Musí být snubní prsteny nutně stejné?

Profilova fotka
Krásné dopoledne :-) Měla bych takovou otázku, chtěla bych znát názor více lidí. Předběžně jsme se s přítelem byli podívat na snubní prstýnky. Čekala jsem, že to nebude nic tak složitého, ale narazili jsme. Ze začátku chci říct, že jsme se shodli nejspíše na prstýncích ze stříbra. Přítel, jako většina mužů, prstýnek bude nosit jen při příležitosti (pracuje rukama, takže jen když půjdeme spolu do společnosti apod.), já častěji. Jde ale o to, že přítel si prstýnek vybral, já ale stejný jako on nechci. Když už se nějaký líbil mě, nelíbil se zase jemu jeho "pánská verze". Tady ta otázka - musí být prstýnky stejné? Ve zlatnictví na mě vždy koukali jako na blázna, když jsem nahodila, že bychom měli každý trošku jiný (neříkám úplně rozdílně bijící se), že by to blbě vypadalo na fotkách rukou s prstýnky apod. Ale vždyť o to nejde ne? Nejde taky o to, aby se tomu člověku prstýnek líbil, stejně se s nimi nikde nebudeme chlubit zároveň. Jaký na to máte názor? Mám z toho hlavu v pejru :-( :-S
Odpovědět
1
2
ne, nemusí :) já jsem si vybrala asi o půl roku dřív, sama, prostě jsem ho koupila. Je s kamenem a nevypadá jako snubní. Manželovi jsme nechali potom dodělat jednoduchý kroužek :)
Odpovědět
Profilova fotka
uplne v pohode, nie ste prví čo by ste mali rozdielne prstene :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky to tak máme. Manžel má hladký, klasický kroužek, já mám úzký uprostřed s rýhou a kamínkem. U spousty zlatnictví je to běžná praxe. Jinak než stříbro, to radši volte ocel. Stříbro se rychle opotřebovává a je měkké
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi nad tím už jsem přemýšlela, ale ocel se nám na prstech zdála dost taková "drsná", moc se nám prsteny nelíbily. Ale byli jsme zatím ve dvou zlatnictví, uvidíme co budou mít jinde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
řešili jsme něco podobného, protože nám stejné prostě neslušely. Já jsem malá, dá se říct vyhublá, éterická bytost. A manžel je velký jak na výšku, tak na šířku :-D. Na mě široký prsten vypadal jak pěst na oko (a byl mi i nepříjemný na nošení) a na něm vypadal tenký prstýnek, který se líbil mě, dost srandovně. Tak jsme objednali různé šířky, on má jednou tolik, co já a jsme spokojení oba.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikoliskacs a nebo zkuste prstýnky z Damascénské oceli :) my je máme a jsme nadmíru spokojení.. koukni do mého alba Příběh prstenů ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme každý úplně jiný a nikdo s tím neměl problém:-)akorát lidi se trochu podivovali,že se to může...ale my jsme spokojení:-)
Odpovědět
My budeme mít také každý jiný :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem ráda, že nebudeme jediný :-) @jouzis právě, že pár lidem a i ve zlatnictví na mě koukali, jestli jsem se nezbláznila.. x-) :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky mame kazdy jiny. Pritel hladky a matny a ja leskly a s par diamantama.
Odpovědět
Ahoj :) my máme s manželem také každý jiný. A jsme spokojeni. V rámci rozpočtu jsme si nechali prsteny udělat pouze ze stříbra a tak jsme si je nechali alespon upravit dle našich představ. Vždyt je máme v plánu nosit celý život když se zadaří. Takže se řidte tím co chcete, je to váš den. Mnoho štěstí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme taky každý jiný. Oba jsou z ocele, akorát já mám ještě s růžovým zlatem a kamínky a přítel má tvarově stejný jen má pouze v barvě ocele. Taky se hodně lidí divilo, ale my jsme se takhle domluvili :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@nikoliskacs Ani by mě nenapadlo, že by na tom mohlo být něco zvláštního :-) Je běžné, že manžel má prstýnek jednoduchý a manželka nějaký výraznější, s kamínkem. A pokud nepatří do jednoho "páru", to je podle mě úplně jedno. Určitě budou vypadat hezky i na fotkách, divnější by bylo, kdyby byly na chlup stejné. Pokud na vás ve zlatnictví koukají divně, tak jsou hloupí. Mají vám vyjít vstříc a postarat se, abyste byla spokojená. Každý máme přece jiný vkus a jiný názor. Chápu, že vás to musí zamrzet, když vás od vašeho nápadu někdo odrazuje, ale chce to mít nadhled a stát si za svým. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@neyki no popravdě mě to zaskočilo. Říkám a co ty tento a já tento? Ona se podívala tak pohrdavě a prý jen, jako takhle a dala je k sobě. Další pohled a pak už řekla, že je to naše věc. Často se nechám ovlivnit ostatními, ale asi si do toho nenechám kecat. Přítel si ho vezme výjimečně, já ho chci nosit, takže si vyberu ten, co se mi bude líbit. Prstýnek každý jako důkaz mít budeme, takže to vezmu tak :-)
Odpovědět
@nikoliskacs Já tyhle reakce naprosto nechápu :O Může ji to překvapit, to jo, ale nemusí dávat najevo, že se jí to nelíbí a už vůbec ne pohrdavě. Já se snažím řídit vždy tím, co chci já a ne tím, co ode mě okolí očekává. Ne vždycky se setkám s pochopením, ale jsem tak víc spokojená :-) Pokud nastávající manžel se vším souhlasí, tak to je nejdůležitější. P.S. Pochlubte se fotkami, jestli máte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusí, ale když už patříme k sobě, máme stejné (já jen navíc s kamínky) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@neyki právě že mě to vždy zamrzí a pak se mi honí hlavou, jestli je to fakt teda tak strašné :-( na první fotce je pánský který by chtěl přítel, na druhé slabounkej můj. Nebudu moct nosit snubní i zásnubní, tak chci aby byl výrazný ale i něžný.
Odpovědět
Strašné to určitě není. Myslím, že jste si vybrali hezky :-)
Odpovědět
Samozrejme ze nemusi byt stejne, na to neni zadny zakon :-D klidne muzete mit zele Haribo krouzky jestli chcete :-)
Odpovědět
Nemusí, my jsme si prstýnky vybrali a pak upravili navrh podle nás (resp přítele a já chtela hodne kamínků) kdyztak mam je na fotkach.
Odpovědět
znám pár, kdy ona má bílé zlato a on žluté zlato a nelíbí se mi to...a vlastně ani nechápu, jak spolu ty lidi chtěj žít, když se nedohodnou....my máme stejný, pouze já mám kamínek navíc a to je vlastně jen proto, abychom si je poznali, velikostí se skoro neliší
Odpovědět
Profilova fotka
@kockamita tak prsteny rozdílné i barvou /bílé a žluté zlato/ to beru, to je opravdu velký kontrast. Šlo mi spíš o tvar,lesk,mat,broušení apod. Já zas nechápu tuto vaší větu: "jak spolu mohou ti lidé žít, když se nedohodnou"..copak podle vás manželství nebo i partnerství nemůže fungovat, když má každý jiný vkus na určité věci?
Odpovědět
Mám ve svém okolí dva manželské páry, kteří mají odlišné prsteny, takže bych do toho určitě šla :-) Jedni mají právě dokonce rozdíl v barvě - ona má z bílého zlata a on ze žlutého, jinak ale stejný ve zdobení. A druhý manželský pár to má taky, že ona má lesklý a on má matný.
Odpovědět
@kockamita co to je za hovadinu? Ok, beru, je to tvuj nazor, ale... To mel byt vtip, ze? :D :D :D
Odpovědět
Já mám lesklý prsten, manžel matný. Mají ale stejný motiv zdobení (u mě menší, na pánském prstenu větší) a jsou dělané tak, aby šly k sobě. Myslím, že by snubáky měly mít nějaký společný motiv, když jsou to jednou párové prsteny. Ale pravidlo na to samozřejmě není - udělejte si to, jak chcete vy.
Odpovědět
@nikoliskacs nemyslela jsem, že mají mít stejný vkus, aby manželství fungovalo, ale že nejsou schopni drobného kompromisu, dohody nebo ústupku...také s manželem nemáme stejný vkus, ale jsme v oblasti " nepodstatných" věcí jako jsou právě prstýnky nebo barva povlečení v ložnici schopni ústupku a nestojíme si paličatě za tím, že budeme mít každý jiný prstýnek nebo jiné povlečení na manželské posteli
Odpovědět
Profilova fotka
do stříbrného s kamínkama bych asi nešla, je to hrozně měkký kov a věčně budeš o něco zachytávat a kamínky takhle ztrácet... a stříbro budete mít hned taky pokroucené, když ho sundáš, tak je zdeformovaný.. celý život jsem stříbro nosila. opravdu bych volila tu ocel, cenově to asi není o tolik dražší, ale vydrží.. přeci to jsou prstýnky na x desetiletí :-D
Odpovědět
My máme taky rozdílné. Zachovali jsme materiál a styl - já mám jeden "copánek", Syrotek má tři "copánky". (mne by se sice vešly dva, ale líbí se nám symbolika nedělitelnosti) :)
Odpovědět
@kockamita Proč myslíte, že nejsou schopni kompromisu?Možná že se právě dohodli na tom, že bude mít každý takový prstýnek, jaký se mu líbí a ne jiný jen proto, aby to lidi nekritizovali. My třeba s přítelem taky nemáme vždycky vše stejně - jako například zmíněné povlečení a spoustu dalšího. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@neyki Přesně tak. Však kompromis není od toho, aby za každou cenu jeden musel ustoupit a přizpůsobit se druhému, ale právě se dohodnout, ať má každý co chce. Příteli nevadí, že budeme mít jiné, souhlasí s tím, abych měla jaký se mi líbí a nosila ho ráda, než abychom měli za každou cenu stejné jen kvůli nějakému symbolu. Však symbol je ten prstýnek a né stejný vzor ne? Víc a víc se utvrzuji v tom, že naopak už určitě stejný nechci :) oba víme, jaký bude mít význam a o to myslím jde.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?