Snubní prsten s rytinou je velký, co teď?

Ahojda nevěsty, dnes nám dorazily ocelové snubní prstýnky i s rytinou. Sou nádherné, ale přítelovi je velký i když jsme objednali velikost podle zkoušky v jednom zlatnictví. Co ale teď? někde jsem tu četla, že snad existuje nějaká vložka.. nevíte někdo? co máme teď dělat? vrátit je nemůžeme, sou s rytinou a vyrobené pro nás :-( děkuji mockrát za každou radu.
Odpovědět
@macice tak pokud jste předem zkoušeli prstýnky a poslali partnerovi špatnou velikost, tak je to jejich pochybení a musí uznat reklamaci.
Odpovědět
Profilova fotka
To nemusí být špatnou velikostí. My máme stejný problém. Když jsem se byla ptát ve zlatnictví, paní mi řekla, že u ocelových prstýnků je určitá "vůle" tudíž jsou větší a doporučuje se kupovat o číslo menší. Ocelový prstýnek nejde zmenšit, pouze zvětšit vybroušením. Existují prý silikonové vložky tzv. "podprstýnky" měli by je mít ve větších zlatnictvích. Já u nás zatím nesehnala, o víkendu jedeme do Hradce, tak se zeptám ještě tam. Každopádně pokud neseženu, budeme muset prstýnky nosit na prostředníčku, Ale očekávám, že v létě ruce trochu otékají, tak nám třeba budou sedět :)
Odpovědět
@jennyexx Dodavatel dodal správně, bohužel jsme asi fakt nevěděli, to co říká vlajka 1.
Odpovědět
@vlajka1 Hm, tak to bude asi náš problém.. Taky jsem vzala přesně stejné, kouknu na to, díky.
Odpovědět
@macice aha. Měli Vám o tom ve zlatnictví říct, tak držím palce, ať se podaří sehnat tu vsadku do prstýnku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ani u ocelových prstenů není žádná "vůle" - jsou-li vyráběné na zakázku, jsou vyrobené přesně v obvodu, který si zákazník objedná. Naopak bývají často masívnější a širší než normované zkušební kroužky, takže subjektivní dojem je činí o něco menšími než opravdu jsou. Ve Vašem případě navrhuji: - Zajít do jakéhokoli kamenného klenotnictví a nechat na kovovém trnu změřit, zda jste obdržela opravdu velikost, kterou jste měla objednanou. - Pokud velikost bude souhlasit, zkuste se domluvit s výrobcem, zda by Vám za poplatek prsteny přece jen nevyměnil.. tady ovšem záleží na ceně prstenů, protože u těch nejlevnějších typů se vybroušení gravírování nevyplatí. - Na žádné kroužky pod prstýnky nevěřte, jediný typ, který jsem viděla, vypadal jak kus odstřižené bužírky.. to snad nikdo nemůže chtít nosit ;-) a zejména u snubního prstenu! Hodně štěstí přeji! :-)
Odpovědět
@macice já nevím no...a nebo počkat jak mu bude v létě?...nám jsou taky volnější ale uplně nepadají,ale stáhnout jdou lehce..ale v létě má člověk nateklé prsty...aby mu pak menší byl..:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pověry o rozdílnosti ocelových a zlatých prstenů mě docela rozpalují. To je snad nejhorší co můžou takzvaný zlatníci vypustit z úst. Pro všechny prsteny ať jsou z jakéhokoliv materiálu jsou stejné velikosti.Protože velikost je vnitřní obvod prstenu a materiál s tím nemá co dělat. Může tam mýt vliv akorát šířka prstenu. Jestliže máte ocelové prsteny a máte je od naší firmy napište nám nebo zavolejte určitě se domluvíme. Naše firma mění prsteny také s rytinou.Nešleha.
Odpovědět
Profilova fotka
@macice no tak já mam zase opačný problém :( když jsem s přítelem vybírala byl mě ještě volnější pani radila že v létě budou prstíky více oteklé no a už je to tady jeden den ho navléknu a za dva dny třeba ne tak doufám že na svatbu zrovna vyjdou neopuchlé prsty :D
Odpovědět
Profilova fotka
A nebo prostě objednat ten samý prsten pro přítele jen v menší velikosti. Pokud se jedná o ocelové, cena není tak závratná a lepší si objednat nový ve právné velikosti, než nosit takový, který je velký a může se třeba ztratit ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaa1 Tento problém je bych řekla zcela normální :) A není to jen "létem". Od doby, co jsem dostala zásnubní, což je už skoro 3 měsíce, tak od té doby je mi každý den jinak... jednou takový lehce volný (ale drží), že při mytí nádobí ho raději sundám, aby mi nespadl do odpadu a druhý den mám co dělat, abych ho stáhla i přes mýdlo :-D A to netrpím natékáním prstů, ale je to i o počasí, když je chvilku chladněji, mám prsty asi cvrklé jak já nevím co a naopak :) Prostě se musí najít ideální velikost prstenu a to není jen na to změřit si ho jeden den... já si prst měřila doma asi týden, než jsem vyzjistila, jakou správnou velikost by bylo dobré mít, aby mi jednou nebyl velký a podruhé malý :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Problém by byl, kdyby byly malé, měli jste rytinu a muselo se to vybrousit, , takhle se to dá řešit nějakou tou vložkou. Nezoufej a třeba se časem prst manželovi trochu zvětší a bude to ok! Snubáky není nic jednoduchého vybírat, jak by se na první pohled zdálo.
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravím, Chtěla bych se zeptat, také nám přišel prstýnek o velikost větší, ve dvou zlatnictví nám vel. změřili a shodně uvedli o jednu velikost větší než objednanou. Ale firma, kde jsme prstýnek koupili tvrdí, že prstýnek poslali ve správné velikosti. Co dál? děkuji
Odpovědět
@miriapavel Rict ve zlatnictvi, at vam ukazou ten ''merici krouzek'', ktery ma kazdy zlatnictvi, a srovnat prstynek s tim krouzkem.. a neodejit, dokud vam neuznaji reklamaci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@miriapavel sla bych do zlatnictvi a pozadala je, jestli muzou prstynek znovu nasadit na tu merici trubicku a udelala fotku, kde je videt na jakem cisle prstynek sedi. A pak bych to poslala vasemu dodavateli.
Odpovědět
Profilova fotka
Měření rozměrů není tak jednoduché, jak se může zdát. Jednak není jednotná metodika či pravidla, jak měřit a také vlastnosti prstenů mají vliv na velikost. Setkal jsem se také s tím, že v různých státech po celém světě jsou jednak různé měrné systémy, ale také různé způsoby měření. Někde berou velikost, kterou vám vymezí kraj prstenu na měrném trnu, někde jeho třetinu šířky a někde pomyslný střed. Další roli hraje šíře obroučky a metodika jak z toho odvodit velikost a další "guláš" do toho vnese pokud má prsten vnitřní zaoblení tkzv. Comfort fit. Relativně přesnou metodou je pak změření posuvným měřidlem vnitřního průměru s přesností na 0,1mm a přepočet na velikost. = průměr * Pí= obvod (v ČR používané označení velikosti). Více si můžete přečíst v našem návodu: http://www.adamvtriku.cz/clanky-pomoc... ať to dobře dopadne Hynek Kalista, KREDUM CZ s.r.o.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?