Snubní prsten zachytávací, máte praktickou zkušenost?

Máte prosím některá praktickou zkušenost s tímto typem dámského prstýnku? nebudu pořád někde viset za to rozdělení??? =-) 8-) ;-) děkuji za postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mela podobny..dal mi ho pritel k narozenim,ale hrozne rychle mi vypadl kaminek :o(( ...je pravda,ze jsem ho skoro nesundavala..
Odpovědět
Profilova fotka
Já s takovým prstenem tedy zkušenosti nemám, takže můj názor ber s rezervou, ale jak píše @pezotka206 určitě ten kamínek je více namáhaný a jelikož nemá žádnou silnější podporu, asi brzy vypadne, či se nějakým nechtěným způsobem vylomí. Přece jen všechna námaha, tlak atd jde přímo na kamínek a ten nemusí nutně vše vydržet. Ale někomu třeba vydrží roky, ale někomu třeba zas jen chvíli... Je to risk dle mého no :-) Ale pokud se ti to líbí, jdi do toho... Kamínek ti v každém zlatnictví do toho opět vloží a to ať už nový, nebo ten vypadlý ;)
Odpovědět
Ahoj, myslím že nejvíc záleží na materiálu. Já mám už asi 8 let skoro stejný prsten, i velikost kamínku je stejná, ale je to taková netradiční kombinace briliant + chirurgická ocel. Nosila jsem ho asi 6 let denně, a nikdy se nic nestalo, nezachytávalo, briliant nevypadl. A to i když se jedna zlomyslná "kamarádka" pokoušela prstýnek roztáhnout, aby se přesvědčila, jak to tam drží. Takže pokud je materiál kvalitní, doporučuji :-) Naopak, je to ještě lepší než u klasických "amerických" zásnubních prstenů, kdy je kamínek "vystrčený" nad kroužek. Ten jsem nosila asi dva roky a zachytávalo se to pořád za všechno. Jsem holt asi věčná "testovatelka" zásnubních prstenů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, ze zkušenosti se podělím o názor, že takové rozdělení určitě není překážkou v nošení a pokud je prstýnek velký tak akorát, k prstu přilehne a nezůstane místo o které by se mohl za cokoliv zachytit. Obávala bych se spíše, zda kamínek nevypadne. Jeho přichycení není totiž z klenotnického hlediska ideální. Důležitý je hlavně materiál, který takto kámen drží. Jak popisovali holky přede mnou, pokud je takovýto prstýnek z oceli není se čeho bát. Kámen, tedy pokud je to briliant, určitě nevypadne. V případě zlata, či stříbra, bych se takovému prstýnku zdaleka vyhla. Nicméně i tady by se dalo vymyslet spolehlivější uchycení se zachováním designu. Také souhlasím s tím, že více se zachytávají prsteny, které vyčnívají kamenem do výšky a stále někde visí a chytají ,,očka" na látkách u oblečení.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tento způsob uchycení kamínku je známý pod označením tension, poprvé jej použila věhlasná šperkařská firma Niessing. Napětí v kovu, které kámen pevně drží na místě, musí být přesně vypočítané, pak jde o velmi spolehlivý způsob uchycení. Výrobci značkových prstenů poskytují na vypadnutí kamene záruku, u neznačkových prstenů je vždy riziko vypadnutí.. Jinak jak je zde již uvedeno: mnohem více hrozí riziko zachytávání za oděv u kamenů fasovaných malými krapničkami (při jejich nekvalitním provedení) - takto uchycený kámen je kovem chráněn a většinou ani nikde nepřečnívá, takže není o co zachytit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ty to prsteny jsou značkové a vyráběné zde v Čechách a je na ně poskytována záruka na vypadnutí kamene. V prstenu jsou drážky a kámen drží ještě napětí kovu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
mám podobný už nějakou dobu, nic se mu zatím nestalo:
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?