Snubní prsteny jinde ve světě

Ahoj, nevíte někdo jak je to s nošením snubních prstenů jinde ve světě? Jaké panují zvyky a tradice? V Evropě bývá tradicí nošení snubních prstenů na prsteníčku levé ruky, ale nedávno jsem viděla film točený v Kolumbii a tam měli snubní prsten na pravé ruce. Což ve mně vyvolalo otázku, zda to nebyl filmový omyl, anebo je to u nich takové pravidlo. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
V mnoha zemích se prsten nosí na pravé ruce.
Odpovědět
@malyborec Myslim ze se prsten nosi na prave ruce v Rusku.. ale nevim to jiste.. kazdopadne se tak urcite v mnoha zemich nosi.
Odpovědět
tak jsem našla dobrý odkaz v
Odpovědět
Profilova fotka
@malyborec V Rusku, Bulharsku, Polsku a takyv německy mluvících zemích (kromě Švýcarska) se nosí na pravé.
Odpovědět
Já vím třeba o Španělsku, tam taky nosí snubní prsteny na pravé. :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas v Irsku se nosi snubni i zasnubni prstynek na jednom prstu a na leve ruce :-)
Odpovědět
a vite holky, proc? kdyz se u nas rika, ze leva ruka je bliz k srdci, tak jestli oni maji tu pravou ruku taky nejak odduvodnenou?
Odpovědět
Nějak se mi ta první zpráva neuložila celá - našla jsem docela dobrý odkaz ke snubním prstenům. V USA, GB, Irsku, Kanadě, Australii, Mexiku, Brazílii, Iránu, Chile, Itálii, Francii, Švédsku, Slovinsku, Nizozemí a také u katolíku se nosí prsten na levé ruce. Ortodoxní křesťané, rakouští katolíci, také ve Východní Evropě, Německu, Řecku, Rusku, Španělsku, Indii, Kolumbii, Venezuele, Polsku nosí prsten na pravé ruce. Ve Skandinávii nosí žena tři prsteny - když se zasnoubí, následně vdá a poté, co se stane matkou. Židé nosí prsteny na levé ruce, ale během svatebního obřadu mají prsten na pravé ruce. V Číně nosí prsteny obráceně - žena na pravé ruce a muž na levé ruce. Muslimové nemají tradici nošení snubních prstenů, a když už prsten mají, tak na pravé ruce. U muslimů má pravá ruka význam čisté ruky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj nevi nekdo na jake ruce nosi zasnubni prstynek katolici
Odpovědět
@lenka_pavlejova Ti čeští na levé 😄
Odpovědět
V Polsku se nosí na pravé, vdovci/vdovy na levé straně.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?