Samé diamanty-pravda nebo jen chlubení se?

Co tady tak pročítám diskuze,tak spousta holek píšou že mají v prstenu diamanty-ať už ve snubním,nebo zásnubním. Přijde mi to jako hloupost,vždyť pravé diamanty jsou hrozně drahé ne? A i ostatní věci-svatby za půl milionu,nebo rovnou svatba někde na ostrově na pláži...to jsou všechny tak zazobané,nebo to je i v některých případech jen chlubení se,a výmysli,aby byly zajímavé?
Odpovědět
Profilova fotka
Diamanty nevim.spis myslis brilianty.ty ma hodne holek.a nevidim na tom nic spatnyho :-) ja mam zirkony...
Odpovědět
http://www.snubniprsteny-lr.cz/zasnub... tady jsou například ceny k porovnání...
Odpovědět
Profilova fotka
@tucnak87 Já mám brylianty. Jak ve snubním tak i v zásnubním, ale nepřipadám si nijak zazobaná. Zásnubák vybíral přítel a chtěl mi tim vyjádřit jak "moc" mě miluje. Prostě mu prsten se zirkonem nepřišel dost dobrý. Bere to i z té technické stránky. Diamant je oproti zirkonu mnohem tvrdší a nemůže se ti stát, že se ti po pár letech celý rozdrolí nebo poškrábe. V snubním mám pouze 3 malé diamanty a o proti zirkonu to byl rozdíl pouze 1500kč. A opět z praktického hlediska jsem zvolila diamanty, protože je to na celý život. Takže asi tak. Rozhodně se tím nechlubím.
Odpovědět
@tucnak87 Já mám ve snubáku 5 briliantíků,ale nijak bohatí nejsme...jen mi chtěl manžel dopřát dražší prsten,když je snubní...
Odpovědět
@tucnak87 Většinou tady holky nemají nijak velké diamanty - brilianty (briliant- to je specificky vybroušený diamant), takže až tak zazobaná na to být nemusíš. No a bohatých lidí, kteří si mohou dovolit diamanty za několik desítek tisíc je v ČR je celkem dost.
Odpovědět
Já teda vůbec netuším, co mám v zásnubáku, a je mi to docela fuk :-))) Prstýnek je nádherný a ať už v něm je jakýkoli šutr, neovlivní to můj názor na to, jak moc mě manžel miluje.
Odpovědět
Ve snubním prstenu mám 3 brilianty ve třech nejmenších velikostech, které dohromady stály 3 000, tolik k ceně. Kdybych si je nemohla dovolit, tak budu mít vzhledem k trvanlivosti zirkonů prsten bez kamenů. Těch vysokorozpočtových nebo zahraničních svateb je tu naprosté minimum, každá druhá tu řeší rozpočet na hostinu, počet hostů apod. ...Máš snad nějaký mindrák z bohatých svateb? :-D
Odpovědět
Proc by to byla hloupost? Cenu kamenu krome velikosti ovlivnuj vyznamne i cistota kamene a kvalita brusu. Takze pokud mas "horsi" kamen, neni cena az tak zavratna. Jinak briliant = diamant brouseny briliantovym (kulatym) brusem. Navic si myslim, ze v CR je dost lidi, kteri si mohou dovolit drahe sperky a svatby - proc by i tito lide nemohli chodit na beremese? Nemusi si hned vymyslet.
Odpovědět
Jinak jeste k vyrazu "prave diamanty" - umele diamanty se ve spercich nepouzivaji. Ty se vyrabi hlavne pro prumyslove ucely. Pokud narazis na zirkony, tak to nejsou umele diamanty, jedna se o jinou slouceninu (diamant je uhlik), ktera se ve spercich pouziva jako nahrada za diamanty. Zirkon vsak neni umely (umele vyrobeny) diamant.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono taky záleží na velikosti diamantu (briliantu) a jak už bylo napsáno výše - opravdu malé kameny cenu prstenu nijak dramaticky nenavýší.
Odpovědět
Profilova fotka
Maly diamant zacina na cca 500kc za kus..to si myslim neni o bohatstvi spis o tom nebat se ze na to nemam a zeptat se.Velikosti a kvalita kamenu se tady uz tak moc neprobiraji ......a svatba v karibiku ve dvou a plazovych satech....taky nevyjde draz nez zapujceni drahe roby a obleku +boty +auto a hostina s alkoholem do rana pro prumerne 30 lidi a svatebni cesta do recka .Neobvykle a draze vypadajici,myslim muze byt ve vysledku levnejsi nebo stejne fin.narocne.
Odpovědět
To je teda zase příspěvek :-/ Máámo, Nasťa má ale delší cop, ustřihni jí ho :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ach jo. A ty jsi jen zvědavá nebo závidíš? :-D
Odpovědět
Jinak, kdo se trochu vyzná v diamantech, tak je levně může pořídit na Ebay. Sama jsem si tam několik diamantů pořídila, mají dobrou čistotu a ucházající výbrus, jen je nemám čistě bílé, ale to mi nevadí. Takový 1/3 karátový diamant tam stojí kolem 3 tisíc a tady v ČR bych za něj dala přes 10 tisíc. :-)
Odpovědět
Ja drahé prstýnky mam, ale taky mam manzela cizince, takze je to asi tim...
Odpovědět
a co třeba že si na ty "pravé diamanty", jak ty říkáš, našetřili? :-)
Odpovědět
Cena briliantu (diamantu) zacina nekde od 500,- Kc, sama ve snubnim prstenu briliant mam, o trochu drazsi. Ale jak vidis, neni to nic nedostupneho, ale jsou to male velikosti zadnych prvotridnich hodnot, ale do beznych sperku naprosto postacujici. Svatba u more take nemusi byt draha, trocha penez navic oproti klasicke dovolene. Tyhle veci jsou proste dostupnejsi a dostupnejdi a kdo je trochu financne gramotny a schopny, dokaze na to vydelat nebo nasetrit. Nechapu tvuj prispevek v tak povyseneckem duchu.
Odpovědět
Profilova fotka
... to je příspěvek jak pojď na mě z boku... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Na zásnubáku mám zirkon. Snubáky bez ničeho. Jsou důležitější věci na světě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vubec nechapu, proc by to melo byt divne. My se s muzem zasnoubili rok pred svatbou a do te doby si na celou svatbu, podle nasich predstav nasetrili. A nejen na ni, castecne i na svatebni cestu do Dominikanske republiky. Vsechno se da.. To jsou dotazy jak pred x lety mezi drbnama na vesnici. "A kde na to vzali???"
Odpovědět
Profilova fotka
@tucnak87 Ne, nevymýšlejí si. Opravdu si dnes už poměrně dost lidí může dopřát prsten s briliantem nebo/a svatbu v tropickém ráji. Smiř se s tím. (Nebo se namísto závistivých dotazů snaž vymyslet, co udělat pro to, abys mezi ně patřila).
Odpovědět
@cokoladovakocka Už se dávají umělé i do šperků ;-) . Moissanite - a jsou to extratřídy, jsou bez speciálního přístroje od pravých k nerozeznání a ještě mají o něco lepší vlastnosti než přírodní diamanty i se více blyští :).Jinak já miluju drahokamy, např. mám smaragdový prsten, ale tím, jak nejsou momentálně populární, tak si něm každý myslí, že je to nějaká bižu cetka což mi nevadí.
Odpovědět
@cestmira Dekuju za upresneni :)
Odpovědět
@tucnak87 ono není diamant jako diamant:) je v nich spousta rozdílů, jak ve vzhledu, tak v kvalitě brusu, v čistotě, velikosti...Dají se sehnat od stovek, tisíců až k milionům;) většina se tady asi řadí k první kategorii a k prstenům do 25 tis. na které se nějakou dobu šetřilo;) Holky pak mají diamanty (resp brilianty) , své průkazy k tomu atd..a vzhledem k ceně si nemyslím, že je to až takové chlubení se, když mrkneš, kolik jich kolem je...Ženské většinou očekávají, že zásnubák bude něčím speciální - buď druhem kamene, nebo zpracováním, nebo kreativním vyjádřením duševní hodnoty - může být klidně z plastu. Za mně je to fuk, když je to diamant - je to krásné a bude se lesknout dlouho...když není - no a co? každý dle vkusu a svých možností..holky to dávají na odiv a "chlubí se" spíš proto, že se budou vdávat, zbytek je taková ta perlička, že se muž pochlapil a našetřil :) není to o tom, že by říkaly "hele jak si mně váží, mám diamant a ty ne"..prostě je to z radosti. A pokud se někdo chlubí prstenem jen kvůli velkému a drahému kameni, tak má smutný život a ostatní to nemusí trápit
Odpovědět
Profilova fotka
Vím, kolik stál můj zásnubní prsten a jaký je tam přesně kámen, byla to investice a tak jsem byla u výběru. Když tady vidím prsteny s velkými "kameny", byla by jejich hodnota tak 100-500 tisíc korun. To je už hodně výjimečná kategorie a nemyslím, že by je sem majitelky vystavovaly (pokud nejde o chlubící se zlatokopky a nebo někoho hloupého, komu nedochází, že tím i riskuje). Osobně si myslím, že u zásnubního prstenu je důležitější kdo ho dává a co tím vyjadřuje, než jakou má hodnotu. Stačí stálý kov a příběh za ním :-)
Odpovědět
Já mám prstýnek s briliantem Tiffany a věř, že máme spoustu známých, co si to mohou dovolit, protože na tom tvrdě pracovali a jsou úspěšní. Bohužel úspěch a s tím související bohatství se v ČR neodpouští...Bohužel jsem si musela zvyknout na takové lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
v zásnubním mám zirkon a ve snubním diamanty. byl drahý, ale na své ceně neztratí. pak ho jednou dám svému synovi.
Odpovědět
Prsten s diamanty (brilianty) se dá pořídit v jednotkách tisíc. Dovolená na pláži může ve výsledku stát méně než středně velká svatba v ČR. Takže asi nemáš představu o cenách. Prsten za 10-30 tisíc nebo dovolenou za 50 tisíc si skutečně může dovolit spousta lidí. Nebo si myslíš, že ty fotky v šatech od moře si nafixovali, aby naštvali lidi jako jsi ty? :-D Pokud jde o mě, o kamenu v zásnubním prstýnku jsem zde mluvila vždy v nějakém kontextu, určitě ne při jeho vystavení. Ono totiž lidi, co na to mají, a zpravidla si na to vydělali tvrdou práci, obvykle nemají potřebu se "chlubit", je to pro ně prostě normální věc. Není důvod to vyzdvihovat (heč, já mám diamant a ty ne), ale není důvod to nějak tutlat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?