Prsteny - poraďte materiál

Nechceme zlato, je moc drahý a na tvrdost jsou lepší kovy. Rozhodovali jsme se mezi stříbrem (nevýhoda nestálosti tvaru, snadnější poškrábání, výhoda měnění velikosti) a ocelí - údajně je to tmavší kov než stříbro, ale přišlo mi ve zlatnictví, že se daj sehnat i takový, kde není moc poznat rozdíl mezi ocelí a stříbrem. výhoda je taky velkej výběr, blbý je, že se to nedá zmenšit a v případě nouze rozštípnout. a jak tak gůglim, začínám uvažovat nad wolframem, protože to vypadá, že to opravdu bude vypadat dloooouho krásně. vim, že se stejně všechno poškrábe, ale když je ta možnost, a i za pěknou cenu, tak proč ne... nevýhoda je asi to, že nebude zdaleka takovej výběr. aspon v česku. ale prej se v případě nouze dá docela dobře sundat, i když je tvrdší než ostatní kovy. jenže fakt nevim, jak vypadá naživo ta barva. možná by za hřích stál i titan? na netu to vypadá taky celkem světle, ale opět problém s velikostma. i když je zase celkem velkej výběr. ALE zajímá mě, jestli někdo máte prsten z wolframu/oceli/titanu - je vidět rozdíl mezi stříbrem a tím druhým kovem? oba nosíme jinak stříbro, a nechtěla bych, aby snubák byl šedej. a tak vůbec, pokud se vám třeba wolfram poškrábal za pár let, taky by to bylo fajn vědět. opravdu nevím co za kov...a čím víc zjišťuju, tím míň vím. celkem mě děsí že se někomu prsteny z titanu nebo oceli poškrábou dost už po měsíci. přitom nosim stříbro a to je měkčí, a vypadá docela dobře. nebo se tak nějak onosí, a ty škrábanečky nejsou vidět. vím že je to tu furt dokola, ale budu ráda za názory. hlavně mě zajímá ten rozdíl barev, protože to z fotek nevykoukám, a nevím o žádným zlatnictví v okolí, kde by měli všechny ty další kovy kromě klasických. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Vlevo stříbro vpravo ocel. Titan je ještě tmavší než ocel.
Odpovědět
Osobne si myslim, ze pokazde je videt rozdil.. zlato vypada jako zlato, stribro jako stribro, ocel jako ocel, titan jako titan... :) Nevim, pro me by snubni prsteny mely byt ze zlata, ale pokud se rozhodnete pro neco jineho, tak bych se rozhodovala na zaklade toho, co se vam libi na zivo, takze proste obejit zlatnictvi a nechat si ukazat ty ruzne kovy, abyste meli predstavu, jak to bude vypadat.
Odpovědět
A co palladium? Mame od Rydla.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, co se týče odstínu kovu, je ocel oproti stříbru tmavší, titan je opět o něco tmavší než ocel a wolfram ještě o malinko tmavší než titan :-) Rozdíly v odstínu můžete vidět, pokud si na našich stránkách vyhledáte stříbrné snubní prsteny v kombinaci s ocelí - tam je na fotkách dobře patrný barevný rozdíl. (A vlastně, jak tak čtu Váš dotaz, možná by Vás právě tyto prsteny mohly oslovit, pokud jinak nosíte hlavně stříbro. Pevná ocel chrání měkké stříbro před deformací a prsteny jsou moc pěkné.) Máme na stránkách také prsteny v kombinaci titanu + oceli, i tam uvidíte barevný rozdíl mezi těmito dvěma kovy. Jde o modely s diamanty ze série DTS. Co se týče odolnosti materiálu, ocel, titan i wolfram jsou velmi pevné kovy, odolávají tvarovým deformacím. Ocel i titan lze poškrábat - u titanu je to takové zvláštní. Titanové prsteny při nošení spíše získávají patinu, zpočátku to vypadá divně, ale po čase se povrch sjednotí. Wolfram budete mít s největší pravděpodobností i po mnoha letech nošení prakticky bez škrábance. Jenže se opracovává jen v zahraničí, takže vzhledem k nedostatku některých velikostí jsme wolframové prsteny už dříve přestali nabízet. Titanové prsteny Vám však na zakázku vyrobíme v jakékoli velikosti. Pokud budete mít ještě jakoukoli další otázku, ráda Vám odpovím případně mailem nebo zde v soukromé zprávě. Příjemný výběr přeji! Eva Fričová
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, taky jsme zvažovali kov. bílé zlato je nádherné, ale drahé a měkké. stříbro je "obyčejné" a měkké (ano, i já mám stříbrné šperky), chir. ocel nás neoslovila a palladium jsme zavrhli kvůli vysoké ceně. zůstalo nám na výběr wolfram a titan. prstýnek z wolframu jsem si koupila, abych viděla, jak vypadá tmavě, na ruce a jak se ošoupe. tmavý je dost, ale je nádherný a po 6-ti měsících, kdy ho nosím denně, není vůbec ošoupaný! titan jsme přirovnávali k wolframu i k oceli, oproti oceli je tmavší, ale krásný. i cenově nám vyhovoval, je jiný a na ruce vypadal hezky. když jsme to všechno zvážili a ozkoušeli, rozhodli jsme se opravdu pro titanové prsteny, které jsme si nechali udělat na míru. prsten je po měsíci a půl nošení u mě i manžela opravdu viditelně "poškrábaný", ale tak jsou poškrábané i mé šperky ze stříbra a bílého zlata. jediný rozdíl je v tom, že je tmavší, takže je to trochu víc viditelné, ale kdo se na něj nekoukne zblízka, nepozná to. prostě je jiný, krásný a jsme spokojení. získává opravdu takovou svou patinu, jak už tady psala pí. Fričová. pokud váháš, zkus si je porovnat - live nebo aspoň podle obrázků na internetu, i na těch to jde poznat (u některých prodejců) :-) nafotit ti to můžu, ale nebude to tolik zřejmé na těch fotkách jak live a i live to nepozorní neuvidí ;-) doufám, že jsem také svou troškou pomohla..
Odpovědět
Profilova fotka
my máme snubáky z chirurgické oceli, nosím jen stříbro, takže se to výborně hodilo. Rozdíl není vidět, máme prsteny jako tyto http://www.snubniprsteny-lr.cz/img/au... a absolutně není vidět rozdíl... navíc vypadají perfektně, hodí se k našemu lékařskému povolání a navíc vůbec nebyly drahé.. já jsem s ocelí spokojená :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?