Snubáky z palladia (Rýdl), máte zkušenost?

Zdravím :) chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s Palladiovými snubními prsteny? Jaký je rozdíl v barvě oproti bílému zlatu, výdrž apod?
Odpovědět
ahoj. My máme prsteny z Palladia, ale ne od Rýdla (máme Bisaku) a já jsem spokojená. Oproti bílému zlatu mi příjde trošku tmavší, ale krásně se leskne. Mám ho od května 2013 a jsem spokojená ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro zajímavost přikládám fotografie prstýnků z palladia a bílého zlata. Poznáte který je který? :-)
Odpovědět
@mijanka82 v pravo palladium? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nika_berunka Správně :-) na fotce to není vidět, ale má jemný nádech do šeda. Jediný rozdíl oproti bílému zlatu je, že palladium neobsahuje nikl. Cenově je na tom palladium zatím stejně jako zlato a tvrdostí se výrazně neliší. Dle mých zkušeností bych si troufla říct, že bílé zlato je o stupeň tvrdší. Opravy lze provádět stejně jako u zlata, nevidím zde tedy žádný problém. Snad jej tedy mohu doporučit těm, kdo chtějí hodnotný šperk, ale nesnesou zlato, či nikl v něm obsažený.
Odpovědět
@mijanka82 zvlastni, na internetu jsem cetla ze je palladium tvrdsi nez zlato a odolnejsi na rypance apod..
Odpovědět
Máme palladium a od Rýdla. Když jsme je vyzvedli, přišly mi takové "zašedlé", neleskly se tolik jako bych čekala. Volili jsme palladium, že má být odolnější. A cenově bylo levnější asi o 30% než zlato. Od srpna a poškrábané jsou stejně jako když holky psaly, že se jim škrábe zlato...
Odpovědět
Profilova fotka
@nika_berunka Na internetu se toho píše spousta. Palladium je tvrdé a odolné na opotřebení při nošení, ale stejně jako zlato do určité míry. Tvrdost posuzuji při výrobě prstýnků, kdy stáčím v kleštích pásek bílého zlata a poté z palladia. Rozdíl tu je citelný a s palladiem se mi pracuje lépe, než s bílým zlatem (zde je potřeba větší síly na ohnutí pásku). Proto si troufám říci, že palladium je o trochu měkčí než bílé zlato. ;-)
Odpovědět
Ahoj, my máme také prsteny z palladia od Rýdla - a jsme moc spokojení. Kromě levnější ceny oproti zlatu mi přišlo skvělé hlavně to, že by se neměly měnit barevně - zatímco bílé zlato má tendenci žloutnout (asi ke své přirozené barvě). Tvrdost a odolnost z vlastní zkušenosti porovnat neumím. Ale minimálně dle Wikipedie by mělo mít palladium jako prvek tvrdost 4,8 a oproti tomu zlato 2,5 - tedy palladium by mělo být tvrdší. Ale prakticky to bude imho záležet na zacházení. Mně třeba se za ty cca 2 měsíce téměř vůbec nepoškrábal, zatímco manželovi už trochu ano. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dvě malé faktické připomínky: bílé zlato pro snubní prsteny má nejobvyklejší ryzost 585/1000 (tedy 585 jednotek čistého zlata na 1000 jednotek finální slitiny), takže tvrdost čistého kovu oproti čistému palladiu nelze srovnávat. Palladium se používá také ve slitinách.. a vzhledem k tomu, že nejde o kov podléhající kontrole Puncovního úřadu, konkrétní složení slitiny záleží na informovanosti a důvěryhodnosti prodejce. Čisté palladium překvapí oproti ostatním kovům svou výraznou lehkostí.
Odpovědět
Profilova fotka
@acris Ve Wikipedii je informace o tvrdosti kovů pouze v jejich přírodní ryzí formě. Proto se zlaté šperky nevyrábí z ryzího zlata, ale s příměsí jiných kovů, které jim přidají na tvrdosti. Palladium toto nepotřebuje, šperky se vyrábí z ryzího kovu jen s 5% příměsi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojík holky my máme chirururgické oceli a jsme nadmíru spokojení , řekla bych , že nejsou poškrábané a vypadají pořád stejně .a to je nosíme každý den a manžel chodí s ním i na stavbu.
Odpovědět
@purry, @mijanka82 Jo, to dává smysl. :-) Omlouvám se za zavádějící poznámku. ;)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?