Poškrábané prsteny první den po svatbě

Ahoj všem, máme snubáky z BISAKU a pouhý jeden den po svatbě jsme na obou prstenech zaregistrovali množství škrábanců. Máme kombinaci bílého a červeného zlata v lesku. Vím, že to není bůhvíjak tvrdý materiál, ale aby se poškrábaly za jediný den? Navíc ve svatební den, kdy člověk drží v ruce maximálně tak kytku nebo štamprli. Dnes jsme byli na pobočce, ale řekli nám, že je to prostě normální. Stalo se Vám něco podobného? Lze nějak ověřit kvalitu zlata/zpracování?
Odpovědět
My máme prstýnky dva týdny a ten můj vypadá, jako bych ním tak rok mlátila o železo-dodrápaný, vypadá úplně jetě. Zlatník říkal, že je z kvalitního zlata, ale na matu jdou škrábance hned vidět..počítala jsem s tím, že časem prstýnky "zajdou", ale ne tak brzy po svatbě:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Mame taky prstynky z bileho zlata,kombinace matu a lesku, a ja si ten svuj poskrabala uz kdyz jsem si ho nedockave zkousela o zasnubak. Kamarad ma podobny a rikal,ze za dva mesice byl matny lesklym a leskly matnym.asi to tak bude delat vsem :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@hawlinka na prstenu koupenem v cr musis mit puncovni znacku....tu si tam vyrobce netiskne sam,ale musi na puncovni urad ,tudiz za danou ryzosti ti stoji puncovni urad ....nedovolili by si podvod...,ale pokud mas pochybnosti muzes si zajit na kterykoli puncovni urad nechat si to za poplatek znova overit.Zlato je mekke ,cim ryzejsi tim mekci a proste se poskrabe zalezi co clovek dela ,zda sundava na praci ,nebo spani apod.Navic jeste bile zlato s rodiovanou upravou ,ktera se poskrabani a oterem ztraci ,vypada jako ze zloutne.....neni to vada ....je to proste vlastnost.Ale vsechny upravy se daji obnovit a skrabance vylestit...nicmene chodit na tyto opravy vickrat ne 1x do roka neni moc dobre,protoze pokazde se ti trocha zlata ubrousi.
Odpovědět
Profilova fotka
Bisaku určitě budou kvalitní, je to ověřená značka, ale zlato je bohužel zlato, poškrábání se nelze vyhnout, proto doporučujeme snubní prsteny z kvalitní švýcarské oceli, nebo z damasteel .-)
Odpovědět
Profilova fotka
Aj my mame z bisaku snubaky a po mesiaci mam pocit ze leskla cas je matnejsia nez ta matna :D je to ale bezny jav.... takze zvazujeme obrucky z titania alebo asi svedskej nastrojovej ocele.
Odpovědět
to je normalka, my si je ve svatebni den skrabli o ozdobnou kliku dveri u sklipku :-D, ale co, proste to k nim patri, na rocni vyroci nechame "prepucovat"
Odpovědět
My máme s manželem prstýnky z bílého zlata od Žabky, já mám lesklý, on matný a oba jsou po třech měsících hodně poškrábané. A byly relativně snad i po týdnu už, co si vybavuju. Nějak jsem s tím počítala, že u bílého zlata to tak prostě je a neřeším to. Není to na první pohled vidět a vidím to jen, když si prstýnek prohlížím zblízka, jinak klasickým pohledem, kdy mám ruku dál od očí to vidět nějak není a cizí lidi už to vůbec nemohou zaregistrovat. Pokud vyloženě známí neřeknou..jéé, ukaž prstýnek :-) ale tak to se stalo asi dvakrát. Nosíme prostě spíš bílé zlato, žluté se nám nelíbí a ocelové prstýnky jsme nechtěli tak nějak kvůli tradici, takže to tak bereme :-) Prstýnky bych neměnila, jsou krásné i tak a jednou za čas, je můžeme dát přeleštit, i když to asi bude zas jen na týden :-)
Odpovědět
Na snubní jsme zvolili kombinaci ocel-titan jelikož spolu plánujeme být dlouho :D Zásnubní mám z bílého zlata a po roce je už hodně poškrábaný :( Cena za pár snubních cca 7.000,- od Goldexu - mají i prodejnu v Kralupech - doporučuji prstýnky vyzkoušet kvůli velikosti. Prsten se nedá zvětšit, ale v případě potřeby si prostě pořídíme za pár tisíc nový. Dámský má kamínky po celém obvodu, takže nemusím řešit, zda je správně otočený atd. Jsme moc spokojení :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já mám zásnubní z bílého zlata, nosím ho 4 měsíce téměř pořád a poškrábaný ho tedy nemám.. A to s ním vařím, myju nádobí, uklízím a párkrát jsem se s ním i nechtic někde praštila..Jsem zvědavá jak u snubních, máme matné růžové zlato s takovou zajímavou povrchovou úpravou a zlatník nám říkal, že za nějaký dlouhý čas se opravdu můžou vyhladit do lesklého provedení, ale v té době mi to asi bude už fuk.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obyčejné stříbrné snubaky, vlastně spíš kroužky, ani nebyly jako snubaky prodávané...koupili jsme si leskle, velice rychle se poškrábaly, zmatnely, pak se začaly dalším odíráním zase leštit a teď po trictvrte roce noseni jsou zase pěkné...prostě se samy opracovaly :) a to my je tahame furt, hned po svatbě jsme začali stavět dům a celou stavbu jsme je nesundavali...vydrželi všecko :) prstýnek za pětistovku a drží paradne :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?