Snubní prsten od Rýdla č. 102

ahoj. Máme vybrané snubní prsteny od Rýdla č. 102. Máte někdo? Obávám se, jak bude prsten vypadat poté co se ošoupe ten mat. Moc se mi prsten líbí a hlavně dobře vypadá na ruce. Zkoušela jsem i jiné, ale toto je favorit. Široké a moc zdobené prsteny mi nesedí, potřebuji něco elegantního. Shodli jsme se na žlutém zlatě klasika. Nemá některá již vdaná paní foto jak vypadá ten prsten, když se ošoupe a není matný, ale lesklý? Neumím si to představit - resp uvažuji kvůli tomu, zda si ho nenechat udělat ve dvou barvách zlata / bílá/ žluta nebo žlutá /červená/ ,zda by to pak nevypadalo lépe až by byl lesklý. Obávám se, že jak se to matné ošoupe resp. vyleští tak, že vlastně ta lesklá plocha s tou matnou splyne a prsten pak bude vypadat jako obyčejný lesklý kroužek? díky předem za názory, zkušenosti nebo fota. Určitě mi pomůže třebas i foto jiného prstenu, který byl matný a již není - pro tu představu. ;-)
Odpovědět
Rýdl nabízí každé dva roky servis zdarma, kde si můžeme i určit mat či lesk. http://www.snubniprsteny-lr.cz/caste-... :) Máme taky do Rýdla č. 116, matné a díky tomuto servisu jsme si je vybrali. A určitě budu také ráda za jakýkoliv názor či zkušenost. ;-)
Odpovědět
ano. Vím o této službě, ale mnoho nevěst uvádí , že se to ošoupe už za pár měsíců po svatbě. Nejsem zrovna z Prahy a abych každý půl rok jezdila k Rýdlovi a platila za zmatnění. No nevím... Tu službu zdarma dává jednou za 2 roky tuším. Tak bych uvítala ty fotky, kdo má zkušenost, třebas to v tom lesku tak zle pak nevypadá.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se zdá, že u těchto prstenů je mat takový ten hrubší a hlubší, ten by se snad neměl úplně vyleštit. Co jsem četla, tak se vyhladí hlavně saténový mat, a toto by měl být nějaký "diamantový". Navíc píšou, že je ten matný proužek oddělený drážkou, takže i kdyby se to vyleštilo, tak by to nemělo splynout do celistvého hladkého kroužku. Zeptej se přímo u Rýdla nebo u nějakého jiného zlatníka, jak je to s rozdíly mezi jednotlivými typy zmatnění.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si při výběru nechali poradit přímo od pana zlatníka u Rýdla, takže se pokusím tlumočit :-) Škrábance jsou v lesku méně viditelné než v matu. Proto je lepší mít zvrchu, kde se prstýnek odírá nejvíce, lesklé zlato a v drážce mat. Při každém servisu a obnově matu totiž logicky ubývá materiál, který se zbrousí, takže bude prstýnek po několika servisech časem tenčí a tenčí a případné vzorování prstenu (např. vzor 327) se ztratí. Matná drážka se odírá minimálně, takže ji není potřeba obnovovat. Na základě jeho rad jsme s přítelem výběr snubních prstýnků hodně přehodnotili. Držím všem palce při výběru těch pravých prstýnků :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@antakka Zrovna my budeme mít 327 :) Nicméně s postupným vyleštěním jsme smířeni i přesto, že doufáme, že diamantový mat vydrží malinko déle. No a až se to hodí do lesku, tak aspoň zůstane vyvýšená část, kterou už asi řešit nebudeme :) Spoustu a spoustu pro a proti jsme si zjišťovali o snubních prstenech a nakonec stejně vybereme takové, které se zřejmě změní velmi rychle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jamesie i pro nás 327 byly favorité a úplně jsem se do nich zamilovala. Nakonec jsme ale museli změnit volbu. Ani tak ale nelituji a i ty prstýnky, které jsme nakonec vybrali nám připadají ty nejkrásnější na světě, protože budou prostě NAŠE :-) Věřím, že to budete cítit stejně ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?