Poškrábané svatební prstýnky. Je to normální?

Profilova fotka
Ahoj holky, je normální mít poškrábaný prstýnek už čtyři dni po svatbě (nedělám v něm žádné domácí práce). Jsou tam už škánabečky a vrypy... ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já mam prstýnek z titanu a taky byl hned poškrábanej.Asi se půjdu zeptat do klenotnictví,co s tim.
Odpovědět
Profilova fotka
Prý se dají nějak přeleštit... Ale víc nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
tytyto, já už v den svatby měla škrábaneček a to si dávám fakt pozor... Nevím, jestli je to nějaký nekvalitní zlato... Prstýnek chci nosit a brzo bude děsnej... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
No právě.Mame matneja oni z toho udělaji leklej.Ale myslim si,že je to jedno.Poškrábě se i to lesklý.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám lesklý... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, pokud to máte z matného zlata, na to nás zlatník upozornil, že se hned poškrábou, tak jsme od nich upustili. Nebo se vám poškrábali i lesklé??? To je tedy blbý :-| . Je fakt, že můj zásnubní je už také dost poškrábaný, ale na tom lesklým to není tak vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
digi, já mám lesklý, poškrábaný, porýpaný... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Týýjo, tak to mazec,já mám také lesklé, zatím jsou ještě v krabičce ;-) ale od soboty už nebudou. Jestli se poškrábou... ]-( .
Odpovědět
Profilova fotka
mě povídej. jsem z toho dost špatná... tohle jsem nečekala... nevím co dělat... jít reklamov at, s někým se hádat... :-(
Odpovědět
pavli a není to normální, že se poškrábou? Ty první škrábance jsou vidět hodně, ale časem už to není tak hrozný, já mám prstýnek poškrábaný i z držení v tramvaji a to mám ocelový a tak je odolnější než zlatý.
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám stejný problém...prstýnek proto nosím minimálně :-( je poškrábaný a jsou v něm rýhy |-|
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim,že na reklamaci to neni.A popravdě neznám prstýnek,ketrý by nebyl poškrábaný.Snad jedině ten,co leží doma a je schovanej :-D
Odpovědět
Článek se načítá
ten můj se poškrábal hned první den na svatební cestě, byl hrozný vichr a písek byl všude, pak už jsme ho na pláž nenosili. Hrozně mě každý škrábaneček mrzel, dneska (2 měsíce po svatbě) už to neřeším. Sundávám ho na domácí práce a tak, ale jinak ho nosím a každou chvíli s ním někam ťuknu. Z dálky vypadá krásně a zblízka už ho neprohlížím :-D možná to časem budeme řešit nějakým sbroušením nebo přeleštěním, ale zatím to nechávám být.
Odpovědět
Profilova fotka
bethanko a tytyto, jde hlavně o ty vrypy, že se poškrábe je jasný, ale přijde mi že to zlato je asi dost měkké ;-) , ty vrypy fakt vypadaj děsně
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsou hodně moderní prstýnky hladké(většina nevěst ho tady má, já také), tudíš ty škrábance tam jsou fakt dost vidět. Kdyby jsme si vybrali zastaralejší typy, různě broušené ornamenty....., nebylo by to tak vidět :-| .
Odpovědět
Profilova fotka
digi, už se ti to blíží... :-) ;-) tak ať se vám vše vydaří dle představ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pavli, jo jo ;-( , to bude slz....
Odpovědět
Profilova fotka
ale prosímtě, já si myslela jak budu bulet a nakonec jsem to vše v pohodě zvládla... bylo to nádherný... pobrečela jsem si až při posledním tanci - ploužáku... Bylo to romantický, nádherný i po deseti letech jsme se cítili jak čerstvě zamilovaní... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To věřím že to bylo krásnéééééé.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak můj prstýnek je taky poškrábanej. Ze začátku jsem to hodně sledovala, ale teď už ho tak nesleduju. A jak píše chaarleene, z dálky je pořád stejně krásný x-) Ale když jsem prohlídla své starší prstýnky, tak jsou také poškrábané. Já myslím, že to reklamovat nejde, že to je prostě úděl toho, že se nosí.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj prstýnek byl taky brzy poškrábaný. Jak už tady ale někdo psal, dají se přeleštit!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
muj taky, neresim....je to zivot a k tomu skrabanecky patri ;-)
Odpovědět
My máme taky skoro hladké/lesklé snubáčky z bílýho zlata a taky už na něm mám pár šrámů. První mě hodně mrzel :-( , teď už to neřeším ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pavli, pokud máte lesklou povrchovou úpravu, tak se tomu nevyhneš, byť by ses snažila sebevíc |-| Já tomu svému dala nejvíc zabrat na svatební cestě, kdy jsem si na pláži s pohledem upřeným na moře zasněně přesypávala písek z dlaně do dlaně... |-| Ale ten prstýnek pro mně představuje něco úplně jiného, než módní doplněk, takže se škrábanečky moc netrápím. Ber to tak, že horší by byly šrámy na vašem vztahu, než jsou ty na prstýnku ;-) Jinak nás ale paní ve zlatnictví při jejich koupi informovala o možnosti speciálního přeleštění prstýnků, které se ovšem nedá provádět příliš často, protože se jím prstýnek "opotřebovává".
Odpovědět
Profilova fotka
Nzdárek babyx, taky jsme asi po týdnu zjistila že už prstýnek má šrámy. Ale nakonec jsem si řekla že si tím trápit nebudu. Budu ho nosit pořád, dělám s ním vše a je přece na nošení. Navíc si říkám že po pár letech bude mít aspoň manžílek tip na dáreček. Nechá mi udělat nový nebo ten starý opravý. On svůj nenosí takže to bude pěkný vzor. 8-)
Odpovědět
taky mě zamrzelo, když sem po týdnu od svatby koukla na prstýnek (z bílého zlata) a vypadal ... no poškrábaný a nevýrazný. Máme tři proužky, krají jsou lesklé (teda spíš byly) a prostřední matný. Teď matně vypadají všechny, ale říkala sem si, že jednou za čas ho dám na vyleštění, uděláme si tím radost, ale jako tragédii už to neřeším x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím se přidat také, když to tady čtu. Máme prstýnky z bílého zlata a poškrábaný ho mám za 3 měsíce už tedy pořádně. :-N Ale je fakt, že s ním dělám úplně všechno. Například jsem s ním nosila cihly holýma rukama :-N , takže se není ani čemu divit, ale neřeším to, líbí se mi pořád moc, ikdyž je poškrábaný ! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a bílé zlato se dá znovu narhodiovat (povrchová úprava) a je zase jako nové. ;-) Takže si to případně dám časem udělat a bude. :-)
Odpovědět
hanny: tě pic Hanďo :-D a nevíš jak to je, když je v prstýnku kamínek?? Když sem chtěla opravu nebo úpravu na stříbrným s kamínkem, byl s tím docela problém. Ještě sem myslela, že bych ho zkusila hodit kamarádovi do sterelizátoru-v tom mi vždycky čistil stříbro, ale bojím se kvůli těm kamínkům. Já s ním dělám taky vše, teda krom cihel, to mě teprve čeká :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Kreditka: Ahojda, my se teď potkáváme skoro všude, viď ? :-D Já myslím, že kamínek ničemu nevadí ... tedy my máme od Retofy a já mám 3 briliantíky a když jsem to s pánem z Retofy konzultovala, říkal mi, že se dá jednou za čas přerhodiovat a je to. A myslím, že ani zirkonům to nebude vadit ... Já už mám ty cihly jen plotovky, klasické cihly už mám za sebou ... ;-) na nich přišly k újmě jiné prstýnky :-p ... třeba zásnubní. :-N Ale řekla bych právě, že na žlutém zlatu je to méně vidět než na bílém. =-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?