Reklamace snubních prstenů - špatná práce

Ahoj, včera přítel vyzvedl prstýnky. ,moc jsem se na ně těšily. Dodali nám je téměř o 4 týdny později. Budiž, to jsem nějak nehrotila. ALE, když je přítel dovezl, tak mě mále kleplo. Tak škaredě vyrobené prstýnky jsem ještě neviděla, hlavně ten můj. Rýha (drážka) uprostřed prstenu je křivá, několik zářezů do boků (bílého a žlutého zlata). Kdyby to bylo aspoň zespodu, ale hned u kamínku. Žluté zlato je jak kdybych to dělala doma zlatým lakem na nehty. Přítel má v drážce jako by vypouklinu (smítko). A aby toho nebylo málo, tak na mém je světlejší žluté zlato než na tom pro přítele. Jako by ,,prosvítalo" bílé zlato. Byla jsem s nimi u jiného zlatníka (chodíme k němu už léta letoucí, ale vždy jen kupovat, řetízky, přívěsky) a ten se na mě jen usmál a řekl, že kvalita rozhodně neodpovídá ceně. A takhle prstýnky vypadat nemají. No, ale co teď dělat, když svatba je vlastně za měsíc (15.9.2018). Jsou vyrobené v Praze. Co když nestihnou vyřídit reklamaci, zvlášť když na vyřízení mají měsíc a na vrácení peněz další měsíc. Kdyby je aspoň dodali včas, tak by se vše dalo třeba stihnout. Dají se vůbec ty drážky opravit, bez toho aby drážka byla ,,přes" půlku prstýnku? Navíc při broušení se ,,ubírá" nějaý ten gram, za které jsem zaplatili. Co máme teď dělat? Nevím jestli shánět jinde, nebo to stihnou, na rychlo koupit nějaké obyčejné stříbrné (na fotkách mít do smrti obyčejné stříbrné) a potom čekat a hádat se o vrácení peněz. Nové prstýnky u jiného zlatníka nám nestihnou vyrobit a pak kdo má před svatbou navíc 20 000,- Kč? Zaplatili jsem za ně 16 950,- což rozhodně není málo. Přidávám fotku jak měl vypadat můj, akorát jen s jedním kamínkem, přítel bez. Večer přidám foto, jak vypadají ty naše. Jde to těžko vyfotit. Děkuju za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam zlatnik udelal prstynky za 14 dni a to jenom proto, ze jsme rekli, ze na to nespechame, jinak by to stihl i driv... takze neves hlavu, pokud budes chtit nakonec nove odjinud, tak to urcite neni ztraceno...
Odpovědět
Přikládám reálné foto prstýnků.
Odpovědět
Teda podle fotek to vypadá, že to na reklamaci fakt není, ale těžko soudit...
Odpovědět
@bridetobe2019 Na fotce to tak vidět není, ale já to vidím i na fotce. Jako by okousané žluté zlato, oblouček u v bílém zlatě.
Odpovědět
ta druhá fotka - to je šílený, otřesná práce, nejen okousaný ale i nakřivo celý.... nárok na reklamaci rozhodně máš !
Odpovědět
Dnes byla uznána reklamace. Prsteny neprošly výstupní kontrolou. Paní která byla nejdříve do telefonu arogantní a tvrdila, že není možné, aby odeslali prsteny ve špatné kvalitě, sama přiznala, že kdyby je viděla, NIKDY by je neodeslala. Doba vyřízení a výroba nových bude mnohem kratší, aby jsme je měli na svatbu hotové.
Odpovědět
@simsamsim Děkuju, že to nevidím jen já a naši blízcí. Hodně těžko se to fotilo, jak se to leskne, ale i přesto to jde na ,,hloupé" fotce vidět.
Odpovědět
@simciiik No to by mě trefil šlak...! Je to jasně viditelné pouhým okem z fotky. Snad vám to brzy vyřeší :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?