Nevěsta zlato, ženich kov. Co si o tom myslíte?

Profilova fotka
Ahoj holky, můj chlap nadhodil, že by bylo rozumné neshánět oba dva prsteny ve zlatě. Vzhledem k jeho práci ho stejně nemůže nosit. A prý je zbytečné, aby mu trčel prstýnek za 10000 v šuplíku. Prý si já mohu koupit jaký chci a jemu vybereme podobný v titanu, wolframu nebo oceli. Zprvu jsem to zamítla, ale teď o tom začínám uvažovat. Co si o tom myslíte?Nemáte s takovým výběrem některá zkušenost, pokud ano poraďte, prosím kde.Díky moc:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame v planu taky jiny kov. Pritel chce wolfram a ja si asi budu dodelavat na zakazku ten samy z titanu. A to pouze proto, ze wolfram je takovy tmaveji sedy nez ostatni kovy a pozdeji bych k nemu nedopasovala dalsi prstynky. Jinak volbu materialu prstenu snoubence doporucuju promyslet poradne. U prstynku z wolframu je maly vyber, ale zase jsou prakticky neposkrabatelne. Pritel ma jeden uz 3 roky, nosi ho denne do prace narocne na ruce a neni na nem nic videt. Porad krasne hladky. U titanu je vyber sirsi a uz se da udelat i prsten na zakazku. Nedelaji to ale vsude. Titan je porad relativne dost tvrdy, tvrdsi nez zlato, ale min nez wolfram. Proto se s nim lip pracuje pri vyrobe. Zlato je drahe a relativne mekke. My hi zavrhli hned. Ocela je levna, vyrobi ti co chces, je velky vyber uz hotovych prstynku... Nevyhoda je ze jsou celkem "tluste" a mekke. Jde na nich videt mnoho mini skrabanecku. Takze talezi jestli ho pritel chce nosit, je wolfram nebo titan jasna volba. Pokud mu bude jen lezet v supliku sla bych do oceli. Asi nejvetsi vyber wolframovych prstynku maji v Ocelnictvi Kladno. Delaji i titanove na zakazku a vyber titanovych uz hotovych taky siroky...
Odpovědět
Profilova fotka
Tééda:-) Děkuji za vyčerpávající příspěvěk. Ještě to prodebatujeme a zkusíme zajít za zlatníkem, jáke jsou u něj možnosti. Jediné na čem mi opravdu záleží je ,aby k sobě pasovaly.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara2008 taky uvažujeme přesně nad touto variantou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara2008 Tak jak rikam, zalezi jaky kov zvoli pritel. Pokud wolfram, ktery si musi vybrat uz z nabidky hotovych, je jednodusii pro tebe pak doladit tvuj podle jeho nez naopak. Z ostatnich kovu ti udelaji relativne co si vymyslis s je tedy uz jedno kdo si vybere "prvni". Teda ten titan jen nekde podle meho pruzkumu trhu, ale porad to jde. Wolfram je ale zase jedinecny v tom, ze je opravdu tvrdy, neposkrabatelny, ale zase je tam ta omezrna volnost vyberu. Muj nastavajici na nem trva po predchozich kladnych zkusenostech.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to relativně časté, že si nevěsta chce vybrat jiný typ prstenu. Přesto Doporučuji, aby měly prsteny nějaké pojítko. V našem případě třeba stejnou strukturu oceli, když už mají jiný tvar. Dá se to také řešit shodnou rytinou či jinou ozdobou. Myslím si, že je důležité, aby i prsteny byly spojené.
Odpovědět
Zkuste se zeptat u zlatníka, kde si vyberete prstýnek, zda by vám byl ochotný udělat pánský z jiného materiálu. Někde bývají dost ochotní. My jsme nad touto variantou taky uvažovali, i když jsme ji nakonec nerealizovali, ale s jedním zlatníkem jsme o tom mluvili a nabízel nám k dámskému prstýnku vyrobení pánského ze stříbra. Budete tak mít jistotu, že prstýnky k sobě budou pasovat, i když bude každý z jiného materiálu.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dovolím si Vám nabídnout elegantní alternativu: k jakémukoli u nás vybranému zlatému dámskému modelu vyrobíme na zakázku pánský model ve stříbře, ale bude mít naprosto stejnou povrchovou úpravu jako odpovídající typ pánského prstenu. Tuto službu nabízíme běžně. Prsteny k sobě na první pohled patří, jsou zcela totožné.. a jako varianta pro páry, kde muž prsten nosit nemůže, velmi používaná! V případě zájmu nás prosím kontaktujte mailem. Příjemný výběr přeji :-) Eva Fričová
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, pokud předem víte, že manžel prstýnek nosit nebude, tak bych tu variantu volila. My si oba pořídili prstýnek z bílého zlata. Manžel ho nenosí, částečně kvůli práci, částečně, že na to není zvyklí. A mně to teď štve. Ten jeho, ač nemá diamanty ani žádné zdobení, byl dražší než můj. Má prostě velkou tlapu, tak na to padlo hodně zlata. No a prstýnek měl na ruce snad 24 hodin. Teď už bych to tak neudělala. Trvala bych na stejném designu, ale levnější variantě, když ho nenosí. Nám to dokonce ve zlatnictví nabídli, ale tu možnost jsme nevyužili. Škoda...akorát jsem teď naštvaná, že prsten leží v šuplíku.
Odpovědět
Profilova fotka
Také to budu řešit podobně přítel v práci prsten mít nesmí, takže ho bude mít nejspíše ze stříbra a já bych chtěla bílé zlato. Jen sháním zlatníka, který by byl schopný zabudovat do mého prstenu dědův snubní prstýnek...
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme na tom podobně. Já budu mít bílé zlato a partner chirurgickou ocel. Budeme mít podobně design a myslím, že to bude vypadat moc hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
Přemýšlíme naprosto stejně a teď budeme řešit jen otázku, jestli si necháme udělat na zakázku od zlatnice nebo koupíme u Bisaku, kde jsme se dnes byli nechat inspirovat. Já bílé zlato se zirkony/brilianty a přítel jen kroužek z bílého zlata, případně stříbra. U zlatnice by prsteny s brilianty vyšly tak na stejnou cenu co u Bisaku zirkony, ale zase tam je doživotní záruka a jednou za dva roky údržba, kde se o ně postarají a budou jako nové :) a přesně vím jak mi sedne, vyzkouším daný typ a tak dále....no ještě že máme na přemýšlení času dost ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Resim uplne to same. Muj z bileho zlata uz je ve vyrobe. Pritel chce z oceli. No a koukam na net a nasla jsem ho za 121 korun :-@ A ns vele R rhu nam ho nabizeli za nejake 2000. Je rozdil mezi chirurgickou oceli a ... chirurgickou oceli??? Nechapu to. Ale predstava, ze ma partner prsten za stovku se mi trochu prici...to uz ho nenatahne nikdy...
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
A na kolik vas vysli panske prsteny z oceli?
Odpovědět
Dobrý den, měli jsme stejný problém, já chtěla bílé zlato, manžel ho kvůli tvrdosti zavrhl. Nakonec nám zlatník vyrobil pánský stříbrný, od mého je k nerozeznání. Od oceli a jiných kovů nás odrazovali, jsou příliš tvrdé, nedá se s nimi v budoucnosti pracovat. Takže pokud přiberete, zhubnete nebo Vám z jakékoliv příčiny (nemoc, těhotenství, teplota) budou otékat prsty, prstýnek skončí v šuplíku :(
Odpovědět
Profilova fotka
Víte, my vyrábíme prsteny ocelové, především z vrstvené oceli damasteel. Nevyjadřujeme se k práci zlatníků. Prsteny zvětšujeme i zmenšujeme. Ptejte se každého na jeho obor. Přeji Vám dobrou volbu! Ivo Černoch
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Mno, my jsme na Srí Lance koupili snubní pro mě a to dost netradiční s diamanty a centrálním safírem. V Dubai budeme dokupovat teprve pro přítele, asi nám dá dost zabrat nějak ho dokombinovat s tím mým. Chce jenom obyčejný kroužek z bílého zlata. Každopádně až dojedeme dom, necháme si tam nejspíše něco vyrýt, co ty prstýnky bude spojovat. Nevidím problém ani v jiném materiálu, ani v jiném provedení. Myslím si, že je to docela osobní věc a každý, ať je spokojený. Težko ho budu přesvědčovat o něčem, co sám nechce, ne. Prsteny vybíráme tak, abychom byli spokojeni oba, jak ten, co ho bude nosit, tak ten druhý :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen pozor u wolframu, je krehky, pad na dlazbu pro nej muze byt osudovy. Navic nejde velikostne nikterak upravovat...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dnes se to dělá běžně;-)) ale mě by třeba vadilo mít každý jiný....ale to záleží na Vás;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?