je zlatnice a dělá je sama doma, má malou dílnu v baráku. můžu ji opravdu doporučit, kdyby měl někdo zájem napište si o kontakt, je o pár tisíc levnější než velko prodejci, alespoˇz mé zkušennosti :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Při výběru materiálu přemýšlejte i o tom, co chcete prstenem vyjádřit: zlatým prstenem vyjádříte hodnotu vztahu, zlato bude vždy cenným a ceněným kovem. Vaše snubní prsteny mohou zdědit Vaši potomci, je to i určitá investice. Ocel je odolná, barevně naprosto stálá a nepodléhá tvarovým deformacím. Ocel je samozřejmě i cenově mnohem dostupnější.. takže není problém si třeba k výročí svatby pořídit prsteny nové. Ovšemže i ocelové prsteny lze povrchově upravit broušením nebo rozleštěním do původního stavu, jenže to vzhledem k cenové dostupnosti nových prstenů prakticky nikdo nepožaduje. Ocelové prsteny sice nelze výrazně zvětšit, nicméně si dovoluji upozornit, že ruka se v průběhu let příliš nemění.. osobně některé prsteny nosím od puberty a jsou mi stále stejně... sukni z té doby bych na sebe v žádném případě nenasoukala :-) Ráda případně odpovím veškeré Vaše další dotazy ohledně materiálů. Přeji šťastnou ruku při výběru! ;-)
Odpovědět
holky moc děkuji za nazor, my máme ještě relativně čas na výber prstýnku ale strašně to utíká, svatbu plánujeme až na léto 2014
Odpovědět
Jak uz tady zaznelo, je lepe se divat po malych dilnickach. Ja mam zasnubak z Fleru a stejne tam mame vybrany snubaky. Kdyz se divam po normalnich zlatnictvich nebo internetu, prujdou me vsechny prsteny temer stejne. Navic se me nelibi soucasna moda, kdy ma damsky snubak kameny, i kdyz jsou ve zlate. Me nerikejte, ze v tom vydrzi cely zivot... Nebo kazdy takhle pocita s tim, ze je pak vymeni?
Odpovědět
Profilova fotka
my teda máme snubáky z chirurgické oceli a ještě k tomu kombinované (bílo žluté) partner chtěl žluté zlato, já bílé proto barevná kombinace. cena oceli je super a nejde rozeznat od zlata. počítáme oba s tím, že se někdy v budoucnu stane nehoda a prstýnek jeden z nás ztratí. lehce pak jeden dokoupíme :-) my to brali z finančního i praktického hlediska
Odpovědět
Ahoj, my máme prstýnky z ocele z damašku a jsme z nich nadšení. Chápu, že ne každému se ocel líbí, ale my ji máme rádi. Mrkni na www.adamvtriku.cz . Jeli jsme si je sice vybrat až do Nové Paky, ale opravdu to stálo za to. Navíc pro všechny šperky zajišťují doživotní servis a péči. Pán má dílnu a vyrábí je sám. A dokáže je zvětšit i zmenšit, kdyby to časem bylo potřeba. Na to jsme se taky ptali. Celkově s ním byla parádní komunikace a prstýnky nám asi po dvou týdnech přišli domů. Já jsem si vybrala prstýnek s diamantem a k tomu mi dostala i certifikát o pravosti kamene (což třeba přítel k mému zásnubnímu prstenu vůbec nedostal, i když ho kupoval v běžné kamenné prodejně také jako diamantový). Mrkněte na stránky a kdyžtak si udělejte výlet. My nelitujeme :).
Odpovědět
Profilova fotka
@zdendulka1 já mám prsten z damasteelu. Přála jsem si ho už od doby, co jsem na něj narazila na fleru. Líbí se mi, že každý damasteel prsten má svou jedinečnou kresbu, která se dá částečně ovlivnit stylem kování. Navíc se mi líbila možnost, že mi ten prsten může můj partner vykovat vlastníma rukama :-) Snubní prsten se mu moc povedl, kování nás oba bavilo a můžeme se chlubit tím, že jsme si naše prsteny vyrobili sami :-)
Odpovědět
ahoj my budeme mit z wolframu :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
@malciki Dobrý den, mohla byste mi prosím zaslat adresu? Katka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
My máme s bílého zlata, manžel hladký jenom s gravírováním zevnitř a já mám s kamínky, vybrali jsme takový elegantní nadčasový design takže myslím že se nám prstýnky budou hodit a líbit napořád 🙂
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@lisaa8 My máme snubáky od Helvetia-hodinky.cz, hledali jsme něco kde se dá dobře domluvit i na dálku v téhle době a tady nám vyšli moc vstříc, navíc prstýnky jsou opravdu luxusně provedené, udělali nám i krásné gravírování 🙂
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@lisaa8 Za málo 😉 my fakt byli moc spokojení, jak s přístupem tak se samotnými prstýnky.
Odpovědět
@milli11 Děkuju za tip, moc se mi tam jedny zlaté líbí 🙂
Odpovědět
@danikkk Ráda jsem poradila, tak snad vyberete 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Přijďte si prstýnky z chirurgické oceli vybrat k nám do salonu Bereniké.
Odpovědět
My tedy máme z bílého zlata, materiál mi je příjemnější na nošení i z důvodu, že jsou uzší a celkově jemnější. Doma sundavám prsteny, poškrábané jsou, ale holt je to měkké, počítali jsme s tím. Manželův vypadá hůře než můj, protože ho nesundavá 😄 pořídili jsme v Goldexu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?