Snubní a zásnubní na jednom prstě, v jakém pořadí ?

Profilova fotka
Ahojky mám v plánu nosit zásnubní a snubní prstýnek na jednom prstě ale nevím v jakém pořadí. Četla jsem že blíže k srdci má být snubní a pak zásnubní, ale všude na obrázkách to vidím obráceně, tak nevím. To asi záleží na tvaru a velikosti těch prstenů. Zásnubní mám tenký se srdíčkami a briliantem a nějak si neumím představit mít snubák pod ním. Co myslíte ? Je to pořadí jedno ? Děkuji
Odpovědět
páni, tak tohle by mě nenapadlo :-) ale myslím, že to je asi jedno, já bych se spíš řídila tím, jak to vypadá líp a jak je to pohodlný.... :-)
Odpovědět
no řekla bych že nejdřív mají zásnubní prostě proto, že ho při obřadu nesundali a rovnou nasadili snubní :-)
Odpovědět
Ja to tak mit budu, podle toho jsem si i vybirala snubni prsten, aby k zasnubnimu ladil. Na obrad si dam zasnubni na pravy prstenicek, a pak ho nasadim k snubnimu tak, abych mela nejdriv snubni ''bliz k srdci'' a pak ten zasnubni :)
Odpovědět
Já jsem zase někde četla, že by měl být nejdřív zásnubní a na něm snubní, přesně a pořadí, jak ti je muž navlékal. Podle mě je to fuk a zcela na tobě, jak a kde je budeš chtít nosit. Zkrátka aby se to tak líbilo tobě a ne podle nějakých "předpisů" :-D
Odpovědět
Dle příručky z matriky jsou dvě možnosti: 1) Oba na prsteníčku levé ruky – nejdříve se navléká zásnubní a po něm snubní – v tom pořadí jakém ti ho milý navlékl. 2) Po svatbě se zásnubní „stěhuje“ na prsteníček pravé ruky. Řídila bych se tím, jak to cítíš.
Odpovědět
taky to tak planuju, prvni nasadim zasnubni a pak snubni. Podle toho jsem taky ten snubni vybirala, aby se mi to tak libilo :) Jen asi pri obrade poputuje na chvili zasnubni na pravou ruku.. to jeste doladim 8-)
Odpovědět
Já mám nejdřív zásnubní, protože ten byl první a pak snubní. Možná to má být obráceně, ale je mně to fuk, protože takto se mně to líbí víc 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dvě malé poznámky pro upřesnění: - Pokud má zásnubní prsten výraznější motiv (kamínek, srdíčko), nedoporučuji nosit jej se snubním na jednom prstě, protože oba prsteny budou poškozovány vzájemným třením. Dohromady se nejlépe nosí zcela hladké kroužky nebo prsteny, u kterých je předem počítáno s tím, že budou umístěny na jednom prstě. Také by měly být oba prsteny s užší obroučkou, protože např. 6 mm snubní + 3 mm zásnubní je skoro centimetr šíře, a to je pro drobný ženský prsteníček už opravdu hodně. - Přesunutí zásnubního prstenu z levého prsteníčku na pravou ruku není většinou úplně jednoduché, protože 90% lidí má jednu ruku větší, tedy i prsteníčky mají rozdílný obvod.. zpravidla jde o 2-3 mm. Ale zlatý prsten lze samozřejmě velikostně upravit. Správné rozhodnutí přeji! :-) Eva Fričová
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?