Roztavení vlastních zlatých šperků na snubní prstýnky

Holky moc prosím, nemáte některá zkušenost s výkupem zlata, nějaké typy a ceny? A nebo s použitím svého zlata na jejich výrobu???? Celkem dost se nám toho sešlo, ale nevím jak moc se tímto dá ušetřit.. Jestli to má smysl. Navíc se mi líbí ta myšlenka, že by v našich prstýnkách byl kousek zlata od našich rodičů..:)
Odpovědět
1
2
@holubing Ve větších klenotnictvích zlato asi jen vykoupí. Cena za gram u nich není nijak závratná. U nových prstenů za gram zaplatíte několikanásobně více. To spiše v nějakém malém klenotnictví přistoupí na to, že Vám přímo z vašeho zlata vyrobí prstýnky. To je pak úspora veliká , protože si řeknou je za práci. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@holubing my to tak budeme dělat, máme super klenotnictví, už několikrát prověřené, máme dost žlutého zlata, tak to vyměníme za bílé a doplatíme jen práci ;-). Výrazná úspora!
Odpovědět
My jsme to také tak udělali, na prsteny budeme doplácet cca 1500,- (cena obou je asi 19 tis.) Původně jsem chtěla mé žluté zlato přetavit na bílé a udělat prstýnky přímo z toho, ale ať jsem sháněla a poptávala jak jsem chtěla, nikde mi to nebyli schopní udělat. Všude nabízeli protihodnotu - dám jim tolik gramů žlutého, oni to vymění za tolik gramů bílého a zaplatím jen práci. Tak jsem všechno zlato prodala a za uržené peníze budou prsteny. Pokud máš zlata opravdu hodně, prodej ho (např. vykup-zlata-praha - tam mají asi nejlepší ceny) a za to si nech udělat u zlatníka prsteny, jaké budeš chtít.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a taky nám řekli, že berou i dentální zlato :-). Takže pokud máte doma zuby po babičce můžete to také využít!
Odpovědět
:-D
Odpovědět
Dentální zlato mívá kolem 22 karátů, takže výkupní cena je vyšší :)
Odpovědět
bohuzel zlate zoubky uz sou prodane:) nikdo na nas nemyslel a neschoval je:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se na to taky ptala, cena zlata při výkupu měli 360,-/1g zlata. V případě vlastního zlata bychom platili jen práci.
Odpovědět
@worn tak to je dost nízká cena. Mě to vykoupili za 565,- Kč/g na začátku ledna, ale byl to přímo výkup zlata, ne u zlatníka
Odpovědět
nám zlato nevykoupili, prostě si ho vzali, zvážili, udělali prstýnky a my pak platili práci a asi 300,- protože prstýnky byly o kousíček těžší než to zlato, které jsme jim dali my.
Odpovědět
@holubing Pokud máš vlastnín zlato, dá se na prstýnkách ušetřit hodně, protože tím pádem platíš jen práci. Tak to máme i my. Dáváme si své zlato a budeme platit jen práci. :-)
Odpovědět
Ve zlatnictví Red and Cube v Brně mají teď akci 20% na snubáky a přímo nabízí, že nové prstýnky udělají ze starého zlata:-) Takže se platí jenom za práci. Paní je tam velice příjemná a myslím, že tomu i rozumí. My si tam prstýnky budeme objednávat. http://www.redandcube.cz/
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vevebu... takže do toho zlatnictví doneus valstní zlato a z toho mi udělá prsteny? a co když ho cchi potáhnout ještě bílým zlatem... a nevíš jak je to tam s tou slevou, stačí je v tom termínu jen objednat, nebo zlato i dodat?
Odpovědět
Oni to zlato roztaví a udělají z něj bílé zlato. No určitě je třeba to objednat a zlato hned dodat,ať to můžou začít vyrábět. No ale raději se poptej, to nevím jistě. Hned to zlato zváží a řeknou přibližnou cenu za práci na prstýnkách, které jste si vybrali. A mají tam docela velký výběr.
Odpovědět
Profilova fotka
@vevebubu no já bych chtěla hlavně dle vlastního navráhu, dělají i to? no jde o to, že moje zlato je druhém konci replubliky, pro které si jedu až v březnu :-D
Odpovědět
@baffiny Na to jsem se ptala, i podle vlastního návrhu to jde. Aha, no tak to asi už ta sleva platit nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@vevebubu proto se ptám, zda to stačí aspon objednat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to tak take udelali. A to mame prstynky od Rydla. Mel velmi slusnou vykupni cenu (udelali jsme si pruzkum nejen v Praze, ale i na mensim meste). Prstynky nas diky nekolikerym nausnicim po jedne vysly jen na 2tis :)
Odpovědět
@baffiny Tak se zkus zeptat přímo tam, za to nic nedáš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jank a sakra, tak to se budu muset ještě poptat! Dvě stovky na jednom gramu, to je hodně! ]-( Ono to sice u nás stejně vypadá, že žádný zlato mít nebudeme a budeme si platit plnou částku, tak uvidíme. Díky!
Odpovědět
Já o tom uvažovala, ale když jsem viděla výkupní cenu zlata, tak jsem si ty staré šperky raději nechala na památku.
Odpovědět
take jsme chteli vykoupit a pouzit, ale je to velice smesne, tak zustalo v supliku. zvlast ted zlato nestoji za to vykupovat. naopak jsme si nasli zlatnictvi kde meli akci na snubaky a jeste koupili za hubicku kus zlata.
Odpovědět
Výhodné je to tehdy, pokud ho vezmou na výrobu nových bez výkupu a platíš jen práci. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám všude nabízeli taky jen protihodnotou, což mi přijde dost sprosté, protože počítali ve zlatnictvích např., že prstýnky by stály 12 000,-, tak my jim dáme za 12 000,- zlata a oni nám teda vyrobí prstýnky, jenže na prstýnky by tolik zlata nepoužili, navíc bychom platili práci.... takže mi to přišlo dosti podivné, všechno to byla jakoby značková zlatnictví, kde ale nemají svou vlastní výrobu. Nakonec jsme si vybrali menší rodinné zlatnictví, kde nám vypočítali, kolik na naše prstýnky budeme potřebovat zlata, tolik si ho od nás vzali a platili jsme jen práci... 8-) . Vybali jsme si sice z jejich vzorníku, ale stejně tak nabízejí možnost udělat si prstýnky podle vlastního návrhu... Takže doporučuji najít menší zlatnickou dílnu, tam se člověk domluví... u nás to jsou konkrétně manželé Koneční v Olomouci ve Vídeňské ulici.
Odpovědět
@ryshla Přesně . Ve"značkových" zlatnictvích s tím dělají ciráty. Lépe se domluvíte v menších soukromých zlatnictvích.
Odpovědět
Prstýnky už máme doma, jsou nádherné a konečná cena překvapila. Pánský vel. 62, dámský 58 s 10 brilianty za 16 tis Kč. :) Takže nám celé prstýnky zaplatilo prodané zlato.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste na výkup zlata u Jitky Kudláčkové v Praze. Jsou moc šikovný!
Odpovědět
@koada Predem se omlouvam, ze si rypnu. Coz o to, nejde o sikovnost, ale o to za kolik to vykoupi :-D To muze byt jejich sikovnost mozna i na skodu. Kazdopadne jakmile to zlatnik vykupuje a nedela "gram za gram" plus placena prace, tak je to dle meho zlodejina.
Odpovědět
mrkni se ke Kouřilovi Brno, má i popsanou výrobu, všechno... Měly jsme své zlato, prstýnky nás po odečtu vyšly na 1500,- a mám 3 diamanty. Bez nich by to vyšlo na šul nul :-D http://www.snubni-prsteny-lk.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zlatnici z Lidic a platit budeme jen práci a brilianty na můj prsten :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?