Prstýnky bez svatby - máte to tak někdo?

Profilova fotka
Ahoj, je tu některá, co si dala s partnerem stejné prstýnky, aniž by se vzali? Jaký na to máte názor? Můj přítel se nechce ženit, ani když žil s bývalou 14let, nevzali se, i když mají dítě. Pro mě by to sice byla už třetí svatba, ale chtěla bych se ještě vdát. Navrhla jsem tedy aspoň stejné prstýnky jako symbol, že k sobě patříme. To mu ale připadá trapné. Tak by mě zajímalo, jestli to tak někdo má.
Odpovědět
1
2
Můj manžel byl po 12 let vztahu zarytým odpůrcem manželství (prožil drsný rozvod). Odmítal mi darovat jakýkoli šperk, aby si lidi nemysleli, že se oženil. Koupila jsem si sama prsten, co vypadal jako snubák, a léta ho nosila, abych alespoň vypadala jako zadaná. Až přišla nemoc a s ní i pravý zásnubní prsten, poté snubní. Výměnu prstenů jen sami pro sebe si klidně udělejte, nicméně to Vám pořád nezaručí status manželky a právní výhody s tím spojené. Asi už Vám není 18 a ve vyšším věku už je třeba myslet na právní zajištění.
Odpovědět
Profilova fotka
@carvcoolka no právě, taky mu pořád vysvětluji výhody, ale stojí si za svým. Kdyby byl rozvedený, ještě bych to pochopila, ale ženatý nikdy nebyl. Bude mu 37, mě 36, takže 18 nám opravdu není :-)
Odpovědět
Ja znam jen kamaradku, ktera ma s pritelem prcka, ziji spolu a koupili si oba snubaky. Nosi je ona, on, ale vziti nejsou. Kdyz jsem se zeptala proc je nosi, tak "jenom tak". Nevim, koupit si je muzete, nosit taky, na uklidneni sveho vlastniho pocitu to stacit mozna bude, ale ja bych to nedelala... Vim, ze casem by me to zaclo hryzat, ze si a svemu okoli "nalhavam" (ne samozrejme ve spatnem) ze jsme svoji, ikdyz to tak neni. On na to chlap asi potrebuje dozrat, ale zas na druhou stranu, jak uz je napsano, neni vam uz naivnich 18. Rekl ti duvody proc se nechce zenit? Jaky je pravy duvod takoveho odporu k tomu?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicorodriguez vlastně ani nevím proč. Říká jen, že je to zbytečné.
Odpovědět
@andrikr ja bych se osobne pidila po tom pravem, hlavnim duvodu :-). Muzete si to udelat na urade jen pro vas dva + svedky, jestli nema rad pozornost okoli :-). Hezke Vanoce 😊.
Odpovědět
Profilova fotka
Já moc nechápu, proč to dělat. Navíc, když partnerovi i tohle přijde "trapné". Ale to jsem já. A já bych ani nebyla s někým, kdo by si mě nevzal 😄 vy jste vy a Ty jsi Ty a tak si to udělej(te) podle sebe 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@nicorodriguez no z něho kolikrát musím něco páčit :-D takhle bych to ale asi taky chtěla. Přece jen bych se už vdávala potřetí. A taky přeji hezké Vánoce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd jen mě to tak napadlo. Asi bych taky radši chtěla přímo svatbu :-) ale že bych kvůli tomu s ním nebyla to ne. Přece jen je to skvělý chlap, jen jediný problém je, že se nechce ženit. Tak mi asi nic jiného nezbývá, než doufat :-)
Odpovědět
@andrikr Otázkou je, proč partner odmítá sňatek a proč po něm ty toužíš. Protože to je příčinou tvé frustrace, kterou nevyřeší žádné prstýnky, zvlášť pokud partner i tohle odmítá. Slyšela jsem, že v některých zemích si při zásnubách vyměňují prstýnky oba partneři, takže si to dovedu představit jako určitý symbol toho, že k sobě patří, i když ještě nejsou manželé. Jenže spíš v situaci, kdy svatba v plánu výhledově je, ale zatím na ni ještě nejsou podmínky, než když o ni jeden z partnerů nestojí vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana právě, že z něj nedostanu víc než to, že to nepotřebuje a je to zbytečné, přitom mě připadá, že se toho bojí nebo co. A pro mě je svatba hodně důležitá, beru to jako stvrzení lásky, a že k sobě ti dva patří. Nejde mi o svatbu jako takovou, ale o manželství. Takže klidně jen obřad bez hostiny.
Odpovědět
@andrikr Tak mu možná zkus nastínit právní důsledky manželství. V klidu si sednout a probrat to, včetně toho, jak moc je to důležité pro tebe. A rovnou mu i řekni, že ti jde jen o ten sňatek, že k tomu nepotřebuješ oslavu. I když pokud je to typ chlapa, který s partnerkou žije 14 let a má s ní dítě, pak asi není šance, že bude na jakékoliv racionální důvody slyšet.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrikr A on to ví, že je to pro Tebe tak důležité?
Odpovědět
Článek se načítá
Asi bych příteli jednoduše řekla, že v tomhle věku nebudu ztrácet čas s člověkem, který to se mnou nemyslí natolik vážně, aby měl potřebu zajistit mě na stáří po právní stránce. Podle toho, co o něm píšete, se mi jeví jako člověk myslící na zadní vrátka a mající hrůzu ze závazků. Asi mu vyhovuje život s Vámi, tak s Vámi zůstává, ale nestojíte mu za ztrátu svobody a nechce za Vás převzít zodpovednost. Měla jsem to samé a utekla jsem. Přítel se rozhoupal až ve chvíli, kdy přišla vážná nemoc. Najednou pochopil, že manželství má hodnotu právě v těch těžkých chvílích.
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd ano ví to.
Odpovědět
Profilova fotka
@carvcoolka no on je sám vážně nemocný, tak se možná boji, že bych si ho svatbou chtěla pojistit. Nevím.
Odpovědět
@andrikr Tomu trošku nerozumím...
Odpovědět
@andrikr O to víc bych se snažila, aby souhlasil se svatbou. Kdyby se s ním něco stalo, zůstanete sama, nezajištěná, bez nároku na cokoli. To jistě víte, on určitě taky. Tohle vypadá, že mu prostě na Vaší budoucnosti a zajištění nezáleží tolik, jako na jeho vlastní svobodě a životu bez závazků. Společné děti nemáte... hlavně si s ním za svobodná žádné nepořizujte nebo dopadnete jako jeho první žena... akorát budete o dost starší a s menšími možnostmi si někoho dalšího najít.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrikr Tak tím spíš by mě to mrzelo. Každopádně si myslím, že pořídit prsteny to nevyřeší. Zvlášť když partner o ně nejeví zájem, stejně jako o manželství. Ty je chceš pořídit jako důkaz, že k sobě patříte. Aspoň tak jsem to pochopila. Ale jemu se to zdá "trapný". V tom případě by to pro mě ztratilo smysl. Znám pár, co nosí prsteny a nejsou svoji, ale tam proběhla žádost o ruku, jen na svatbu nedošlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@carvcoolka my už žádné děti neplanujeme. Já mám dvě z předešlých manželství, on jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd jj, pochopila jsi to správně.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana čemu?
Odpovědět
@andrikr Že je vážně nemocný a proto se bojí, že by sis ho chtěla pojistit.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana to jen mě tak napadlo, jen dedukce.
Odpovědět
Já nevím, ale když je někdo nemocný, tak by měl mít spíš zájem na tom, aby jeho partner byl nějak právně zajištěn. A spousta věcí se tím i zjednoduší.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana to asi jo.
Odpovědět
Jak bylo výše řečeno, prstýnky neřeší vůbec nic. Přítel se podle mě bojí, protože manželství není ani trochu zbytečné obzvlášť, když je nemocný. Zaprvé se s Tebou nikdo v nemocnici nebaví o jeho stavu, zadruhé to zajištění. Myslím si, že vztah, kde je rozdílný názor na sňatek, nemá dlouhodobě smysl, protože jeden nebude plně šťastný :( Pro mě osobně je velmi důležité, abychom oba měli tu vizi stejnou :) Ale když pro Tvého přítele nebyl pádný důvod dítě, tak bych řekla, že s ním nehneš a jak jsem psala prstýnky naoko nic neřeší.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanybany010 asi máš pravdu. Nic jiného mi nezbyde než doufat, že si to časem rozmyslí. A pokud ne, smířím se s tím. Přece jen je to úžasný chlap, a radši být s ním bez svatby, než se s ním rozcházet. To bych určitě neudělala jen kvůli odmítání svatby :-)
Odpovědět
@andrikr určitě, pokud to tak cítíš, že to pro Tebe není až taková překážka, to, že se nevezmete, tak není co řešit :) jen bych to nekamuflovala za prstýnky :) Už totiž slyším ty otravné otázky od okolí :-S
Odpovědět
Měli jsme před svatbou, protože jsme to tak oba chtěli. Okolí to neřešilo. Snad jen na začátku, když jsme je začali nosit, tak se ptali, jestli jsme se tajně nevzali. Udělej si to tak, jak chceš. Znám případy, kdy prstýnek nosila jen žena, prostě protože chtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanybany010 jo s tím okolím máš pravdu, ale mě by nedělalo problém vysvětlit jak to je :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?