Ošoupou se snubní prstýnky z bílého zlata?

Profilova fotka
Dnes mi táta vyprávěl zkušenost jedné paní...prý se jí velmi drahý prstýnek z bílého zlata za půl roku nošení ošoupal na žluté zlato. Máte s tím některá zkušenost? Většina si volí snubní prstýnky z bílého zlata, taky bychom je chtěli...ale toto mě trochu odrazuje. Jak je to?
Odpovědět
Tak to byl bohužel pěkný šmejd. Já nosím šperky z bílého zlata, i snubní prsteny z něj máme a zatím jsem neměla žádný problém. Hodně záleží na tom, kde se nakupuje. To potahování je takový nemilý trik některých obchodníků, slyšela jsem o tom už dávno, takže když jsme kupovali snubní prsteny, tak nám bylo doporučeno, aby jsme si nechali na paragon napsat, že prsteny jsou celozlaté a jejich váhu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam vse z bileho zlata a muzu rict ze v obdobi pred materskou jsme pracovala jako kadernice a vlivem chemikalii(barev apod.) me opravdu bile zlato na pohled jakoby trochu zezloutlo.. ne moc,a el proste jsme si toho vsimla :-(
Odpovědět
ošoupe se každé :-( :-(
Odpovědět
Ošoupe se ta porhodiovaná vrstva. Na bílém zlatě, které je pořád stejné(bílo šedo světle žluté), je ještě vrstva bílého rhodia, kterou se obvykle potahuje, aby vypadalo ještě bělejší. Ta se ošoupe a celkem rychle....Zlato ale zůatává stejné, můžete třeba před výrobou říct, že tu rhodiovanou vrstvu nechcete a nic se neošoupe....Jinak občas podvodníci zlatníci potahují rhodiem i žluté zlato, je potřeba si nechat vypsat na paragon, že je z bílého zlata. Lu*
Odpovědět
Bílé zlato se vždy rhodiuje, protože barva slitiny bílého zlata je mírně nažloutlá. Je to povrchová úprava, aby bylo pěkně bílé.Samozřejmě každá povrchová úprava se dřív nebo později ošoupe, kór u prstýnků, které nejvíce trpí.Tato úprava, ale lze po čase opět obnovit a prstýnky jsou zase jako nové:-)
Odpovědět
Nám se ošoupaly. U mého jde vidět ten rozdíl, protože ho mám s očkem a snažím se ho natáčet tak, aby očko bylo vidět, takže zespodu to není tolik ošoupané a spíš lesklé, nahoře zase matné a manžel ho má celý ošupaný, ale nevadí nám to, jde aspoň vidět, že je nosíme a špatně nevypadjí - máme je rok a půl. ;-) Jinak ho nosím pořád, manžel ho sundává na sport, já vůbec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?