Palladium,bílé zlato nebo rhodiované stříbro?

Profilova fotka
Holky, momentálně řešíme otázku prstýnků. Nechceme za ně dávat nějákou extra velkou částku, ale zase chceme aby něco vydrželi. Chceme obyčejné kroužky bez jakéhokoli zdobení jelikož budu snubák nosit na jednom prstě se zásnubním. :-) Zásnubní mám z bílého zlata a tak teď řešíme... palladium, bílé zlato nebo rhodiované stříbro? Jaké máte zkušenosti? :-o
Odpovědět
Do rhodiovaného stříbra bych nešla. Za prvé je moc měkké a tedy ty desitky let co ho budete nosit asi moc nevydrží. Za druhé rhodium se dost rychle ošoupe, takže je tam vlastně zbytečné. Pokud jdi spokojená se zlatem na zásnubním, tak bych ho upřednostnila. Je trvanlivé a přitom jde velikostně upravovat, což myslím, že u oceli není možné.
Odpovědět
Záleží také na konkrétní částce... Pokud ho ale budeš nosit hned vedle zlatého, zvolila bych taky zlatý, aby se vzájemně neodíraly. Jinak mezi zlatem a stříbrem až tak enormní rozdíl - oboje je měkké a oboje se po čase poškrábe. Není ale problém je dát vyleštit (u stříbra je oprava levnější). My jsme původně chtěli palladium, ale 1) je obtížné ho v ČR sehnat (snad jen Rýdl a Bisaku) a 2) byl dražší než kolik jsme chtěli do prstýnků dát. Takže jsme zvolili stříbro :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?