Snubní prsten po babičce, úprava

Hezká podvečer, nemáte někdo zkušenost s úpravou snubních prstenů po babičce/prababičce? Dostala jsem od své babičky její a dědečkův snubák, ale oba jsou hrozně velké, plus teda babiččin je obnošený a ošoupaný. Určitě chápete, že mi je líto je prodat nebo roztavit, a tak mne zajímá, jestli jste někdo už nechával takhle.. spravovat staré šperky, a jestli to vůbec jde:)
Odpovědět
Hladké části půjdou určitě vyhladit-vyleštit, otázka je, jestli to půjde a budou ochotní obnovit tu rytou část na babiččině prstenu. Upravení velikosti by neměl být problém.
Odpovědět
Neporadím, to musí profík. Ale ty prsteny jsou krásné a navíc úžasná rodinná památka. Já osobně bych hledala všechny možnosti, jak je zachovat. Hodně štěstí :-)
Odpovědět
Děkuji, snažím se právě hledat možnosti. Dokonce jsou vevnitř vyryta jména a datum svatby, ani to nehodlám měnit, ačkoliv si někteří klepou na čelo :) Chtěla jsem bile zlato, kamínky.. no mám žluté a bez kamínků, a stejně to jsou nejkrásnější prsteny na světě! :)
Odpovědět
Podle me, pokud jsou zlate, tak je kazdy zlatnik dokaze upravit, spravit nebo "udelat znova"
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám také staré prstýnky, po prababičce, jsou z roku 1939 a máme také vyryto a nechali jsme to tak a ještě jsme přidali naší rytinu :-) se zmenšením ani zvětšením problém nebyl, ještě mi dosadili kamínek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A já bych je jen zmenšila a nechala jak jsou. Ano rytina je vybledlá, ale představ si, co všechno musel ten prsten prožít, prošel si s babičkou hádám, minimálně 50 let života. Zažil bídu, štěstí, první děti, její radost, byl u každé její slzy i každého úsměvu, Když byl dědeček daleko, myslela na něj a nevědomky prstenem otáčela a představovala si, že je u ní... Nebyla by škoda tyhle vzpomínky materiálu vymazat jeho restaurováním?
Odpovědět
Nevim odkud jsi, ale znam skvelou zlatnici u prahy, ktera mi opravovala stare nausnice a ma vazne zlate ruce. Muzu kdyztak dat kontakt
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si nechávali upravovat prstýnky po babičce. V rodinném zlatnictví ve Starých Ďáblicích u pana Němečka. Prstýnky jsme tam přivezli, že nevíme co s nimi, zda roztavit nebo ne a oni byli razantně proti. Takže nakonec jsme je nechali tak jak byly, jen jsme je nechali vyleštit, zvětšit a vyrýt. A musím říct, že jsme byli spokojení hlavně přístupem. :) Jinak pokud je možnost, tak bych je určitě nechala, jak jsou, protože si vem, že je zase někdy ty dáš svým vnoučatům a to mi přijde hrozně krásné. :)
Odpovědět
@chiquinka Dobrý den, před úpravou prstenů je nejdříve potřeba si je prohlédnout fyzicky a zjistit, z jakého jsou zlata, jak moc jsou tenké a potom můžeme říci, zda je možné je zrenovovat. :)
Odpovědět
Děkuji všem za komentáře, nakonec jsem si prsteny nechala upravit v Brně ve zlatnictví Strnad. Upravili rytiny, vyleštili je, zmenšili a ještě zevnitř k babiččině datu svatby vyryli naše. A vypadá to perfektně! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Perfektní!
Odpovědět
Wow! To je parádní!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?