Snubáky Retofy - jaké jsou po letech nošení?

Měli jsme s přítelem vybrané snubní prsteny od Retofy, ale po přečtení celé diskuse tady, jsem dost v rozpacích. Nevěsty, co z nich byly nadšené, tak je měly doma ještě v krabičce, ale padlo tam taky pár zkušeností, že se po velmi krátké době nošení dost zničily. Ty první škrábanečky na novém prstýnku jsou asi nejvíc znatelné, na druhou stranu prstýnky si pořizujeme na celý život, a za ty peníze bych čekala aspoň standartní kvalitu. To, že by třeba z prstenu vypadávaly brilianty mi přijde prostě nepřijatelné. Podělte se prosím o svoje zkušenosti vy, co je již nějakou dobu nosíte.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamínky mám všechny,škrábanečky tam jsou,ale na kterém prstýnku nejsou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte Myslim, ze v obchodech a zlatnictvich se dockas vsude temer stejne kvality, pokud chces opravdu kvalitni prstynky, ze kterych ti nevypadnou kameny, nechte si je udelat u zlatnika ;-)
Odpovědět
@lliijjoonn TAk ty Retofy prý zrovna dělají ručně, nebo ne? Jinak já právě měla za to, že jsou lepší dělané strojově, aspoň máš jistotu jak to bude vypadat.
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte To netusim, nikdy jsem o tom neslysela. No to tezko :-D rucne vyrabeny prstynek je presne stejny jako jeho predloha a rozhodne vydrzi dyl ;-)
Odpovědět
@lliijjoonn A proč myslíš, že vydrží dýl? Přece zlato, jako zlato, pokud je ze stejného materiálu, tak by měl mít i stejnou tvrdost/ odolnost, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte Ale to jo, ale treba kaminky v tom vydrzi nesporne dyl ;-) Cetla jsem u naseho zlatnika na strankach, ma tam vypsane vsechny postupy a tak a ty kaminky tam vsazuje trosku jinym zpusobem, nez v bezne strojove vyrobe a nemelo by se pak pry nikdy stat, ze vypadnou...
Odpovědět
@lliijjoonn Aha, tak to jo, já zas měla na mysli to, že když se např. ten tvar prstýnku nebo rytina dělá ručně, nemusí to být vždy přesné, nebo nemusí oba vypadat stejně. Záleží jak je šikovný zlatník. A s tou výdrží - já až do přečtení některých diskusí tady měla za to, že snubní prstýnky prostě vydrží celý život. Třeba moje babička má prstýnek asi padesát tři let na ruce, na žádné práce ho nesundavá, ani na rytí v záhoně, ani na praní prádla v ruce, už jí ani sundat nejde přes kloub. Je sice časem ztenčený, ale pořád se krásně leskne. A to nebyla žádná zakázková práce - neměli tehdy moc peněz, tak je kupovali v obchodě a ještě prý to byly ty levnější. Takže při představě, že bych měsíc po svatbě reklamovala snubní prstýnky za cca 20 - 30 tis. mě asi raní mrtvice. Proto mám taky tendenci to radši dopředu trochu prozkoumat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte Jasne, to chapu ;-) Prave proto jsme vybirali zlatnika. Jinak tvar prstynku sedi presne, jako byla predloha a rytinu si muzes nechat udelat kdekoliv, ta se podle me dela vsude stejne :-)
Odpovědět
@lliijjoonn S tou rytinou, já nemyslela tu dovnitř jako datum a jméno, ale spíš teda ten vzor, co je na prstýnku vyrytý seshora, jako třeba tyto: http://www.retofy.cz/img/vyrobky/145.jpg to si myslím, že dělají strojově, a že by to právě ručně nemuselo být tak přesné. A dokonce tu někdo popisoval, že to neměli přesné ani když tam měli mít jen rovnou rýhu uprostřed.
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte Jo takhle :-) No, kdyz se podivas do meho alba ,,Prstynky", tak hned ty prvni jsou nase a rytinu mame naprosto presnou, mozna taky zalezi an konkretnim zlatnikovi :-) No jako urcite bych mu tech 11 000 nedala, kdyby to neudelal presne ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Retofy již nikdy :( udělali mi prstýnek v jiné barevné kombinaci než byla objednávka tudíž panský prsten k damskemu nešel tak jsme řešili co teď s tím a jelikož se mi tento styl dámského také libil tak jsem přistoupila na variantu udělat nový panský než předělávat dámský a pan místo omluvy a slevy za problémy, čas a naftu kterou jsme kvůli jejich chybe projezdili byl tak drzý a napsal si o 4tis doplatek za režie !!!!!!!!!! Je to teď čerstvá věc a chce se mi úplně brečet z toho přístupu jelikož nas prstýnky vyšly na 25tis. ..... mám v planu odstoupit od smlouvy ale musím si přečíst podmínky.
Odpovědět
my uz retofy taky ne. po pul roce byl mat lesk a neskutecne poskrabany. po roce jsme se je snazili vyreklamovat, rekli ze to je bezne opotrebeni a za nejaky poplatek nam je potahli znova. Mame je celkem 3,5 roku, jednou patinovane a chci je dat na potah znova. Manzelum neni ani mat, ani lesk, jen skrabance a uz ma nazloutlou barvu. Zlute zlato vystupuje ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?