Prstýnky z bílého zlata - jaká je běžná cena za gram?

Vůbec se v tom neorientuji, a to co jsem našla na netu mi přijde jako hrozná pálka:(....víte někdo něco bližšího...Stavíme u toho baráček, tak ještě zvažuji ocel...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak záleží, čemu říkáš hrozná pálka. My budeme mít bílé + červené zlato a i s jední briliantem na dámském se vejdeme dohromady do 15 tisíc určitě a byly i levnější varianty...
Odpovědět
Ahoj, my to vyřešili tak, že jsme po rodině posbírali zlato, které už nikdo nenosí a nechali si prstýnky udělat z něho, pak už se platí jenom za práci. Udělají i bílé zlato ze žlutého, my takhle platili za prstýnky nějakých 7000, ale to jenom proto, že tam mám brilianty, jinak by to bylo ještě o 3000 levnější. :-)
Odpovědět
My budeme mít prstýnky z bílého zlata od Žabky, konkrétně tyto: http://www.prstenyzabka.cz/cs/kolekce... a vyšly nás v naší velikosti na maličko přes 10 tis. Když jsme sháněli v našem okolí, tak nejlevnější byly kolem 15 tis. a to ještě nic moc. To, co by se nám líbilo bylo tak od 20 tis. výš (za pár prstenů).
Odpovědět
V Brně u Štaudera necelých 1300,- za gram (kombinace mají dražší). Prošla jsem ještě několik dalších zlatnictví nejen v Brně a povětšinou měli gram cca za 1500, ale i 1700. Určitě se s krásnými prstýnky dá vejít do 10 000, ale samozřejmě záleží i na šířce a velikosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme prstýnky taky od Žabky - kombinaci bílého a žlutého zlata - a dohromady nás vyšly na 8.500 Kč. Což je super cena.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prstýnky z bílého zlata od pana zlatníka, který už je v důchodu a dělá jen ve své domácí dílničce a cena 10.300,-Kč za 2 prstýnky v celkové gramáži cca 10 g, můj má 1 briliantík, včetně rytin a všeho. Včera jsme si je byli vyzvenout a jsou božííí :) ... jo a za gram to vycházelo cca 950 Kč nebo tak nějak (každopádně to bylo pod 1.000 Kč / gram)
Odpovědět
Poptej se v okolních zlatnictvích( spíše menších , soukromých), jestli by ti je nevyrobili z donešeného zlata , že bys platila jen práci. Takhle to vyjde jen na pár tisíc , tak jak píše vevebubu.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, dovolím si pomoci se zorientovat z mého pohledu, jakožto výrobce. Co určuje cenu snubních prstenů? Tak především je to váha použitého zlata a šířka prstýnků. Čím širší obroučka je tím dražší prstýnky nakonec budou. Platí také, že svou roli hraje i pracnost výroby. Barevně kombinované jsou dražší než celobílé. Spíše se tedy obraťte na přímého výrobce zlatníka. Potvrzuji již výše popsané, že zde se ceny pohybují od 1000-1400,- za gram. Cena zlata teď dost klesla, takže máte trošku výhodu oproti loňskému roku. Navíc pokud si donesete vlastní zlato, odečte se Vám z ceny taková částka, kterou má hodnota doneseného materiálu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?