Počet kamenů v prstenu

Profilova fotka
Existuje nějaké pravidlo kolik kamenů by mělo být v dámském snubním prstenu? Někde jsem četla, že by měl být lichý počet, je to tak?
Odpovědět
@krabikova Neznám jedinou povinnost, která se týká svatby. Jsou jen nutnosti dané zákonem, které zlegalizují manželství. Jestli bude mít snubní prsten sudý počet kamenů, nebo lichý počet, nebo jestli tam nebude žádný, je čistě na vkusu každého z nás.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Já sem totiž někde četla, že sudý počet přináší smůlu, ale už nevím kde :-D Ne že bych byla tak pověrčivá, ale ve finále mi přijde, že lichý počet vypadá tak nějak lépe :-D
Odpovědět
@krabikova Je tolik věcí, které přinášejí smůlu... Důležité je pozitivní myšlení a láska vás dvou. Pak se můžou jít pověry zahrabat. Jestli se ti líbí lichá počet, pak jen do toho... Můj zásnubní má 4 kamínky, jsou do čtverce (mám ráda geometrii). I lichý počet by se mi líbil, ale důležité je, že byl daný z lásky. Snubní jsme ještě nevybírali (za 2 měsíce se bereme a moc toho nemáme). Původně jsem s kamínkem pro sebe nechtěla, tak uvidím, jaký vybereme...
Odpovědět
Ja jich mam 9 a manželství klape. :-D
Odpovědět
@krabikova O sudém a lichém počtu nic nevím, ale my jsme kupovali snubní prsteny ze zahraničí a oni spíš nechápali to, co je hlavně u nás teď módou, tj. jeden kamínek ve snubním prstenu. Oni to nazývali solitérem a říkali, že ve snubáku na rozdíl od zásnubáku nemá být jen jeden kamínek, že je to symbolizuje to, že žena je ještě sama. ;) Takže tam měli snubáky buď bez kamínku nebo s více kamínky. Ale udělej si to, jak chceš ty, stejně jsou to všechno jenom pověry a je jen na tobě, čemu budeš přikládat váhu. ;)
Odpovědět
kamínky ve snubáku jsou modou posledních let, a už stačil někdo vymyslet kolik kamínků je špatně :-D
Odpovědět
@krabikova Ja snubak se sudym poctem kamenu ani nevidela... ja mam na snubaku 5 kamenu,a vypada to nadherne,kazdy je z meho prstynku nadseny. Mela jsem na vyber i s jednim kaminkem,ale to vypada jak zasnubni...
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 mě se právě líbil se čtyřmi kamínky. ale je moc silný, tak bych asi nechala udělat o 1mm užší a o 1 kamínek méně. ale je fakt že jsme se nebyli podívat ještě naživo, takže možná budeme mít jiné, než ty co nás oslovily na obrázku :-)
Odpovědět
@krabikova já mám třeba 3 kamínky ve snubáku..o žádné pravidle nevím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agenz asi to nebude taková tragédie když o té pověře nikdo neslyšel :-D
Odpovědět
já o ničem taky nevím a mám jeden kamínek, víc jsem nechtěla
Odpovědět
Já nechtěla žádný, protože tam podle mě nepatří, když je to snubák, ale zamilovala jsem se a všechno šlo stranou, a mám jeden... ať to i tak vypadá jak snubák :-)
Odpovědět
Článek se načítá
mně pocitově přijde lepší lichej počet - víc se mi to líbí (ale třeba 4 kamínky do čtverce sou taky supre), ale asi na to neexistuje pravidlo... někdo říká, že kamínky by se neměly dávat žádný atd..ale to je jedno dneska.. pořiďte si, co se vám líbí:) já sem chtěla něčím ozvláštněný, tudíž asi kamínky, a nakonec máme oba stejný, zajímavý něčím jiným a šutry nemáme :) a sem i radši, nemusim se bát, že mi to někdy vypadne a tak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?