Snubní prsten. Nosíte ho i na pravé ruce?

Snubáky jsme pořídili, svatba je tedy až za dva měsíce. Ale chvíli jsem si nechala prsten na ruce a je mi příjemnější ho mít na prsteníčku pravé ruky...nosíte to tak někdo? Důvody?? Vím, že tradice je levá ruka (jakože od srdce??), ale asi jaké si to uděláš, takové to máš, ne? Díky.
Odpovědět
Misha88: Tradice netradice- záležína Tobě, kam si prsten dáš. Já si ho na obřadu nechám navléknout na levou ruku, ale pak si ho přendám na praou, protože je mi tam taky příjemnější. Ani hodinky nenosím na levé ruce, jak by se mělo. Rozhodně si nemyslím, že Ti přinese smůlu, když si ho dáš na opačnou ruku.
Odpovědět
:)...díky že v tom nebudu sama:)
Odpovědět
Profilova fotka
o ono tradice a tradice, některé národy to mají naopak myslím, že zrovna v Rusku a na východě se nosí na pravé ruce :-) jinak je uplně jedno kde ho budeš nosit a jestli vůbec 8-)
Odpovědět
Já nosím prsten i cokoliv jiného na pravé ruce, jsem levačka :-)
Odpovědět
Ahoj tak je to každopádně tvá věc nikdo ti do toho nemá co kecat je ale pravda že snubák na pravé ruce jsem viděla většinou u ukrajinců :-S
Odpovědět
Ahoj, taky myslim, ze to je kazdeho vec. Presne jak pise brumdinka, nektere narody maji tradici jinou. Vetsinou tam kde maji pravoslavi nosi snubacky na prave ruce a ne jenom ukrajinci, taky rusove, rekove atd....Taky budu nosit snubacek na prave ruce:-)
Odpovědět
ale zase ve starem recku se nosili snubacky na leve, takze jak vidis....je to jen na tobe:-)))))
Odpovědět
Němci taky nosí snubáky na pravé ruce, takže nejen východ ;-)
Odpovědět
někteří ho nenosí vůbec, tak bych vůbec neřešila na které ruce bude :-)
Odpovědět
v Belgii se take nosi na prave ruce - spis se divi nam, ze je mame na leve :-D
Odpovědět
No tak to už se na tu pravou těším, dnes jsem na ně dala vyrýt datum.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Němci to mají vůbec zajímave: zásnubák na levé a snubák na pravé ;-) Myslim si ,že to je každého věc a na levé se u nás nosí ,protože se říka levá ruka je blíž k srdci :-) V dnešní době je možné všechno,jsou různé vatianty,ale ještě jsem neslyšela, že by měl někdo prstýnek na noze :-D
Odpovědět
Článek se načítá
to by mě taky zajímalo... mám totiž menší problém... před pár lety jsem měla úraz na levé ruce. došlo to až tak daleko, že mi nyní chybí skoro celé dva prsty... bojím se, že na fotkách i videu a všude, to bude vypadat blbě.. nestydím se za to, jednou se to prostě stalo, tak to nezměním... je divné, kdyby se nasazoval snubák na pravou ruku?
Odpovědět
Myslím že není, já si teda asi nechám nasadit na levou a budu nosit pak ale urcite na pravé....proste budete nekonvenční, ale bude to tak jak to chcete mít.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho také nosím na pravé, líp mi tam sedí. Na levé ruce bych se bála, že bych ho ztratila. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
já to střídám O:-) a jelikož prstýnky na noc sundavám, někdy si ho zapomenu zase ráno vzít - to pak večer manželovi říkám, že jsem byla celý den svobodná o:-) - jinými slovy podle mě je to úplně fuk, která ruka nebo jestli vůbec.o)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám teda každej prst jinej :-D , vybírala jsem ho na levou ruku a tam mi sedí, na pravou ho nacpu stěží, ale pak mám hodně velkej problém ho sundat, tak ho tam raději nedávám. A popravdě mě ani nikdy nenapadlo mít ho na pravé ruce, mám to zafixované na levé. Já třeba i sleduju ruky cizích lidí a když vidím prstýnek na levým prsteníčku, hned si říkám ten je ženatej nebo ta je vdaná, ale když vidím prstýnek na pravé, tak mě nic takovýho nenapadne :-N . Já třena na pravé nosím zásnubní.
Odpovědět
Já mám na levé ruce zatím zásnubní (je o nějaké to číslo větší a z levého prsteníku by mi zklouzl :-D ), ale po svatbe ho přišpendlím snubním hezky na levou. Jak psala a.n.e.t.t, já taky čumím vždycky na levou, kdo má prstýnek na levé ruce je pro mě prostě vdaná (ženatý), u pravé by mě to neneapadlo. Ale komu se nosí příjemněji na pravé, tak myslím, že je to fuk. Prstýnek se přecejenom nenosí jako poznávací znamení kdo je a není sezdaný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám na pravé zásnubní, spoustu lidí mi říkalo že je to špatně, ale prsten je velký a z levé by mi upadl. A je mi to jedno, hlavně že My víme co znamená a tak to platí i o snubním :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja pocitam s tim,ze zasnubni budu nosit po svatbe na prave a snubni na leve:-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?