"Přetáčí" se snubní prstýnek s kamínky?

Profilova fotka
Prosím o vaše postřehy při nošení prtenu, který má briliant (zirkon) jen v přední části? Přetáčí se a kamínky tak nevyniknou nebo mám zbytečné obavy? Není to sice životně důležitá věc, ale pomohlo by mi to při rozhodování jaký zvolit. Moc děkuju za příspvěvky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prstýnek se mi přetáčí, ale obvykle třeba jenom dvakrát denně samovolně, né nijak často :-) Spíš si s ním často hraju a přetáčím si ho sama :-)
Odpovědět
je to o správné velikosti, poradili mi to ve zlatnictví, když ti prstýnek dobře sedí, tak se nepřetáčí :-)
Odpovědět
Přesně jak píše marpe, správná velikost a je to ok. Mám takový zásnubní a pořád se mi točil, tak jsem ho přendala na prostředníček a je klid :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám správnou velikost prstýnku a stejně se sám od sebe přetáčí. Občas mám pocit, že mám ty kamínky zbytečně...
Odpovědět
Profilova fotka
Určení správné velikosti je samozřejmě klíčové - ještě si dovolím upozornit, že prsty mění svůj obvod podle teploty a vykonávané činnosti, odhadem o 2 mm. Budete-li tedy někde dlouho bez činnosti a bude Vám zima, prsten se pravděpodobně protáčet bude. Ale zase třeba při dlouhém pochodu v parném létě jej možná jen těžko stáhnete z prstu. Důležité je tedy provést měření za nejběžnějších podmínek: když je Vám příjemně teplo a nejste bezprostředně po jakékoli namáhavé činnosti. Každopádně přeji příjemný výběr! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to přesně jak píše Purry. Z vlastní zkušenosti vím, že se mi prsten samovolně přetáčí i když mi přesně sedí a diamant je v něm malý a usazen dobře. Většinou to je pokud mi je zima :-) Ale jde je o zvyk, už to ani nevnímám.
Odpovědět
Profilova fotka
Případě se dají zvolit prsteny konstrukce, která otáčení prstenu omezuje na minimum. Jsou to prsteny "S" tvaru (Forever) nebo se zesílenou dlaňovou částí, která je v podstatě protiváhou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?