Poškození zásnubního prstenu při dlouhobém nošení na stejném prstu se snubním

Zdravím, zejména vdané paní a profesionály, zajímalo by mě, zda jste se setkali s tím, že by se při nošení obou prstenů na stejném prstu prsteny poškodily. Když jsem si při vybírání snubních prstenů zkoušela snubák k zásnubnímu prstenu, majitel zlatnictví na mě doslova vyjel, že ať mě ani nenapadne nosit oba prsteny spolu, protože se prý často setkává s tím, že ten snubní doslova obrousí korunku ve které je v zásnubním zasazen diamant, prsten se úplně zničí, a kámen může dokonce vypadnout. Vrtá mi to hlavou, protože kolem sebe hodně vídám, že se to tak nosí, a docela se mi to líbí. A zatím jsem neslyšela, že to někomu zásnubní prsten zničilo.
Odpovědět
1
2
No tak mě zrovna dnes vypadl skoro měsíc po svatbě zirkon ze zásnubního prstenu.. Nevím, jestli to je tím, že jsem je nosila oba na jednom prstu, nebo by se to stalo i tak, ale snad mi to bez skrupulí opraví :( Rok v pohodě a měsíc po svatbě vypadl..
Odpovědět
Profilova fotka
Doufám, že to půjde! Jak jinak by se to mělo nosit??
Odpovědět
Profilova fotka
Tak teoreticky to je mozny,prece jen se osebe trou dva prsteny,takze je vetsi sance,ze se znici.
Odpovědět
@hlasimse Snubní nosím na levém prsteníčku, zásnubní na pravém. Společně jsem je nechtěla mít.
Odpovědět
@hlasimse Každej na jiným prstu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, setkala jsem se s tím, ve zlatnictví mi nošení zásnubního a snubního na jedné ruce důrazně nedoporučili (ale můj zásnubní má opravdu velký kamínek a tím pádem se ta korunka třela o každý snubní prsten, který jsem zkusila), přece jen je zlato měkký kov, takže se to asi časem stát může, že se ta korunka neustálým šoupáním prodře... Ale pokud nemá zásnubní velkou korunku, a jsou tedy 2 prstýnky jen nad sebou, tak bych se toho nebála, vždyť to tak nosí každá druhá :-)
Odpovědět
taky jsem se s tim setkala a ještě více nedoporučovali na jednom prste více materiálu (bile zlato vs titan)
Odpovědět
nosím na jednom prstu skoro dva roky a zatím nic nepozoruji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to přijde jako celkem logická úvaha, ty dva prsteny se o sebe třou, což jim prospívat asi nebude. Já je chci mít stále hezké a zároveň nosit oba, takže zásnubní půjde po svatbě z levé ruky na pravou.
Odpovědět
Profilova fotka
@hlasimse Správně se má prstýnek přesunout na pravý prsteníček :) ono dva prstýnky na jednom prstu vypadá hezky, ale opravdu se ničí při kontaktu. Ani neznám nikoho, kdy by to tak nosil. Já budu mít každý na jedné ruce :)
Odpovědět
Já naopak znám spoustu lidí, co to tak nosí. A sama to tak mám. Po roce úplně bez problému. Navíc si teda upřímně neumím představit, že by se korunka prošoupala..? Že se prsteny odřou, když se o sebe třou, to možná, ale přece jen tam musí být dost materiálu, aby se kámen udržel, nevěřím, že se prošoupe.
Odpovědět
No, zlatníci to prý nedoporučují, ale my v rodině to tak nosíme (od prababičky po mně) a nikomu nic nevypadlo ani se neoškrábalo. Pokud skutečně po tobě zlatník vyjel, tak mi to přijde dost hrubé z jeho strany. Asi k nějakému drobnému mechanickému poškození dochází, ale není to nic tak dramatického. Já nosím na jednom prstu zásnubní i snubní už dva roky a vše je ok. Mám ale malý kamínek, žádný mega šutr v obrovské korunce. ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@hlasimse Teď jsi mě pobavila. To to fakt vnímáš jako jediný možný způsob nošení? :-D (nemyslím to rýpavě)
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 No, fakt mě to nenapadlo, myslela jsem si, levý prostředníček je ten jediný prst na tyto záležitosti (zásnubní i snubní prsten) a odložit zásnubní do šuplíku se mi nechce. Takže to s tím přesunutím na jiný prst mě nenapadlo :-) Tak nevím, zásnubák má velký kámen a snubní jen jednoduchý kroužek kvůli tomu... Tak teď babo raď...
Odpovědět
@iviiiii A to říká kdo, že se "má správně přesunout prsten na pravy prstenicek"? Většina vdanych paní, co znám, nosí oba prsteny na levém prstenicku. Já taky, ani jsem o ničem jiném neuvazovala, i když těch možností je vice.
Odpovědět
@hlasimse To je fakt dobry "tyto záležitosti" :-D Ja bych je na jednom nenosila, ale muž to vyřešil za me. Když kupoval zasnubni, tak sice znal velikost, ale přišlo mu to moc malé (bal se, ze v JAR mají jiné číslování), tak koupil větší, tudíž ho mám na prostrednicku. Ale nosím ho stejně na druhé ruce a jen občas.
Odpovědět
Já nosím taky oba prsteny na levém prsteníčku. Zásnubní byl překvapení, snubní jsme nechali vyrobit na míru tak, aby měl uchycené kamínky pevněji, i zlatník zmínil, že by se jemnější upevnění mohlo obrousit. Oba prsteny nechávám jednou ročně čistit, v rámci toho se kontroluje i uchycení kamenů. Nechtěla bych nosit každý prsten na jedné ruce, líbí se mi spolu a tak to bylo i myšleno. Znám ale u kamarádek i nošení samostatně.
Odpovědět
Ja myslim ze ten kamienok ti vypadne len za predpokladu, ze je praca nekvalitne odvedena a nema to nic s tym, ci nosis 2 prstene na jednom prste. Mna sa rovno v zlatnictve pytali, ci ich chcem nosit spolu a nukali parove obrucky... Mnoho zien, hlavne v zahranici to tak nosi a nie s prstenmi za par tisic kc ;-) takze to tak horuce asi nebude...
Odpovědět
@mikoi Taky myslím, ze není žádné "správně". Vím, ze někdo nosí oba na jednom prste, ale třeba ja osobně neznám ani jedinou babu, co to tak nosí
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Aha, tak to máš dobré! Jo a myslela jsem samozřejmě prsteníček, ne prostředníček :-D
Odpovědět
dala jsem si zásnubní na druhou ruku. U mě by to ani nevypadalo hezky, mám každý jiný a snubák docela tlustý. Ale ano, děje se to a dít se to může a nemusí. Pokud hodně chceš mít na jednom prstu oba, tak je snadné řešení a to je to, že si necháš po svatbě prstýnky spojit. Už jsem to tu viděla mockrát a neměl by to pro zlatníka být problém. Prsteny dá vedle sebe a něčím je ztaví dohromady. Na první pohled stále vypadají jako dva prsteny vedle sebe, není v tom rozdíl. Ale nemohou se otáčet každý samostatně a tak se nemohou nikdy o sebe ošoupat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikoi Nejčastěji volenou variantou je však přesunutí zásnubního prstenu na prsteníček pravé ruky. Pokud prsteny rozdělíte mezi obě ruce, nezanikne tak jejich krása, ba naopak. Navíc tím dostojíte tradici umisťování prstenů na prsteníčky, které jsou k tomuto určené – symbolizují totiž vaše partnerství, lásku k drahé polovičce a vzájemnou náklonnost.
Odpovědět
@iviiiii A to je někde napsané? Nikdy jsem neslyšela nic oˇsymbolice umísťování jakýchkoli prstenů na pravý prsteníček... A tak nějak vůbec je mi proti srsti, že se něco nějak "má". Máme se rádi prsten-neprsten, tak si moc neumím představit, že by nějaký jiný prst na tom měl něco změnit :-)
Odpovědět
@vitezove tohle mi zlatník taky nabídl, ale neudělala jsem to. Hlavním důvodem bylo, abych neztratila záruku na zásnubní prsten. Asi i záleží, jak k sobě prstýnky jdou. Viděla jsem i kombinaci prstenu z bílého zlata s obrovským zirkonem a širokého prstenu z kombinace bílé a žluté zlato na jednom prstu, moc to neladilo. Neznám žádnou tradici o přesouvání prstenů, spíš jenom to, že levá strana je strana srdce, proto se má prsten nosit na levé ruce. Zrovna v tomto by si každá měla nosit to, co se ji zrovna líbí, nikdo to nekontroluje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja nosim zasnubni na pravy, vzhledem k tvaru a usazeni kamenu mi s nim nic nesedelo tak jsem to vyresila takto, ovsem nekdy me to stve mit prsten na obou rukach :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj .zlatník má pravdu ,ikdyž teda tak dramatický být nemusel :) je lepší pokud máš prsteny ze stejných materialů a ryzostí ,aby se třením tvrdšího a měkčího materialu .Jinak je dobré nechat prsteny cca 1x za rok (lepší zlatnictví ti tento servis poskytují i zdarma) zkontrolovat .Tím se pořeší a přípdně opraví poškozenáí a zabrání vypadnuté kamene.osobně jsem zažila víc vypadnutých kamenů ,kvuli tomu ,že majitelka prsteny nesundavala ani v noci a makala s nima na zahradě apod.než obroušením o snubák .
Odpovědět
Nakonec jsem jsem si zbaběle nechala vyrobit snubák na prsteníček pravé ruky. Připadá mi logické, že se o sebe ty prsteny odřou, ale přišlo mi trochu přitažené za vlasy, že by to mohlo zásnubní prsten úplně zničit.
Odpovědět
Nošení snubního a zásnubního prstýnku dohromady je v poslední době hodně oblíbenou záležitostí. :-) Při vybírání snubního prstene by vám měl zlatník doporučit, který prsten se svým tvarem hodí k vašemu zásnubnímu prstenu, aby svým tvarem jeden do druhého nezasahoval. Ve zlatnictví, by měla být také možnost nechat si prsteny například jednou ročně překontrolovat v rámci celoživotního servisu i udržování prstýnků v původním stavu.
Odpovědět
@stastnevdana Snubák na pravé ruce se nosí v Německu (nevím, jestli jsou Němci jediní). Mně se líbí na levé ruce, je to takové od srdce. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Norsko, Polsko, Bulharsko, Rusko, Chile... :-D Těch zemí je víc. Ale to je stejně šumák, hlavně, že je nosíme. :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?