Snubní prsten - máte zkušenost s tímto typem prstenu?

Ahoj, máte některá zkušenosti s tímto typem prstenu? Zajímá mě praktičnost. Nezadrháváte s ním? Drží se kolem kamene nečistoty? Díky za odpověď.
Odpovědět
taky by mě zajímalo, prstýnek je to moc krásnej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten je z Kovářství Kočí? Odtud máme my z damaškové oceli, byli jsme si ho tam sami kovat a bylo to hrozně super. :-) Ale nemáme tenhle typ, ale klasicky celý kroužek se zlatým proužkem uprostřed.
Odpovědět
Ano, tento je z Kovářství Kočí. Pořád se nemohu rozhodnout, zda tento "rozříznutý" nebo klasický kroužek. Klasický asi právě bude praktičtější, ale tento se mi líbí víc :) Tak by mě zajímala zkušenost někoho, kdo ho již nosí.
Odpovědět
Zkušenost tu někde ve fóru je,ale nemůžu to najít. Každý zlatník Vám řekne, že tohle uchycení kamene je na každodenní nošení dost nešťastné. Prsten trpí a je riziko ztráty kamínku. Diamant bych takhle rozhodně neusazovala. Kámen drží vlastně jen pnutím toho kovu. Nechte si radši udělat kroužek a kámen do něj zapustit, riziko ztráty kamene bude určitě menší.
Odpovědět
Taky bych radši udělala vcelku - kromě toho, že mi to přijde nepraktické (zachytávání do svetříků) a je tam vyšší riziko ztráty kamene, mi přijde, že to přerušení celkový dojem kazí... navíc pak se tam ztrácí ta symbolika prstenu jako něčeho, co trvá navěky, tj. bez konce a začátku jako vztah, který symbolizuje...
Odpovědět
e-prsteny.cz to dělají do oceli a nebo titanu, doživotní záruka na ztrátu kamene :-) Možná to v tvrdším kovu líp drží...
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs Tohle je damašková ocel, ta je tvrdá až až. @baunkaarl Napsala bych Kočím a zeptala se, jaké mají zkušenosti. Jsou to profíci a umí vyjít vstříc i s méně obvyklými přáními, tak třeba byste společně vymysleli nějaké řešení a kompromis praktičnost vs dekorativnost.
Odpovědět
Primo tento typ nevim, ale mela jsem pomerne podobne zpracovany šperk a za me ne. Je to vylozene neprakticke (at uz zachytavani cehokoliv a kdekoliv) tak v pripade ne dobre zabrousenych hran doskrabes sebe, muze a pak v budoucnu treba i mimco. Zajimavy rozhodne je, ale ja jsem spis pro tu prakticnost i s ohledem do budoucna :-).
Odpovědět
@baunkaarl Prsten je beze sporu moc pěkný. Ale vhledem k tomu, že by to byl prsten snubní, tedy nošený denně a po celý život (předpokládám ;-) ), tak bych jej z důvodu nepraktičnosti nedporučovala. Jednak rohy budeš zachytávát nejen oblečení, ale v podstatě vše, co budeš zpracovávat rukama. Z mého pohledu je to rozhodní mezi prstenem, který sis zamilovala, ale není na každodenní nošení a prstenem, který bude kompromisem, ale budeš jej jako symbol manželství nosit neustále. Já osobně jsem přesvědčená, že existují krásné prsteny, které jsou zároveň i praktické, tedy pro každodenní nošení.¨ Přeji šťastnou ruku při výběru :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@baunkaarl Je krásný, ale nepraktický..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?