Proč jsou prstýnky ze zlatnické dílny o dost levnější než od zavedených firem?

Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla bych slyšet váš názor, navštívila jsem pár svatebních veletrhů a zamilovala se do prstýnků z červeného zlata. Vypadaly zhruba jako na přiložené fotce, jen místo 3 zirkonů jsem chtěla 5. Vypočítaná cena od Bisaku byla 24.500 i po slevě. U nás ve městě je zlatnická dílna, byla jsem se podívat na vyrobené prstýnky a jsou moc hezké. Mají všude certifikáty, tak proč chtějí za stejné prstýnky 12.000 Kč? Je to nějakým nekvalitním zlatem? Nebo ta práce nebude úplně tip top, dělá to bisaku strojově, nebo jak to mám chápat? Dnes mi v té dílničce nabídli, že si mohu donést i své zlato, že mi to odečtou ještě odečtou z ceny
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My ze zlatnické dílny máme také, také jsme si přinesli své zlato a za prsteny neplatili nic, pouze jsem si zaplatila kameny. Podle mého názoru je to tím, že Bisaku je značka, čili platíš za značku. co jsme se dívali ve zlatnické dílně, přišly mi ty prsteny naprosto stejné kvality, akorát to máš za nižší cenu. :) To samé se mi stalo s brilianty, v jednom zlatnictví bycho doplácela za ty samé 11.000,- Kč a jinde jen 3.000,- Kč, bylo mi řečeno, že si na tom obchodníci přihazují, že kvalita je stejná. Takže asi proto :)
Odpovědět
Profilova fotka
No já jsem z té ceny byla fakt vytřeštěná, je to o ušetření 12.500 Kč.... A dnes jsem tam byla znovu, a když mi zvážila mé zlato ( a to jsem toho nasyslila za můj život docela dost) tak mi řekla, že když ho tam nechám, tak místo 5 zirkonů může být 5 diamantů a doplatím už jenom konečných 7 tisíc. :-p No a nekup to, že :D Právě proto, teď zjištuji, proč je v tom takový cenový rozdíl. Ta cena je fakt dost dobrá.
Odpovědět
@bublinka2008 můžu se zeptat od koho nakonec máte? hledáme v okolí nějaké malé zlatníky, ať máme srovnání...
Odpovědět
Profilova fotka
@michelle_01 Je to zlatnická díla Jaroslav Valder, adresa je Široká, Havířov. Tato dílna mě oslovila hned, paní co tam byla nám vše vysvětlila s těmi prsteny, také jaké rytí, jestli mat, nebo rýhování atd. co dýl vydrží a tak, i přímo pan zlatník, který prsteny vyrábí byl velmi ochotný. Opravdu jsem byla spokojená a proto jsme si vybrali jeho. Byli jsme i jinde, ale tenhle zvítězil :)
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.facebook.com/pages/Zlatni... Je to zlatnická dílna Valder, Havířov. Na faceboku má i prstýnky, které jsem viděla na veletrhu například od Bisaku a Retofy, ale opět cenově z té dílničky mínus cca 10.000 kč
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 No upřímně když ti povím, že na svatebním veletrhu jsem si vybrala prsteny také od Bisaku a cena mého prstenu po veletržní slevě činila 69.000,- Kč tak jsem od toho opravdu ustoupila, ano nakonec jsme si vybrali i jiné prsteny, proto jsme zvolili zlatníka a budu doplácet jen 3000 za ty prsteny, takže jsem štastná :)
Odpovědět
Profilova fotka
bublinka.....jéééé ty máš taky od valdera :D
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 I my u Jaroslava Valdera :) příští týden je máme mít hotové :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka2008 přesně ten pocit jsem u nich měla, velice ochotní, vše vysvětlili, dokonce mi pak paní dala slevu, když si nechám ty diamanty, tak z 8 tisíc šla na 7000.
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka2008 pak je tu hoď jak vypadají v reálu prosím tě. Já jsem rozhodnuta na 99 proc. jen jsem se chtěla ujistit, proč jsou tak levní
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 Fakt pecka, většinou jen za diamant chtějí 2000. Super a budete si teda nechat dělat takové, jako na obrázku akorát s těmi diamanty? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 Jasně jak je budeme mít tak je nějak kvalitně vyfotím a hodím to sem :) a navíc, on tam podobné měl akorát se žlutým zlatem místo červeného a strašně se mi líbily a na prstě vypadaly úžasně
Odpovědět
Článek se načítá
Dej si pozor na sílu/tloušťku prstýnku. My taky narazili na levné prsteny, ale šidí to tenkým kroužkem, který se (zvláště u mužů) může i snadno zlomit.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, necháme si přesně takové, jen chci 5 diamantů , uprostřed bude největší, a pak z každé strany dva menší. Zvažovala jsem tu kombinaci napůl jak máš ty, asi 14 dní jsem na to koukala a dnes jsem se stopro rozhodla, že je budu mít takové, jaké jsou na fotce.
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 jsou moc krásné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt děkuji za info....přítel se na to ptal, hned při první návštěvě, že to nechce rozklepat jako nejtek z jáchyme hod, ho do stroje :D Ale pan zlatník ujistil, že šířka bude 6 mm a váha zůstane stejná jako u bisaku. Ale taky ho to napadlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, všechna zlatnictví ve velké většině prsteny vlastně přeprodává, koupí je právě od menších výrobců z dílen když připočtou marži, značku vyjde tak obrovská cena. Taky nám prsteny vyrábí zlatník, dokonce udělá i návrh takže máš vlastně originál který nemá nikdo jiný a cenově jsi úplně v jiných číslech. Na veletrhu 35000 Kč od zlatníka 16000 Kč.
Odpovědět
@monus124 ideálně je prsten v síle min. 1,6 milimetru, u mužů spíš 2 milimetry. Nemyslím ŠÍŘKU prstenu, ale sílu toho zlata...jestli mi rozumíš
Odpovědět
Holky a neporadíte nějakou zlatnickou dílnu v ostravě? taky jsem si na veletrhu vyhlídla prstýnky, ale stojí po slevě 20tis. a to mi příjde opravdu dost.. :-( tak kyby mi je někdo uměl vyrobit třeba za 15tis, tak by to bylo super!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 Zkus Helios tam jsme byli taky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@barka14 uf super, že to taky potvrzuješ. Já ty prstýnky moc chci, ale za cenu 24 000 se mi do toho nechce. Nevím kolik pak stojí vyčištění prstýnku třeba 1x ročně, vím ,že v bisaku o tom mluvila stokrát, že mají doživotní záruku a čistí zdarma
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 tak jukni na face na toho valdera, nevím jaké jsi chtěla, ale myslím , že by to zvládl levně. Jinak Helios jsem zahlédla na veletrhu, měli tam vystavené jen stříbro a nemohla jsem si představit, jak by to vypadalo v červeném zlatu. v tom havířově mi ukázali hodně podobný prstýnek i to červené zlato, takže mi to bylo jasné
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že je to i tím, že zavedené firmy mají více zaměstnanců a provozoven. S každým koupeným prstýnkem platíte i je. Ale prodává hlavně design. Pokud se prstýnek dobře vyfotí, a má dobré stránky, může si prodejce dovolit nadsadit cenu. Už jsem párkát fotila věci třeba pro lidi, co prodávali použité zboží na aukro (ne nějaký šunt, ale prostě třeba 2x nošené boty) a díky fotkám jsme to prodali za stejnou cenu nebo jen o 100 nižší než původní. Nedá se nic dělat, ale i když má zlatnická dílna sebehezčí prstýnky, ale nemá dobrou prezentaci, nemůže mít ani vyšší cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 já bych ti poradila zlatnickou dílnu přímo v Opavě, na Ostrožné ulici Malchar a Michalčík, máme prsteny 4mm široké já 2 brilianty v tom a platili jsme 11500,- podobné jsem viděla v Ostravě a chtěli za ně 16 tisíc zn.Rýdl, pro mě je to šílená cena, a jsou skoro stejné a široké taky, mají tam 100 vzorků na vyzkoušení, žádný katalog, přesně vidíš jak vypadají a přístup fakt super ochotná paní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 zkus zajít do salonu Karin, my jsme tam kupovali z bílého zlata a vyšly levněji než v normálním zlatnictví - 8 tis. za oba.
Odpovědět
Dokonce jsou menší zlatníci, kteří když doneseš vlastní zlato, chtějí za práci jen kolem 5000. To znamená, že zlato od tebe neberou jako výkup (cca 500kč/g) tak jak to dělají jinde. Třeba v Brně to dělá zlatnictví Red and Cube. Mysłím, že když obejdete malé zlatníky ve své lokalitě, tak na takové taky třeba narazíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt tak teď jsem pro jistotu volala do bisaku a řekli mi, že ten prstýnek, ten uvedený model má TLOUŠTKU 1,3, tak jsem volala do té zlatnické dílny a tam mi řekli, že ho mají stejně jako renomované firmy a to 1,2 . Tak teď nevím , ty píšeš 2 milimetry. Jedině že bych tam cinkla at přidají, ale bisaku to má obdobně jako ta dílnička
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem zkusila volat do rýdlu a na retofy, stejně jako u bisaku je standart 1,3. Není ale problém udělat tlustý. Prý se prstýnky 1,7 mm dělají většinou z chirurgické oceli apod...
Odpovědět
Profilova fotka
DĚKUJI VŠEM ZA RADU, pomohlo to ;)
Odpovědět
Zlatník je téměř zdroj, zatímco zlatnictví už bývá překupníkem. My jsme si vybrali na veletrhu prstýnky za 32 500 Kč bez briliantu a zlatnice nám je udělala za 13 200 Kč i s briliantem a můžu říct, že jsou hezčí než originál. Je k němu certifikát a zlato je opravdu zlato. Já bych se toho nebála ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?